Kötelező feladat következik

2015.01.21, 08:57 Kosárlabda
Az újonc MAFC látogat hozzánk a 18. fordulóban. Szabó továbbra sem bevethető, de Körtélyesi és Medve már elkezdték az edzéseket.

 

NB1 - Alapszakasz, 18. forduló
Atomerőmű SE - MAFC
2015.01.12. 18:00  (U21 15:15)
Paks, ASE Sportcsarnok
V: Pálla Z., Kulcsár T., Praksch P. (Páli dr.)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dugat - Markovic - Baki - Eilingsfeld - Jones

MAFC: Misek - Lakosa - Lakits - Hunter - Toutziarakis

Szabadnapos csapatként kilenc napnyi üresjárat van mögöttünk, mármint ami a mérkőzéseket illeti. Természetesen az edzések nem álltak meg, még ha szabadnapokat kaptak is a játékosok. Mivel Wise és Evans még nincs egy hónapja, hogy a csapattal gyakorolnak, van még mit csiszolni a játékon. Ez meg is látszott az utolsó két meccsen, amelyeket bár megnyertünk, sőt helyenként remek játékkal mutattuk meg, hogy mekkora potenciál van ebben a gárdában, azért még akadtak hiányosságok bőven, elég csak a két komolyabb rövidzárlatra gondolni.

Jelenleg hat meccses győzelmi sorozatban vagyunk, szemben ellenfelünk öt meccses vereségszériájával. Utoljára a ZTE ellen sikerült győzniük, még december elején, ráadásul mindhárom sikerüket hazai pályán aratták, így túl vérmes reményeik nem lehetnek a mai találkozóval kapcsolatban. Stefan Timbus csapatát azonban nem szabad félvállról venni, hiszen bár nem képviselnek túl acélos játékerőt, nagyon jó szellemiségű, utolsó percig keményen küzdő csapatként több ellenfél dolgát is megnehezítették már a bajnokság során. Legjobb dobójuk, Parrish Brown 19.5 pontot átlagol meccsenként, egyértelműen a csapat esze és vezére. Rajta kívül is akadnak azért figyelemre méltó játékosok a a keretben, elég csak a 15 pontot és 9 pattanót átlagoló Toutziarakis, a 13.5 pontot szóró és 8 lecsorgó labdát megkaparintó Hunter, vagy a meccsenként 14.5 pontig, 4 lepattanóig és 3 gólpasszig jutó Lakosa nevét megemlíteni. Információink szerint Brown a mai meccset sérülés miatt kihagyja, a helyén vélhetően Misek kezd majd.

Ősszel 55-76 arányban győztünk a Gabányiban:

{youtube}It5-XdNkmsc|525|400|0{/youtube}

Ami a mi sérültjeinket illet, jó hír, hogy Körtélyesi Gergely és Medve Máté megkezdték az edzéseket a csapattal, bár utóbbi még könnyített munkát végez, műtött kezét kímélendő. Szabó Zsoltra sajnos hosszabb pihenő vár, múlt héten ugyanis meg kellett műteni a térdét. Ő várhatóan a Magyar Kupa előtt térhet vissza valamikor, addig is pihenés, majd könnyebb rehabilitáció vár rá.

A két vezetőedző a következőképpen nyilatkozott a BB1.hu portálnak:

Dzunic Branislav: "Volt kilenc napunk a felkészülésre, de ebben az időszakban sem hajtottuk túl a játékosainkat, a csapat kapott egy kis pihenőt, regenerálódtunk, készültünk a bajnokság következő szakaszára. Az előzetes várakozások szerint nyernünk kell, bízom benne, hogy a pályán érvényesítjük is a papírformát. Szeretnénk bizonyos dolgokat továbbfejleszteni a játékunkban, olyan dinamikus, harcos játékra készülünk, ami az elmúlt fordulókban jellemezte a csapatot. Körtélyesi hétfő óta a csapattal edz, ott lesz a keretben, várhatóan jut neki is valamennyi játékidő. Medve Máté kezéről lekerült a gipsz, de az ő rehabilitációja hosszabb időt vesz igénybe, és Szabó Zsoltra sem számíthatok még."

Stefan Timbus: "Vissza kell találnunk a jó útra, amiről a Szeged elleni meccsen letért a csapat. Nem igazán tudom ennek az okát, lehet kissé kimerültünk, bár ezt az edzésen nem láttam a játékosaimon, és most is jól dolgoztak. A Paks ellen az lesz a legfontosabb, hogy a kemény védelem ellen is tudjuk játszani a saját játékunkat. Naiv dolog lenne, ha azt mondanám, hogy hússzal akarunk nyerni, de minden meccsnek a győzelem reményében vágunk neki."

Forrás, kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%