Körmend - ASE: első felvonás

2016.02.12, 20:11 Kosárlabda
Egy héten belül az bajnokságban és a Magyar Kupa negyeddöntőjében is összecsap a két gárda. A szombati, Körmenden megrendezésre kerülő bajnokit Dunn és Medve is kihagyja paksi részről.

 

NB1 - Alapszakasz, 19. forduló
Egis Körmend - Atomerőmű SE
Körmend, 2016.02.13. 18:00
V.: Cziffra Csaba, Török Róbert, Söjtöry Tamás (Bodrogváry Iván)

Várható kezdőcsapatok
MTE: Petty - Channels - Ferencz - Dickerson - Duinker.

ASE: Kovács - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Tóth

 

Ilyesmi is ritkán fordul elő a kosárlabdában: nem rájátszás időszakban kétszer is megmérkőzik egymással két csapat. A sors (és a kupasorsolás) most úgy hozta, hogy a Körmenden megrendezésre kerülő bajnoki meccs után hat nappal Budapesten, a Syma csarnokban is összecsapnak a felek. De maradjunk most a bajnokinál, egyelőre arra kell koncentrálni. Alapvetően mindkét csapat jó előjelekkel készülhet a találkozóra, miután idegenben győzték le soros ellenfelüket, bár azt azért be kell vallani, hogy a sopron némiképp komolyabb játékerőt képvisel, mint a Szeged. Ennek ellenére azt a meccset is meg kellett nyerni, és mivel mi eddig nem szerepeltünk túl acélosan a Paks táblát elhagyva, ez a siker is komoly értékkel bírt számunkra. Sajnos Chris Dunn egy bokasérülés, Medve Máté pedig betegség miatt ki kellett, hogy hagyja azt a találkozót, és szinte biztos, hogy most sem léphetnek pályára. hiányuk érzékenyen érintette a csapatot, a mezőnyember-rotációnk érezhetően megritkult, Schmidt Bélának komolyan kellett sakkoznia az emberekkel és a percekkel. Will és Barnies egyaránt megfordultak kettes poszton is, ami érdekes fejlemény azt követően, hogy négy nappal korában a Falco ellen még centert is játszottak. Nincs tehát egyszerű dolga a mesternek, dehát ezért szép az edzői szakma, tele van kihívásokkal.

Ami ellenfelünket illeti, a remek idénykezdet, majd a sérülések és egyéb problémák okozta hullámvölgy után mintha ismét kezdenének magukra találni, legalábbis a Sopronban mutatott remeklésük erre enged következtetni. Nem is annyira támadásban, mint védekezésben nyújtottak kiemelkedőt, 61 ponton tartották saját otthonában az SKB, amely bár nélkülözte kezdő centerét, de ez nem csökkenti a Körmend érdemeit. McKinney-Jones leigazolása egyelőre telitalálatnak bizonyult a vasianák, remekül illeszkedik a Cizmic által megálmodott játékrendszerbe, és persze az sem volt hátrány, hosszú kihagyás után Dickerson is visszatért.

Egy biztos, könnyű dolgunk nem lesz holnap, nagyon kemény meccs vár ránk, melyen minimálisra kell leszorítani a hibák számát, ha partiban akarunk lenni a lelkes közönsége által támogatott piros-feketékkel.

Ami az elmúlt időszak egymás elleni meccseit illeti, ősszel egy meglehetősen sima meccsen nyertünk a Körmend ellen 98-71-re úgy, hogy a csapatból öten is eljutottak legalább 12 pontig:

{youtube}NP6IuUYEyV0|525|400|0{/youtube}

Az utolsó Körmenden lejátszott találkozónkra sem lehet panasz, akkor is győztesen hagytuk el a parkettet, miután egy végig izgalmas találkozón, a végül 24 pontig jutó Dugat vezérletével 81-88 arányban felülmúltuk ellenfelünket:

{youtube}DsyfuFvqHyY|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Teo Cizmic, a Körmend vezetőedzője: Nagyon tisztelem a paksi csapatot az eddig elért eredményei miatt. Nagyon jó gárdát raktak össze, magasak, erősek és gyorsak is, ezért állnak a tabella élén. Többször bizonyították már, hogy idegenben is nagyon veszélyesek, szóval nagyon oda kell figyelnünk. Mindig abban bízunk, hogy minél tovább meccsben tudunk maradni, és ki tudjuk használni az adódó lehetőségeinket. Szörnyű időszak van mögöttünk, sokáig szenvedett a csapatunk, de most már meccsről-meccsre lépegetünk előre. Újra komplettek vagyunk, az elmúlt tíz napban már együtt edzett mindenki, és ha az utolsó edzésen nem történik baj, akkor szombat este teljes kerettel várjuk az Atomerőműt.

Schmidt Béla: A csapatunkat tizedelő sérüléseket, betegségeket a Szeged ellen át tudtuk hidalni, de ezek továbbra is fennállnak. Nehéz találkozó előtt állunk, egy remek atmoszférájú csarnokba látogatunk, ahol a hazai közönség buzdítása mellett nagyon meg kell dolgoznunk a jó eredményért. A Körmend a kisebb kisiklása után javuló tendenciát mutat. Abszolút azt érzem, hogy valami újat kezdenek játszani, támadásban és védekezésben is sokszínű dolgokat alkalmaznak. Hazai pályán nagyon veszélyesek a körmendiek, de mi megpróbáljuk a maximumot kihozni a mérkőzésről. Nagy valószínűséggel Dunn és Medve játékára sem számíthatok.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%