Kivégeztük a Kaposvárt

2017.12.29, 20:08 Kosárlabda
Mindössze egy negyeden át tudta tartani a lépést a somogyi alakulat, aztán jött a gála!

NB1, Alapszakasz - 13. forduló
Atomerőmű SE – Kaposvári KK
97-67
(26-21, 29-11, 22-13, 20-21)
Paks, 2017.12.29.

ASE: Hinds 14/3, Allen 18/12, Barnies 10/6, Eilingsfeld 15/6, Guinn 20/9.
Cs.: Ruják 5, Ogunyemi 6, Medve 3/3, Garamvölgyi , Gulyás 5/3, Kalmár -, Pajor -.
Vezetőedző: Teo Cizmic

KKK: Dunn 24/15, Evans -, Baki 2, Ivosev 23/3, Spica 3
Cs.: Hendlein 5, Tóth , Hock 6/6 , Kocsis -, Bogdán -.
Vezetőedző: Fekete Ádám

Allen kapufájával indult a mindkét csapat számára nagyon fontos találkozó, szerencsére a Körmend gyűrűjét harminc ponttal megterhelő amerikai hátvéd egyből vissza is szedte a támadólepattanót és a dudaszóra a gyűrűbe juttatta a labdát. Az alaphang megvolt, a pontgyártás pedig rögtön beindult mindkét fél részéről: nálunk Barnies, a túloldalon Ivosev járt az élen. A kaposvári magasbedobó egyébként kimondottan jól kapta el a rajtot, mire feleszméltünk, már nyolc pontnál járt, a Kaposvár pedig vezetett. Szerencsére ettől nem illetődtünk meg túlságosan, igazi csapat módjára nekiláttunk a zárkózásnak. Ez olyan jól sikerült, hogy azzal a lendülettel futottunk egy 12-0-s rohamot, a végén Allen és Hinds tripláival. Nyílott az olló, jött a vendég időkérés. Közben azért forgatták a csapatokat az edzők, szép lassan megérkeztek a cserék, de az pont körüli előnyünket őriztük sikeresen megőriztük a negyed végéig.

Dunn lopott labdát és dobott ziccert egy elrontott paksi támadás után, de nem volt gond, mert azonnal büntettünk, Allen és Hinds révén. Dunn nem adta fel, beszórt egy távolit is, erre meg Guinn felelt előbb egy triplával, majd három sikeres büntetővel, így nemhogy nem panaszkodhattunk, de elégedetten is csettinthettünk. A Guinn – Eilingsfeld páros remekül működött a pályán ebben az időszakban, főleg mivel a somogyiak láthatóan Johnny levédésére koncentráltak, így R.T. kedvére „ficánkolhatott”. a negyed derekára a különbség elérte a tizenöt pontot, Fekete Ádám pedig ismét időt kért, mert idejekorán elúszni látszott a meccs. A helyzetükön azonban ez sem segített, csapata teljesen összezuhan, mi pedig sorra loptuk el a labdákat, és a nagyszünetre huszonhárom pontos fórba kerültünk. Remekül játszottak a fiúk, öröm volt nézni a meccset.

Guinn szépen lépett be a palánk alá, és mivel ez még kosarat is ért, elégedetten csettinthettünk. Az ex-paksi Chriss Dunn továbbra is próbált - igazi vezérként - jó példát mutatni és hátára venni csapatát, de nem igazán akadt társa, így hiába járt a negyed derekán már tizenhárom pontnál, a szakadék csak nőtt felek között. Guinn is elkezdte egyre jobban elemében érezni magát, triplázott, centerezett, egy szóval oktatást tartott a fiatalok számára. Időközben a fiatalok is pályára kerültek, odaát Hock, nálunk pedig Gulyás jelentkezett játékra, ráadásul mindketten eredményesek is tudtak lenni már a harmadik negyedben. Az előnyt így is őrizni tudtuk, és harminc percnyi játék után harminckét pontos előnnyel mehettünk fújni egyet, ami egyben azt is jelentette, hogy sok nyitott kérdés már nem maradt az utolsó játékrészre.

Azok közül is a legfontosabb talán az volt, hogy vajon megdobjuk-e a száz pontot, ajándékként a szép számban kilátogató közönség számára. A bűvös határ végül nem lett meg, de a nézők így is boldogan és önfeledten ünnepelhették a csapatot, mely a rossz kezdés után immáron sorozatban négy sikernél jár, és az ötödik helyről várhatja az új esztendőt.

Zárásként pedig mi mást is tehetnénk, mint hogy ASE-sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk minden kedves szurkolóknak!

Fotó: Molnár Gyula

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%