7. Mini Manó Kupa

2011.04.24, 08:05 Kosárlabda
   

A 7. alkalommal Baján megrendezett Mini Manó Kupán vettek részt legutóbb az ASE legfiatalabb kosárpalántái. A derbin hat városból több száz ifjú, fiú és lány nevezett, voltak Nagykörösről, Pécsről, Szegedről, Szekszárdról és Bajáról csapatok, és természetesen Mi. Az ASE négy csapattal utazott el lelkes segítő szülők társaságában.
Három korosztályban mérték össze erejüket, Pálfi Katalin edző egy 2003-as, és három 2002-es születésű csapatattal állt ki. Ennek a korosztálynak van a legkevesebb játéklehetősége szervezett formában, csupán egy-egy meghívásos tornán tudunk szerepelni, számukra még nincs bajnokság, ezért is bír nagy jelentőséggel egy-egy verseny, torna.
Az "Atomvillámok" 1. osztályosok között indultak, ahol még óvodás korú kosarasunk is pályára lépett. A népes mezőnyben meccsről meccsre jobban belelendültek, és végül a 11. helyen zárt a Fullér Levente, Pinczés Milán és Alpek Dani alkotta társaság. Közülük a dobóversenyben Pinczés Milán az ovisok mezőnyében az előkelő negyedik lett.
A 2. osztályosok között a mieink közül az "Atom Bulls" már második éve nagy csatát vív az elsőségért. A 16 csapat közül a második helyen végeztek, úgy hogy szinte alig vesztettek meccset. A döntőben is csupán aranypont döntött, a helyiek "Villámhármas"-ától kaptak ki 4:3-ra. Így Apró Ricsi, Debreczeni Zalán és Vértes Bálint nyakába ezüstérem került. Az aktív szülők még egy saját készítésű Atom Bulls-os feliratú csapatpolóval is meglepték a gyerekeket és magukat is.
Ugyanitt a paksi "Kobrák": Krizer Bence, Tóth Lackó és Kovacsik Bence a 8. helyen végeztek.
A "Villámlábak": Volf Roland, Renkecz Máté és Gárdai Máté (aki betegség miatt hiányzott, igy a többiek felváltva segítették ki őket, hogy ki tudjanak állni) a 14. lettek.
A tizenkét "atommag" élményekkel tarsolyában tért haza az egésznapos fárasztó "munka" után. Folytatás Pakson, május végén, június elején, mi is rendezünk egy "Atom Manó" Kupát.

{morfeo 104}


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%