Léván játszotta első felkészülési mérkőzését serdülő csapatunk

2012.09.05, 11:11 Kosárlabda


 

Augusztus 31-én és szeptember 01-én Lévára kapott meghívást a junior csapattal együtt az ASE serdülő csapata. Igaz a felkészülés elején tart még a csapat és ebben a szezonban a társaság zöme 2000-es születésű így fiatalabb és rutintalanabb. Újdonság még, hogy nagyobb labdával kell játszani (6-os) és az elzárásokkal is most ismerkedik a csapat döntő többsége. Ennek ellenére minden ilyen találkozó remek tapasztalatszerzés és nem szabad kihagyni.

Nem mindenki tudott a eljönni, csak négy 99-es játékosunk volt ,és hiányzott többek között Kalmár Viktor is aki a csapat legmagasabb embere, allergia vizsgálat miatt, igaz ő végig az felkészülés alatt térdfájással bajlódott.

Az első mérkőzésen főleg 99-es játékosokból állt az ellenfél és világossá vált mindenkinek miről beszélgettünk az edzőtáborban, amikor a fizikai képzés és az agresszív védekezés fontosságát, ill. a technikai végrehajtások pontosságát és sebességét elemeztük. Elsődleges célunk ugyan a tapasztalatszerzés és a megfelelő mentalitás kialakítása volt, ill. a labdanélküli helyezkedés gyakorlása, de már az első mérkőzésen szembesültünk mi vár majd ránk a szezonban egy jó csapattal szemben.

Négy órás utazást követően nem sok időnk volt a meccsig, gyors öltözés és 15 perc melegítés a szép városi sportcsarnokban, ill. megbeszéltük az ellenféllel 4x12 percet játszunk.

A klubzászló és jelvények átadása után és a két hatos kialakítását követően feldobás és rajt.

Sajnos az első félidőben csak egy csapat volt a pályán (ahol 15 játékos szerepelt) és azok nem mi voltunk (16:52) és a másodikban is csak felvillanásaink voltak (27:61). Az idősebb, agresszívabb, fizikálisan erősebb és képzettebb (csapdázás, elzárások) ellenféllel szemben nem tudtunk a tanultakból megvalósítani szinte semmit. Rengeteget kapkodtunk, nem mozogtunk a labda felé, nem segítettük a passzolót, nem sarkaztunk, rengeteg erőtlen rossz ütemű átadásból sok könnyű ziccert kaptunk. Néhány játékosunk igencsak megilletődött volt finoman szólva és az elzárások védése főleg az alapvonali bedobásoknál egyáltalán nem volt (igaz nem is jutottunk még el odáig). Ami pozitívum volt mi is letámadtuk az erősebb ellenfelet, legalább fussunk jelszóval és mindenki játszott és átesett a tűzkeresztségen.

 

Atomerőmű SE – Levice
43:113
(10:30, 6:22, 15:34, 12:27)

 

ASE: Major 14, Dorogi 5, Zántó 2, Veisz - , Tóth -,

Cs.: Tarnóy B. 4, Forster 8, Stier  4, Krasznai 2, Plézer 2, Tarnóy D. 2, Tarnóy Á. -,

Léva legjobb dobói: Kosa 18, Povraznik 16, Batovszky 12, Luknic 10, Lacko 9, Adamik 9,

 

A mérkőzés után elmentünk ebédelni majd szurkoltunk a junior csapatnak a második félidőben, amire visszaértünk.

A vacsora után rövid séta a városban, majd megbeszélés mit kellene jobban csinálni, elsősorban a letámadás és csapdázás ellen, és sokkal jobban figyelni a passzoknál, bátrabban kell játszanunk nagyobb elszántsággal és figyelemmel kell védekezni és a letámadásunk is marad. A védekezésben cél, ne kapjunk 100 pontot (e felett minden pont fekvőtámasz a meccs végén a csapatnak) és zárjuk a labdavezető ügyesebb kezét.

Másnap ellenfelünk, mint kiderült öt játékost tartott meg és 10 újat tett be a csapatba így már 2000-es játékosuk is több volt. A melegítésnél kicsit elszántabbnak tűntünk, de úgy indult a mérkőzés, mint az előző nap annak ellenére, hogy már jobban játszottunk (19:31). A második negyed már szoros volt (14:17) és bár még sok eladott labdánk volt, de nem kaptunk annyi könnyű kosarat, mint az előző nap és a labdafelvitel is szervezettebb volt. A félidőben így is tetemes hátrányban voltunk (33:48) de már voltak életjelek.

Aztán a harmadik negyedben kisebb csoda történt. Egyre jobb játékkal, hatalmas küzdéssel előbb 12:2-es majd 10:4-es rohamot indítva a 29 perben mi vezettünk 55:54-re!!!!  Végre lezártuk az egykezes gólzsákok ügyesebb kezét és jó helyezkedéssel zártuk a ziccerek útját így több dobáshibára kényszerítve ellenfeleinket és keményen mentünk a lepattanókért.  Vendéglátóink, akik kicsit talán lebecsültek minket az előző mérkőzés alapján, hirtelen ellenállásba ütköztek és az alapvonali elzárás-levallás könnyű kosarain kívül nem igazán tudták hirtelen, hogy most mi van. Mi egyre lelkesebben és harcosabban, helyenként szépen és eredményesen (lám-lám, mi is alkalmasok vagyunk, csak így kellene mindig csinálni – edzéseken is!!!) Játszottunk, főleg az első mérkőzéshez képest. A negyedet 26:13-ra nyertük és csak két pont volt a hátrány, de már az eddigiekért megérte eljönni. Az utolsó negyed is óriási csatát hozott, felváltva vezettek a csapatok. a 48. percben 76:78-nál úgy tűnt, ha szoros mérkőzésen is, de alul maradunk, de fél perccel a vége előtt két büntetővel egyenlítettünk, majd eredményes védekezést követően a lepattanót megszerezve 10 másodperccel a vége előtt Major Martin betörésével átvettük a vezetést. A ráadás büntető kimaradt, de ellenfelünk már nem jutott el a kosarunkig és némi meglepetésre (de megérdemelten) és nagy örömünkre megnyertük a mérkőzést.

Fáradtan, de feldobódottan fogadtuk a gratulációkat és büszkék lehettünk magunkra és az egymásért is jól küzdő csapatunkra. Remélem, ez kijelöli a követendő utat és ez lesz a jellemző.

Kiemelkedően és ponterősen játszott a   Plézer, Major,Zántó trió, de a többieket is maximális dicséret illeti.

 

Atomerőmű SE – Levice
80:78
(19:31, 14:17, 26:13, 21:17)

 

ASE: Major 18, Zántó 15, Dorogi 8, Veisz 4, Tóth -,

Cs.: Tarnóy B. 4, Plézer 20, Forster 3, Krasznai 2, Stier 2, Tarnóy Á. 2, Tarnóy D.2

 

Léva legjobb dobói: Kosa 18, Kochman 15, Batovsky 9,Lacko 8

 

Edző: Nagy Gábor


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%