Kiss Zsoltéknál vendégeskedünk

2016.02.09, 19:39 Kosárlabda
Szeged a "turné" következő állomása, ezúttal a Tisza-partjáról kellene elhozni a két pontot. Tóth Ádám és Medve Máté biztosan kihagyja a mérkőzést.

 

NB1 - Alapszakasz, 18. forduló
Naturtext-SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE
Szeged, 2016.02.10. 18:00
V.: Pálla Z., Minár L., Vida B. (Dr. Valovics I.)

Várható kezdőcsapatok
Szeged: Moravcsik - Armelin - Molnár - Ciric - Vette

ASE: Dunn - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Watkins

 

Sérülésektől tizedel csaptok összecsapására kerül sor holnap Szegeden, mindkét oldalon akad majd hiányzó. A hazaiaknál Branko Jeremirov egész idényre kidőlt, valamint Juhos sem bevethető, míg nálunk Tóth Ádám és Medve Máté nem állhat majd Schmidt Béla rendelkezésére. A Szeged nincs túl jó formában, legutóbbi öt meccséből csak a Kecskemét ellenit nyerte meg, múlt héten ráadásul bele is néztek egy emberes pofonba, a Sopron a saját otthonában mért 42 pontos verést Nikola Lazic legénységére. Jeremirov hiányában Moravcsik próbálja több-kevesebb sikerrel irányítani a csapatot, de az látszik, hogy ez komoly irányítóra még szükségük lesz a folytatásban. Anthony Tucker személyében meg is találták egyébként a pótlást, de az amerikai csak szombaton debütálhat. Emellett center poszton sem állnak túl fényesen, Brkic a múlt héten távozott, így a magas posztokat a Ciric-Vette-Révész hármassal kénytelenek lehozni.

Ami a mieinket illeti, az idegenbeli mérlegünk eddig nem a legfényesebb, hét meccsből mindössze hármat tudtunk megnyerni, elvéreztünk Szombathelyen, Kecskeméten, Zalaegerszegen és Szolnokon is. Persze ezek azért annyira nem vállalhatatlan vereségek, másnak is becsúszott már ezekben a csarnokokban egy-egy bukta, de az látszik, hogy ha valóban komoly eredményt akarunk elérni ebben a szezonban, akkor az idegenbeli teljesítményünket is stabilizálnunk kell.

Ősszel egy - a vártnál szorosabb, ám legalább - végig izgalmas meccsen nyertünk 69-63-ra, a meccs legjobbja az Eilingsfeld - Tóth palánk alatti páros volt 14 ill. 16 ponttal, de Kovács Ákos 11 pontja is nagyon kellett a sikerhez:

{youtube}drG7KxmLWJU|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Nikola Lazic, a Szeged vezetőedzője: Nem szeretek állandóan panaszkodni, de mit tud mondani az ember ilyen helyzetben, amivel most szembesülünk? Rutinos edző vagyok, de ehhez hasonlót még nem éltem át. Olyan elő szokott fordulni, hogy sérülések sújtanak egy együttest, de hogy folyamatosan, sorra dőljenek ki a kulcsemberek, ráadásul hosszú-hosszú időre, az példátlannak számít. Nem nagyon lehet felkészülni erre a szituációra, és rendkívül nehéz is kezelni. Gyakorlatilag az a feladat, hogy új csapatot építsünk most a bajnokság kellős közepén – mintha az augusztusi, szeptemberi munka kezdődne elölről. Új emberek érkeznek, a tartós kényszerpihenőről visszatérők nincsenek százszázalékos állapotban, sőt, gyakorlatilag minden kosarasom küzd valamilyen problémával… Időre lenne szükségünk és sok edzésre, ám időnk nincs, és tréningezni sem tudunk rendesen, egyrészt mert heti két bajnokit hoz most a program, másrészt pedig január eleje óta szinte minden esetben olyan kevesen vagyunk, hogy nem lehet rendes edzésmunkát végezni a játékosokkal. Mindezt megfejelte a Sopron elleni súlyos vereség, amely után érkezik a bajnokság egyik legerősebb, legsokoldalúbb alakulata, a Paks, mely ellen vissza kellene szereznünk az önbizalmunkat, az önbecsülésünket. Nem tudok mást kérni kosarasaimtól: mozgósítsák az összes energiájukat, szívüket-lelküket tegyék ki a pályára, késztessük minél nagyobb harcra a bajnokesélyest. Nem vitás, jóval több kell annál, mint amit szombaton mutattunk! Nincs más választásunk, előretekintünk, megyünk tovább, megpróbálunk apró lépésekben haladni, lassan építgetjük újra magunkat.

Schmidt Béla: Nehéz meccset játszottunk a Szegeddel itthon, nagyon nehezen gyűrtük le őket. Tudjuk, hogy azóta változások lettek a keretükben – elment egy magasemeberük, most pedig az irányítójuk, Jereminov is sérült. Annak ellenére, hogy nagyon nagy különbségű vereséget szenvedtek a legutóbbi fordulóban, nehéz meccsre számítok. Magas poszton nem számíthatok Tóth Ádám játékára, illetve vannak vírusos megbetegedéssel bajlódó játékosaink is, Medve Máté és Kovács Ákos. Máté száz százalék, hogy nem fog játszani, Ákos nagy valószínűséggel igen, kedden ő már edzésbe áll. Nem téveszt meg minket a szegediek helyzete, biztos, hogy oda fogják tenni magukat és kellemetlen perceket fognak nekünk okozni. Úgy gondolom, a Szedeák központi figurájának Andrija Csirics számít. Az ő semlegesítése nagyon fontos momentum lesz a mérkőzésen. Szellemileg és ponterős játékával is olyan pluszt tud adni a csapatának, ami nagy lökést adhat nekik – nem lebecsülve ezzel persze a társait. Talán úgy néz ki, hogy irányító poszton hátrányban vannak, de nem hiszem, hogy ezt ne tudnák megoldani, Molnár András is kész ennek a feladatnak az ellátására.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%