Litván edző kezében a marsallbot

2016.06.16, 10:15 Kosárlabda
A 31 éves Gediminas Petrauskas lett a vezetőedző, sorozatban három Balti-liga győzelemmel a zsebében érkezik. Will Tamás és Ryan Watkins hosszabbítottak, a következő idényben is Pakson játszanak majd.  

Petrauskas személyében a fiatal litván edzőgeneráció egyik, ha nem a legjobbja szakembere került csapatunk élre. Jelenleg a litván első osztályú Siauliai csapatánál dolgozik vezetőedzőként, és annak ellenére, hogy még csak 31 éves, már nagyon komoly edzői múltja van. Összességében hét éve edzősködik, ebből öt évet a litván első osztályban töltött vezetőedzőként. Első két évében még a másodosztályban szerepelt a Naglis-Adakris Palangos csapatának élén, akiket feljuttatott az első osztályba, majd bent is tartotta őket. Ezt követően került a Siauliai kispadjára, akikkel minden évben rájátszásba jutott, közben pedig három alkalommal az észt, litván, lett és kazah csapatokat tömörítő Balti-ligát is megnyerte, valamint egy bronzérem is „becsúszott” a litván kupában.

Újdonsült szakvezetőnk a klubedzőség mellett az utánpótlás válogatottaknál is szépen lépdel felfelé a szamárlétrán. Tavaly az U16-os litván válogatott vezetőedzője volt, akikkel minden várakozást felülmúlva a korosztályos A-divíziós Európa bajnokságon ezüstérmet nyert! A siker hatására idén újabb feladatot kapott, ő vezeti a litván U17-es válogatottat az egy hét múlva, Spanyolországban megrendezésre kerülő világbajnokságon. Egy ilyen kosárkultúrájú országban, ahol jobbnál-jobb edzők állnak sorba lehetőségre várva, hatalmas elismerés, hogy ő vezetheti az egyik legfontosabb korosztályt a világbajnokságon. Érdekesség, hogy az U17-es válogatottnál a korábban Szolnokon több évet lehúzó Donatas Sabaliauskas segíti a munkáját.

Frissen kinevezett vezetőedzőnk 1 éves szerződést írt alá csapatunkkal.

Más jó hír is akad, a lejáró szerződésű Will Tamás és Ryan Watkins ugyanis elfogadták a klub ajánlatát, és a következő idényben is nálunk pattogtatnak. Ezzel az élő szerződéssel rendelkező Medve Máté és Illés Máté, valamint az utánpótláskorú Gulyás és Kalmár után rájuk is biztosan számíthat új vezetőedzőnk a következő szezonban. Ami Kovács Ákost illeti, szóban már megegyeztek a felek, várhatóan a közeljövőben ő is aláírja új szerződését.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%