A végjátékban buktuk el a meccset

2016.10.29, 15:55 Kosárlabda
Jobban kezdett a Kaposvár, de fokozatosan ledolgoztuk a hátrányunkat és átvettük a vezetést. A negyedik negyed közepén kilenccel is mentünk, de Samenas kiválása megzavart minket és ezt ki tudta használni a Kaposvár.  

 

NB1 - Alapszakasz, 5. forduló
Kaposvári KK - Atomerőmű SE
78-72
(25-15, 12-19, 18-21, 23-17)
(25-15, 37-34, 55-55, 78-72)
V.: Kapitány G., Ádám J., Kulcsár T. (Várhalmi Zs.)

KKK: Wisseh 11/6, Duren 19/9, Cooke 6, Hendlein 18, Simms 9.
Cs.: Baki 6, Fodor 6, Grebenár -, Papp 3/3.

ASE: Kovács 2, Medve 2, Samenas 15/6, Forte 10, Tiby 21/9.
Cs.: Morse 4, Hill 15/6, Will 3/3, Sömenek -, Gulyás -.

Kipontozódott: - ill. Morse (26.), Samenas (35.), Tiby (38.)

Rossz sorozattal a hátunk mögött érkeztünk a kaposvári meccsre, az elmúlt időszak mérkőzései messze nem úgy sikerültek, ahogy elterveztük. Kellett volna nagyon egy siker, ám Somogyban is rettenetesen kezdtük az összecsapást. Az még rendben volt, hogy Samanas büntetőivel annulláltuk Simms találatát, ám a folytatásban teljesen megzavarodtunk a hazaiak letámadásától. A kék-fehérek nagy lendülettel és szívvel játszottak, szinte megfojtották a támadójátékunkat, a félpályán alig tudtuk áthozni a labdát. Ezen Hill pályára lépése változtatott kicsit, onnantól kezdve a támadásainkat nagyjából végig tudtuk futtatni, más kérdés, hogy a hatékonysággal továbbra is voltak problémák. A negyed végére valamelyest kiegyenlítődtek az erőviszonyok, de a hazaiak hamar begyűjtött tíz pontos fórja megmaradt.

A második negyedet Morse találataival kezdtük, majd Tiby is betalált és máris lefeleztük a különbséget. Sőt, a folytatásban is agilisan kosaraztunk, így egészen háromig feljöttünk, mígnem egy szerencsés kosárral megtörte gólcsendjét a KKK. Csapatunk ekkor már sokkal jobban játszott, annak ellenére is, hogy Kacsa három faulttal már a kispadon pihengetett. Ez nem könnyítette meg a dolgunkat, az viszont sokat segített, hogy Sömenek Martin révén egy új ember lépett be a rotációba, aki ráadásul kimondottan hasznosnak bizonyult, különösen védőoldalon. Egyebek mellett erre, valamint Hill és Tiby ponterős játékára építve teljesen nyílttá tudtuk tenni a meccset, és feljöttünk három pontra a nagyszünetre.

A harmadik negyedben folytattuk korábban mutatott játékunkat, mellyel sikerült átvennünk a meccs irányítását. Tiby és Hill továbbra is domináltak, ráadásul a pihenőből visszatért Kovács Ákos is csatlakozott hozzájuk, hármasban pedig elöl és hátul is több alkalommal megoldhatatlan feladat elé állították a hazaiakat. A negyed derekán át is vettük a vezetést, 55-51-re léptünk meg, ám a vége a hazaiaké volt, így egállal fordultak a csapatok az utolsó játékrészre.

Ott aztán még egy fokozatot feljebb kapcsoltunk és Samenas kosaraival a negyed derekára már kilenc pontos előnyt is kiépítettünk. Ekkor azonban a litván megkapta ötödik faultját, majd nem sokkal később pedig Matt Tiby is kipontozódott, ezt pedig már nem bírtuk el, pláne azok után, hogy Morse már a második negyed közepén kiszállt, hasonló okok miatt. A végére Duren megrázta magát és bevitte a kegyelemdöfést, így nem sikerült megszakítanunk a vereségsorozatunkat.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%