Körmenden folytatjuk a pihenő után (2)

2016.04.12, 18:45 Kosárlabda
Idén egyszer mér elhoztuk a két pontot a vasi kisvárosból, a győzelmi recept tehát adott. Eilingsfeld János nem jött rendbe a fehérvári ütközés után, ezt a meccset még biztosan kihagyja.

 

NB1 - Középszakasz, 6. forduló
Egis Körmend - Atomerőmű SE
Körmend, 2016.04.13. 18:00
V.: Földházi, Farkas G., Gorka (Bukta)

Várható kezdőcsapatok
Körmend: Petty - Channels - Ferencz - Dickerson - Duinker.

ASE: Kovács - Robinson - Barnies - Fomin - Tóth

 

 

Hát, ezúttal tényleg elmondhatjuk, hogy két nem túl jó formában lévő csapat összecsapása következik a vasi kosárfellegvárban. A két csapat az alapszakaszban közösen lejátszott nyolc meccsből eddig mindössze kettőt nyert meg, testvéries megosztásban, melyek közül a körmendi siker pont ellenünk született. Mindkét csapat gödörben van hát, amelyből itt lenne az idő elkezdeni kimászni! Remélhetőleg ez nekünk fog sikerülni, nem pedig a Körmendnek, akik számára komoly motiváció lehet, hogy ha szerdán is veszítenek, nagy valószínűséggel bebetonozták magukat az ötödik helyre. Ami minket illet, az eddigi gyengélkedésünknek "hála" a teljes gőzzel robogó Alba ledolgozta az alapszakaszban beszedett két meccses hátrányát, és utolért minket. Az már nagyjából eldőlt, hogy a folytatásban a második helyért csatázunk, arra azonban még reális esélyünk van, főleg ha úgy játszunk, ahogy azt például az olaj elleni hazai győzelem során tettük. A pihenő remélhetőleg jót tett a fiúknak, holnap pedig itt a lehetőség, hogy bebizonyítsuk, igenis élesek vagyunk és vannak még céljaink ebben a szezonban.

Ami a legutóbbi körmendi fellépésünket illeti, az alapszakaszban egy nem túl gólgazdag, ám nagy küzdelmet hozó, az utolsó másodpercig izgalmas találkozón sikerült 63-66-ra nyerni. Csapatunk legeredményesebb játékosa a 17 pontig jutó Donald Robinson volt, de a kezdőként remekül helyt álló Kovács Ákos is minden dicséretet megérdemelt:

{youtube}r9FNN7griDY|525|400|0{/youtube}

 

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Teo Cizmic, a Körmend vezetőedzője: A feladat világos: ki kell keverednünk ebből a rossz szériából. Többet reméltünk a középszakasztól, de egyelőre nem álltak össze a dolgok. Rengeteg a kisebb sérültünk, betegünk. Nem mondhatom, hogy a fiúk nem adnak bele mindent az edzéseken vagy a meccsen, de így nagyon nehéz a dolgunk. A Paks kiváló csapat, remek magyarokkal és légiósokkal, de most le kell győznünk őket. A jelek szerint mindenki pályára léphet az ASE ellen.

Schmidt Béla: Sajnos mindkét csapat hasonlóképpen szerepel a középszakaszban, de egyikőnk rossz sorozata most megszakad, remélem, mi leszünk azok. Bízom benne, hogy nem a szokásos idegenbeli formánkat mutatjuk Körmenden. Iszonyatosan nehéz dolgunk lesz, hiszen hiába épült fel Tóth Ádám, most Eilingsfeld Jánost az Alba elleni mérkőzésen elveszítettük. Próbálkozik ugyan a mozgással, de még legalább egy hétre lesz szüksége, mire teljesen felépül.

Kép: bb1.hu

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%