Legyőztük a Szolnokot!

2020.09.19, 20:14 Kosárlabda
A VIII. Morgen Ferdinánd Emléktorna szombati napján Winston Shepard remek teljesítményével diadalmaskodtunk a Szolnoki Olajbányász felett.

Atomerőmű SE - Szolnoki Olajbányász
70 - 64
(15-22, 24-13, 14-19, 17-10)

A pénteki napon a VIII. Morgen Ferdinánd Emléktorna első mérkőzésén a Szolnoki Olajbányász magabiztosan, 77-66 arányban győzte le a Kaposvári KK együttesét.

Kovács Ákos első dobása lepergett a gyűrűről, de Winston Shepardé már nem, így a mérkőzés első pontjait mi szereztük meg. Közel két percnyi kosárcsend után egy gyorsindítást követően Zsíros Péter volt eredményes a másik oldalon. Warner hármasára Vincent válaszolt, majd fiatal tehetségünk a védekezésből is kivette a részét, visszaért a gyorsindításra és blokkolta a Szolnok játékosát. Ötből három triplát értékesített az Olaj, 8-15-ös állásnál kért először időt Dzunic mester. Az időkérés után Lóránt Péter is megszerezte az első pontjait, de továbbra is a vendégek domináltak. Kilenc triplából négyet értékesítettek, a mi oldalunkon mindössze két próbálkozás volt a vonalon túlról. (15-22)

Kevin Capers egy triplával majd egy labdaszerzést követően egy ziccerrel indította a második etapot, ezzel a két kosárral két pontra jöttünk fel. (20-22) Kovács Ákos és Valerio-Bodon Vincent is remekelt ebben a negyedben, utóbbi zsákolásával egy pontra zárkóztunk fel. (28-29) Nem csak támadásban, hanem védekezésben is feljavultunk, labdaszerzésben és lepattanózásban is jobb mutatót produkáltunk az Olajnál. Badzim kihagyott hármasa után Justin Jackson indult meg és az amerikai játékos ziccerével átvettük a vezetést. Jackson hatalmas blokkját követően Eilingsfeld János dobta be a ziccert faulttal együtt. Az utolsó percben szabályosan lerohantuk a vendégeket, a félidőre 39-35-ös vezetéssel mehettünk.

Jó iramban kezdtük a harmadik felvonást, Lóránt Péter, Eilingsfeld János és Kevin Capers is eredményes volt. A negyed feléig tartani tudtuk a különbséget, sőt olykor-olykor sikerült nagyobb előnyre is szert tennünk. A negyed végére azonban átvette az irányítást a Szolnok és Subotic hárompontosával 1 pont előnyt szereztek. (53-54)

Lendületesen kezdtük az utolsó felvonást, Winston Shepard és Kovács Ákos is betalált, ezzel visszavettük a vezetést. (57-54) Rákapcsoltak a vendégek is és ismét a vonalon túlról voltak eredményesek. Fej-Fej mellett haladt mindkét csapat, három és fél perccel a vége előtt azonban Winston Shepard egészpályás szólózása utáni ziccerével, majd Lóránt Péter kétpontosával ismét nálunk volt az előny. (64-62) Ismét Shepard percei következtek, amerikai légiósunk az egész mérkőzésen remek teljesítményt nyújtott. A tizenötödik pontját szerezte meg egy nagyon fontos ziccerrel, ami lélektani előnyt is adott a csapatnak. (68-62) Végül 70-64-re diadalmaskodtunk a Szolnoki Olajbányász felett.

Vasárnap a Kaposvári KK csapatával mérkőzünk meg.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%