Kovács Ákos az első interjú

2011.09.19, 18:31 Kosárlabda
"nagyon jó csapatjátékra, és nagyon sok küzdésre lesz szükség, én is ezekre fogom helyezni a hangsúlyt."

 

Az oldalon egy szavazás indult, amin az új és régi játékosainkra lehet szavazni. A szavazás lényege, hogy amelyik játékos a legtöbb szavazatott kapja vele lesz interjú. A legtöbb voksot az első fordulóban Kovács Ákos kapta. Ákos a harmadik szezonját kezdi meg piros-kék színekben és nagyon örült, hogy ő válaszolhat először.

- Már kisgyerekkorod óta a kosárlabdázol. Kecskeméten kezdted el a játékot a Kenguru csapatban, amit meg is nyertettek. Ezen a győzelmen kívül nyertél még valamit a kecskeméti utánpótlás csapatoknál?

- A kenguru bajnokságban "csak" másodikak lettünk, viszont az utána következő korosztályokat sorra megnyertük, így a serdülő, kadett, junior és az U20-as trófeákat mind elhódítottuk. Ha már utánpótlásról beszélünk, akkor megemlíteném, hogy az egy éves pécsi tartózkodásom alatt is sikerült az U20-as bajnokság első helyén végezni. Így tehát elmondhatom, hogy hiányérzetem nem maradt az utánpótlásban eltöltött éveimből.

- Három évvel ezelőtt került Paksra. Az első évben sok minden történt a csapatnál. Dzunics Branislav lemondott, bekerültünk a CEBL négyes döntőbe, Horváth Imre lett a vezetőedző, akivel döntőt játszottunk a ZTE ellen. Hogy emlékszel vissza az első évedre nálunk?

- Úgy gondolom, hogy az első szezon nagyon jó tanuló év volt a számomra. Mindig szívesen emlékszik vissza az ember egy bajnoki döntőre, még akkor is, ha nem sikerült megnyernie. Még mindig itt van a szemem előtt, ahogy Alekszejev dobása kipörög, és döntőbe jutunk. Na és persze az egész párharc felejthetetlen élmény marad, 0-2-ről felállni nem mindennapi dolog. A CEBL négyes döntőjén sajnos nem lehetettem ott az orrtörésem miatt, remélem, hogy idén a Eurochallenge-ben lesz lehetőségem a csoportkörben játszani. Az első évemben volt, hogy több lehetőséget kaptam, volt, hogy kevesebbet, de összességében azért pozitív volt számomra.

- Az idei szezonban már Völgyi Péter a vezetőedző. Nagyon sok olyan játékos van a csapatban, pl. Kámán Tamás, Tóth Ádám, akinek már volt edzője Völgyi mester. Szerinted mennyire lesz ez jó hatással a csapatra?

- Mindenképpen profitálnunk kell ebből, hiszen ők már ismerik a stratégiát, a taktikai elemeket, ők már tudják, hogy mit várnak el tőlük. Nekünk kicsit nehezebb a dolgunk, még szokni kell az új dolgokat, de nem hiszem, hogy ez problémát fog okozni. Mire elkezdődnek a tétmeccsek, össze fogunk állni. Igaz, hogy egy center még hiányzik, ami nem éppen szerencsés, őt gyorsan be kell majd építeni, hiszen 2 hét múlva már játszunk az osztrákokkal.

- Pár hét és kezdődik a szezon. Rögtön Európa Kupát játszunk Ausztriában és pár nap múlva kezdődik a bajnokság, ahol itthon fogadjuk a Szegedet. Mit várhatnak el tőled a paksi szurkolók?

- A Eurochallenge-ben a cél a csoportkörbe jutás, így az első 2 meccs nagyon fontos lesz, csakúgy, mint a bajnokságban, ahol az önbizalmunknak is jót tenne, ha eredményesen kezdenénk az idényt. Ehhez viszont nagyon jó csapatjátékra, és nagyon sok küzdésre lesz szükség, én is ezekre fogom helyezni a hangsúlyt.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%