Magabiztos győzelem Fehérváron

2018.12.15, 22:00 Kosárlabda
Fontos idegenbeli siker.

NB1. Alapszakasz – 10. forduló
Alba Fehérvár – Atomerőmű SE
74 - 88
(15-20, 15-22, 17-20, 27-26)
Székesfehérvár, 2018.12.15.

ALBA: Cartwright 14/3, Freeman 16/3, Boykins 4, Bullock 8/3, Heath 10/6
Csere: Keller 9/3, Tóth 4/3, Filipovity 9/6.

ASE: Kovács 12/6, Evans 5, Faust 19/6, Eilingsfeld 4, Trajkovski 9/3
Csere: Ruják 6/3, Jevtovics 28, Medve 5/3

A mérkőzés első pár percét mindkét csapat idegesen, kapkodva kezdte. Nem a szerzett kosaraké volt a főszerep, inkább a kemény védekezésé, az első pontot azonban Faust jóvoltából mi szerezhettük, 4 perc után még csak 2-1 volt az állás. A védekezésünk láthatóan sokat javult az elmúlt mérkőzésekhez képest, Eilingsfeld, Jevtovic és Trajkovski is kiválóan kezdett a palánk alatt. A csapat remek összhangjának köszönhetően 5 pontos előnyre tettünk szert, ekkor azonban az Alba rákapcsolt és egy gyorsindítással, plusz egy jól kivitelezett támadással 1 pontra zárkóztak fel. Jevtovic nem csak a védekezésben, de a támadásban is hozta a kötelezőt, a palánk alatt fontos támadólepattanókat és pontokat szerzett, így a negyed utolsó percben már 8 pontnál járt. Az első játékrészt Medve Máté középtávolijával zártuk így 15-20-as vezetéssel kezdhettük meg a kétperces pihenőnket.

A második etapot óriási lendülettel kezdtük, Eilingsfeld, Evans és Jevtovic is remekelt a pályán. Schmidt Béla mester kérését pedig maradéktalanul teljesítették a fiúk: az Alba nem tudta felvenni a ritmust, meg tudtuk zavarni őket, így 3 perc elteltével már 10 ponttal vezettünk.  A fehérváriak kosárcsendjét Rodney Bullock törte meg, de a támadásainkra továbbra sem találták az ellenszert. A szünet előtti utolsó percekre teljesen szétestek a hazaiak, Faust erre egy óriási zsákolással tett rá, így Dzunic Branislav csapata 12 pontos hátránnyal mehetett pihenni.

A harmadik 10 percet összeszedettebben kezdte az Alba, Heath és Freeman is eredményes volt, utóbbi három ponttal hozta közelebb a hazaiakat. Nem álltunk meg, perceken keresztül folyamatos nyomás alatt tartottuk az Albát, ráadásul rendre gyártottuk a pontokat, amire csak ritkán jött válasz a másik oldalon. A negyed végére Keller tartotta a reményt a hazaiakban, 7 pontot dobott ezekben a percekben. Az etap utolsó offenzíváját Ruják indította, majd a labda körbejáratása után Medve Máté maradt szabadon a sarokban, ez Máté „jól bevált helye”, gond nélkül vágta be a triplát. (47-62)

A negyedk játékrészt 8-3-as rohammal kezdte a Fehérvár, ami látszólag kicsit meglepett minket, de Nikola Jevtovic higgadt maradt: labdaszerzéssel, zsákolással és középtávolival gondoskodott arról, hogy az Alba önbizalma ne hatalmasodjon el. Ez nem is történt meg, a negyedik negyedet magabiztosan, jól felépített és kivitelezett támadásokkal, kemény és erőszakos védekezéssel küzdöttük végig. Minden játékosunk a szívét-lelkét beletette a meccsbe, aminek a gyümölcse egy nagyon fontos idegenbeli siker lett. Ezúton szeretnénk megköszönni a paksi szurkolóknak, hogy elkísértek minket erre a mérkőzésre és végig bíztatták a csapatot.

Dzunic Branislav: Megérdemelte a Paks a győzelmet, a játék minden elemében jobbak voltak. A mérkőzés jelentős részében nem azzal az energiával, amely szükséges ilyen találkozókon, hazai közönség előtt. Sok kosarat kaptunk második szándékból, támadásban nem járattuk kellően a labdát, és az üres dobóhelyzeteket is kihagytuk, ritmustalanul, sok hibával játszottunk.

Schmidt Béla: Örülök, és gratulálok a csapatomnak. Azt kaptuk, amire számítottunk, fizikális, és atlétikus mérkőzést játszottunk, és ezt hangsúlyoztam egész héten a társaságnak, hogy ebben kell felvennünk a versenyt. Úgy gondolom, hogy ez sikerült, persze mi sem játszottunk hibátlanul, de végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést, és megfelelő előny birtokában tudtunk menni a szünetre is. Nagyon komoly győzelem volt, de csak egy kis lépés felfelé annak érdekében, hogy a további céljainkat elérhessük.

Kyron Cartwright: Lassan kezdtünk, az ASE ellenben jól támadott, nem tudtuk megállítani őket sorra kaptuk a látványos és könnyű kosarakat. Nem voltunk elég kemények, elveszítettük a lepattanó harcot, ráadásul a védekezésünk is gyenge volt, így nem is nyerhettük meg ezt a mérkőzést.

Kovács Ákos: Megérdemelt győzelmet arattunk, az első perctől kezdve úgy játszottunk, hogy meg fogjuk nyerni ezt a meccset. Nagyon keményen védekeztünk, meg tudtuk állítani az Alba gyorsindításait és a támadó játékunk is javuló tendenciát mutatott az előző mérkőzésekhez képest. Gratulálok a csapatnak, fontos győzelem volt számunkra.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%