Látványos játékkal vertük meg a Körmendet!

2022.12.23, 08:15 Kosárlabda
Győzelemmel búcsúztunk el idén az ASE Csarnok közönségétől.

Alapszakasz – XIII. Forduló
Atomerőmű SE – Egis Körmend
88 - 84
(25-18, 21-17, 19-28, 23-21)

Atomerőmű : Edwin 18/3, Kovács 11/3, Pajor 5/3, Grubor 16, Eilingsfeld 16
Cserék: Taiwo 8, Buckingham 14/6, Gulyás -

Körmend: Chambers 16/9, Takács -, Parrish 16/6, Moore 16/12, Cakarun 19/3
Cserék: Kiss M. -, Ferencz 14/12, Durázi 2, Omenaka 1

Eilingsfeld János szerezte meg a mérkőzés első pontjait Deon Edwin remek passzából, erre Cakarun válaszolt a másik oldalon. Ugyanez volt a forgatókönyv a mi oldalunkon a következő támadásnál, a körmendieknél viszont Parrish triplázott. Fizikális, kemény mérkőzés kezdett kibontakozni, mindkét csapatnál jöttek a pontok az első percekben. A negyed felénél Taiwo büntetője és Milos Grubor labdaszerzését követő ziccere után először tudtunk 4 ponttal meglépni, ezt később Edwin pontjaival tudtuk tartani. (16-12) Végül remek utolsó két perccel zártuk a negyedet, Taiwo a palánk alatt nagyokat küzdött, Buckingham utolsó másodperces hárompontosával pedig 7 pontra módosítottuk az előnyünket. (25-18)

Eilingsfeld kezdet meg a pontok gyártását a második etapban, jól járattuk a labdát, aminek a végén könnyű ziccert várt Jonesyra. Jól kezdtük ezt a játékrészt is, 6-2 után időt kértek a vendégek. (31-20) Pajor labdaszerzése után értékesített egy ziccert, erre már érkezett vasi válasz Chambers részéről, Kovács Ákos a vonalon túlról azonban gondoskodott arról, hogy az előnyünk megmaradjon. Nem csak a palánk alatt, hanem kintről is jól dobtunk, a negyed felénél 64%-kal találtunk be a gyűrűbe. Edwin három pontjával ismét 11 pont volt az előnyünk, Parrish azonban a túloldalon tízen belül tartotta a piros mezeseket. Végig tartani tudtuk a 10-12 pontos előnyünket, Kovács Ákos dupláját követően Chambers triplázott a negyed utolsó percében, ezzel ismét 9 pontra zárkóztak Duráziék, időt kért Csirke Ferenc. A technikai szünet után Kovács remek gólpassza után Buckingham neve mellé írhattunk be ismét két pontot, ezzel be is állt a félidő végeredménye. (46-35)

Cakarun és Chambers pontjai nyitották a harmadik etapot, kicsit „bennt ragadtunk az öltözőben”, 0-5 után időt kért Csirke Ferenc. (46-40) Buckingham volt eredményes a sarokból a folytatásban, ezzel kezdtünk magunkra találni és folytatni az első félidei játékunkat, a Körmend viszont sokkal harcosabb és pontosabb volt, mint az első 20 percben. Milos Grubor és Eilingsfeld Jani percei következtek, mindkét játékosunk óriási energiával játszott. (61-53) A negyed végén becsúszott pár hiba a mi oldalunkon, Moore két triplája között egy Kovács kettes csúszott be, az utolsó etapra így 65-63-as állással fordulhattunk, ez a negyed a Körmendé volt.

Taiwo zsákolása adta meg a kellő hangulatot az utolsó 10 percre, ezután Omenaka hibázott két büntetőt. Pajor Dávid hárompontosa a lehető legjobbkor érkezett, a csarnok szinte felrobbant a fiatal játékos dobása után, ezt Deon Edwin labdaszerzése és hatalmas zsákolása tetőzte, időt kért a Körmend. (72-65) Rákapcsoltak a vasiak, Ferencz Csabi hármasával a mérkőzésen először egyenlítettek ki, majd szintén Ferencz büntetőjével átvették a vezetést 5 perccel a végső dudaszó előtt. (74-76) A kis rövidzárlatunkon Grubor faulttal együtt értékesített kettese segített, a büntető azonban kimaradt a szerb játékosnak. Deon Edwin 2+1-es akicója és későbbi ziccere után ismét kicsit fellélegezhettünk, az utolsó két percnek Kovács kosarának köszönhetően 5 pontos előnnyel mehettünk neki. Cakarun maradt üresen a triplavonalnál 40 másodperccel a vége előtt, ki is használta a lehetőséget, ezzel visszajött a Körmend három pontra. Buckinghamet faultolták a következő támadásnál, ráadásul technikait is kaptak a körmendiek, az amerikai játékosunk háromból két pontot értékesített. Moore triplája is jó volt a túloldalon, ezzel két ponttra közelítettek meg Ferencz Csabáék, gyors fault érkezett Buckinghamre, aki most odakoncentrált és kettőből kettőt értékesített 5,8 másodperccel a vége előtt, ezzel be is állította a mérkőzés végeredményét. (88-84)

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%