Lawrence Gilbertre esett a választás

2016.11.02, 21:15 Kosárlabda
A távozó Cameron Fortét a legutóbbi idényben Romániában pattogtató honfitársa váltja.

 

Mint arról már korábban beszámoltunk, a klub hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott Cameron Fortéval. Az utód keresése gőzerővel folyt, végül sikerült is megegyezni a szintén amerikai Lawrence Gilberttel. A 29 éves, 201 centi magas játékos Fortéhoz hasonlóan hármas és négyes poszton egyaránt bevethető, bár elődjével ellentétben a triplavonalon túlról is előszeretettel riogatja az ellenfelet.

Újdonsült légiósunk a legutóbbi idényben a román bajnokságban legjobb nyolcig jutó Nagyszeben játékosa volt, melynek színeiben átlagosan 25 percet kapott, ezalatt pedig 11.5 pont és 4.4 pattanó került a neve mellé. Meccsenként nagyjából négy alkalommal próbálkozott triplával, ezek közül másfél be is esett neki, ami 37 százalékos hatékonyságot jelentett. Gilbert egyébként 2011-ben fejezte be tanulmányait a La-Monroe egyetemen, ezt követően pedig Dominikában, Kolumbiában és Szaud-Arábiában fordult meg. Edzői jó munkamorállal bíró, intelligens játékosként jellemezték, amiről az is tanúbizonyságot ad, hogy facebook profilja szerint az idei nyarat - a folyamatos edzés és egyéni képzés mellett - arra szánta, hogy az elmaradt egyetemi vizsgáit is bepótolja és megszerezze diplomáját.

További érdekesség vele kapcsolatban, hogy 2006-ban tagja volt az USA legjobb középiskolás játékosaiból összeállított válogatottjának, mely a Dallasban rendezett Global Games-en Kevin Durant vezérletével harmadik helyen zárt, a bronzcsatában a Milos Teodosicot, valamint a Magyarországon is megfordult Miljan Rakicot és Branko Jeremirovot felvonultató Szerbiát legyőzve.

Reméljük Lawrence a várakozásoknak megfelelően hasznos tagja lesz csapatunknak a szezon hátralévő részében, segítségével megkezdhetjük a felzárkózást, illetve az elmúlt hetek gyengébb teljesítményének feledtetését. Érkezése várhatóan szombatra esedékes, így az Alba elleni idegenbeli mérkőzésen még nem lesz bevethető, de a jövő vasárnap a Vasas ellen már ott lesz a társakkal.

{youtube}s98cXMdzKl4|525|400|0{/youtube}

{youtube}ylr6aWPTYfI|525|400|0{/youtube}


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%