Ez már győzelmi sorozat!

2017.01.28, 17:42 Kosárlabda
Magabiztosan játszva, végig vezetve nyertünk és hoztuk el a két pontot a MAFC otthonából. 

NB1 - Alapszakasz, 15. forduló
MAFC - Atomerőmű SE
68-81
(14-21, 16-12, 24-31, 14-17)
Budapest, 2017.01.28
V.: Benczur T., Boros T., Kulcsár T. (Hartyáni Zs.)

MAFC: Smith 18/9, Misek 15/12, Kovács 4, Sihota 16/9, Poscic 6.
Cs.: Polyák 7/3, Lakits -, Pápai 2,  Molnár -.
Vezetőedző: Jakab Péter

ASE: Hill 11/9, Kovács 3/3, Samenas 23/15, Gilbert 14/3, Tiby 21/6.
Cs.: Will 6, Illés 3/3, Plézer -.
Vezetőedző: Teo Cizmic

Kipontozódott: - ill. Hill (37.)

Három sérülttel futottunk neki a mérkőzésnek, Medve, Watkins mellett Bagó is kiesett. Ennek ellenére jól kezdtük a találkozót, Hill és Gilbert is hamar beszórt egy-egy triplát. Emellett hátul is rendben voltunk, ismét agresszívan és keményen védekezett a csapat. A túloldalon Sihota szórt egy bravúr hármast, ám ezt is ellensúlyozta Tiby ismételten remeket, már az első negyedben kilenc pontig és öt pattanóig jutott, vezérletével pedig magabiztosnak mondható, hét pontos előnnyel zártuk az első 10 percet.

A második negyedre aztán a MAFC is feljebb kapcsolt egy sebességi fokozattal, és elkezdtek felzárkózni. Sihota ismét eredményes volt, de társai is akadtak Misek és Smith személyében. Ennek ellenére őriztük az előnyünket, még ha nehezen is. Sajnos többen nem találták a helyüket a pályán, főként támadásban, mert a védekezés még oké volt. A zónánk jó működött, rendre rossz dobásokba hajszoltuk az ellenfelet. Az előnyt (legalábbis egy részét) pedig őriztük, és ez volt a lényeg.

A második félidőt a múlt hétvégi, Falco elleni derbihez hasonlóan megint újult erővel kezdtük meg, a három pontos előnyünkből pillanatok alatt tizenhárom lett. Samenas harmadik távoli kísérlete is a gyűrűben landolt, mellette Illés is bejelentkezett egy hármassal. Kellett is nagyon, mert az első félidőben elég aránytalan volt a pontok eloszlása paksi oldalon, ezen kicsit javítani sose árt. Közben P.J. Hill összeszedte a negyedik hibáját, de Samenas és Kovács is háromnál járt, oda kellett figyelni a faultokra. Voltak is érdekes felállások, mint például mikor a Samenas - Gilbert "magasember-duó" állta a fővárosi centerek rohamait. Mindenesetre tíz pontot így is megtartottunk a fórból, így mi várhattuk nyugodtabban a záró felvonást.

Elég idegesen játszottak a felek az utolsó tíz perc elején, mindössze 3 pont született, az is Smith révén az első három percben. Aztán Tiby villant egyet, majd Samenas is követte: ketten együtt két támadás alatt hat ponttal terhelték meg a MAFC gyűrűjét. Közben Hill kipontozódott, ráadásuk Misek - egyébként sikeres - hármasánál ütött oda, ami drága mulatság volt. azaz csak lehetett volna, mert hiába a sansz, a hazaiak nem tudtak élni vele, így gyakorlatilag az első perctől vezetve, magabiztosan húztuk be második győzelmünket is. Ráadásként a végén még a felnőtt csapathoz az elmúlt hetekben csatlakozó ifj. Plézer Gábor is debütált, így mondhatni tökéletes estén vagyunk túl.

Fotó: Molnár Gyula (archiv)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%