Küzdelmes meccsen vagyunk túl

2020.12.02, 20:16 Kosárlabda
A lepattanócsatát azonban a Szeged nyerte.

Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-SZEDEÁK
71 - 66
(18-21, 22-16, 11-14, 20-15)

ASE: Baker 4, Shepard 15/3, Pupp 2,Lóránt 21/6, Jackson 7
Cserék: Capers 10, Eilingsfeld 5/3, Kovács Á. 4, Kis R. -, Pajor 3/3.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 13, Govens 11/3, Brown 11/6, Dzeletovics 10/3, Dickey 16/3
Cserék: Kerpel-Fronius B. 4, Olasz -, Keller I. 1.

 

Vendég kosárral indult a találkozó, Dickey volt eredményes a palánk alatt, majd erre a másik oldalon Lóránt Péter remek passza után Justin Jackson piszkálta be a labdát a gyűrűbe. Kemény ellenfél volt a Szeged, úgy tűnt, hogy nem volt meg a kellő koncentrációnk a negyed elején, volt, hogy két alapvonali bedobásunkat is a vendégek szerezték meg. Govens tripláját követően már 6 pont volt a hátrányunk, Lóránt Péter azonban egy ziccert, majd egy hárompontost követően egy pontra csökkentette ezt, ráadásul a negyed végére átlépte a 10 szerzett pontot is. Az utolsó másodpercben Kerpel-Fronius Gáspár a saját lepattanóját szedte le, majd a védőink gyűrűjében dobott a dudaszó előtt egy kosarat, ezzel 19-23 lett az első 10 perc eredménye.

A második etap elején védekezésben sok hibát követtünk el, a lepattanócsaták megvívásakor gyakran maradtunk alul Govensékkel szemben. Férfias küzdelem folyt a pályán, sok volt a kontakt, bírkózás a festékben a lepattanónál. A védekezésünkben kezdett helyreállni a rend, támadásban pedig egy 8-0-ás rohammal 40-32-re húztunk el. A második etap végét megnyomta a Szeged, így 3 pontos előnnyel mehettünk az öltözőbe. (40-37)

6-0-val kezdtek a vendégek a harmadik felvonás elején, sajnos támadásban nem voltunk eredményesek, 7 perc alatt mindössze 5 pontot dobtunk. Rengeteg lepattanót szedett le a Szeged, nem sokkal a harmadik negyed lefújása előtt 36-nál jártak. Végül ezt a játékrészt 11-14-re veszítettük el. (51-51)

Vontatottan indult az utolsó felvonás, három percet kellett várnunk az első pontjainkig, Lóránt Péter egy középtávolival törte meg a kosárcsendet. Elkaptuk a fonalat és a sok kapott fault ellenére is a végletekig küzdöttünk. Winston Shepard bedobta a negyedik büntetőjét is a meccsen, ezzel már 10 pontos előnyünk volt. (66-56) Az utolsó percekben rákapcsoltak Govensék is és folyamatosan faragtak a hátrányukból, 35 másodperccel a lefújás előtt 5 pont volt az előnyünk és a Szeged támadhatott. Végül Winston Shepard dobott egy nagyon fontos triplát a sarokból, ezzel kialakult a tizedik forduló végeredménye: 71-66

 

Srecko Sekulovic: Gratulálok a Paksnak, nagyon nehéz, fizikális mérkőzés volt. Mindkét csapat rosszul dobott, apró dolgok döntöttek a meccsen. Fáradtak vagyunk, remélem szombaton nyerni fogunk.

Kerpel-Fronius Gáspár: Gratulálok a Paksnak, fizikális mérkőzésen nyertek. Eredményesebben szoktuk dobni a triplákat, most viszont fáradtak voltunk, sok mérkőzésünk van egymás hegyén-hátán hátán, szombaton azonban nyernünk kell. A lepattanó mutatónk viszont pozitív, az eladott labdákon kell javítanunk, sok sikert kívánok a Paksnak.

Dzunic Branislav: Küzdelmes mérkőzés volt, valahogyan a végjátékban jobban figyeltünk, főleg a védekezésben és ez döntötte el a mérkőzést. Az egész meccsen nagyon rosszul összpontosítottunk és a lepattanózást nem tudom hányadik meccsen veszítjük el, ez egy rossz jel, ha ezt így folytatjuk tovább akkor sok jóra nem számíthatunk.

Kovács Ákos: Izgalmakban valóban nem volt hiány, szép kosárlabdában viszont annál inkább. Az utolsó percekig nyílt volt a mérkőzés, nem lehetett tudni ki fog nyerni. Mi kevesebbet hibáztunk, a győzelem a legfontosabb, de a mutatott játék elmaradt a várttól, főleg a támadó oldalon. Görcsösen játszottunk, viszont a végén sok eladott labdába hajszoltuk az ellenfelet, ez dönthette el a meccset.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%