Körmend - ASE: második felvonás

2016.02.18, 22:11 Kosárlabda
Hat nappal a körmendi katlanban aratott győzelmünk után semleges pályán is összecsapunk a vasiakkal, cél a kupa elődöntőjébe jutás.

 

Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa - Negyeddöntő
Atomerőmű SE - Egis Körmend
Budapest - Syma csarnok, 2016.02.19. 15:30
V.: Pálla Zoltán, Benczur Tamás, Praksch Péter (Várhalmi Zsolt, Hartyáni Zsolt)
TV: M4 Sport

Várható kezdőcsapatok

ASE: Kovács - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Tóth

 MTE: Petty - Channels - Ferencz - Dickerson - Duinker.

Hogy milyen meccsre számíthatunk holnap? Jós legyen a talpán, aki megtippeli hogyan alakul a találkozó. Ősszel fölényesen győztük le a Körmendet, a két gárda a szombati összecsapásán azonban csak 23 másodperccel a vége előtt, Kovács Ákos kosarával tudtuk a magunk javára billenteni a mérleg nyelvét. A meccs egyébként végig szoros volt, és bár akadtak szép akciók és kosarak mindkét oldalon, főként a védekezés dominált, mint arról a 63-66-os végeredmény is árulkodik. A jó védekezés vélhetően most is alap lesz mindkét csapatnál, hiszen ha valami működi,, azon minek változtatni? ellenben a támadójátékokon, és a dobáspontosságon mindkét félnek van mit csiszolnia, és abban is biztosan vagyunk, hogy a mesterek is előhúznak egy-két eddig még nem látott taktikai variációt tarsolyukból.

Egy biztos, izgalmas és jó találkozóra van kilátás, melynek végkimenetelét megjósolni szinte lehetetlen, még akkor is, ha az idei egymás elleni mérleg nekünk is kedvez.

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Schmidt Béla: Hasonló mérkőzésre számítok, mint a bajnokságban, ahol szűk, hárompontos győzelmet arattunk. A sorsolás szeszélye folytán ismét a Körmenddel nézünk farkasszemet, ezért kemény meccsre van kilátás. Elképzelhető, hogy lesznek új elemek az ellenfél játékában, mi nem készülünk meglepetéssel a kupameccsekre. A Körmenden elkövetett hibák kijavítását viszont mindenképp szeretnénk eszközölni, mind támadásban, mind pedig védekezésben. Semleges pályán, továbbjutásról döntő mérkőzésen mindkét csapat esélyes, de szeretnénk mi továbblépni. Chris Dunn továbbra sem végez teljes edzésmunkát, de biztosan pályára léphet majd, a többiek egészségesek.

Teo Cizmic, a Körmend vezetőedzője: Remélem, ezúttal máshogy alakul majd a végjáték, mint legutóbb, és megnyerjük a szoros meccset. Egyelőre övék az egyetlen csapat, amely kétszer is meg tudott verni minket. Kemény ellenfél nemcsak nekünk, de bárkinek a ligában. Ugyanakkor azt sem mondanám, hogy a többi párosítás könnyű lenne, a kupa már csak ilyen. Jobban kell teljesítenünk támadóoldalon, mint az előző hétvégén. Minden csapat szeretne döntőbe jutni, természetesen mi is, de ha reálisan nézzük a dolgokat, nem nekünk van erre a legtöbb esélyünk. Izgatottan várjuk az összecsapást, az biztos, hogy minél több kiélezett meccset játszunk, annál jobban fel leszünk készülve a bajnoki találkozók nehézségeire. Sérültünk nincs.

Fotó: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%