Kiss Zsolt

2010.02.14, 09:58 Kosárlabda
"Csak a Kiss Zsolt"

 

 

 

Mikor kezdtél el kosárlabdázni és hol?

Szegeden kezdtem el kosárlabdázni a Szedeák csapatában. Kicsit későn kezdtem el egyesületi keretek között játszani, ugyanis ekkor már 15 éves voltam. A csapat éppen akkor került fel az NB1 B-csoportjába, én pedig az ifi csapatban játszottam. A következő évben kerültem a felnőtt csapat keretébe, ahol ekkor még természetesen csak epizód szerep jutott nekem!

Milyen emlékeid vannak a Szedeákról?

Csupa szép emléket őrzök volt csapatomról. B-csoportos csapatként minden évben előre tudtunk lépni egy kicsit, mígnem 2001-ben megvalósult az álmunk és feljutottunk az A-csoportba. Sok fiatal, saját nevelésű  játékossal. Rengeteget voltunk együtt a pályán kívül is, igazi barátságok szövöttek, amik a mai napig is tartanak! Itt 2 évet töltöttünk, a második évet a 9. helyen fejeztük be, de sajnos financiális problémák miatt vissza kellett lépnünk az élvonaltól. Ezután kerültem Paksra.
 
Voltak ott olyan játékosok, akik még ma is az élvonalban játszanak?

Igen vannak, Deák Attila barátom még ma is Dombóváron szórja a triplákat. És Molnár Andris, aki bajnoki címet és kupagyőzelmet is szerzett Szolnokon!

 

Miért döntöttél az Atomerőmű SE mellet, amikor ide igazoltál?

Nagy megtiszteltetés és lehetőség volt nekem, hogy egy bajnoki címre esélyes gárdától kaptam ajánlatot, nem is kellett sokat gondolkoznom. Reméltem, hogy itt valóra válhat az álmom és bajnok lehetek. Szerencsére nem kellett sokat várnom…

Mennyi ideje játszol nálunk?

Ez a 7. szezonom!

 

 Ez alatt az idő alatt, mennyi döntőn vettél részt és ebből mennyit nyertünk meg?

4 bajnoki döntőn játszhattam, ebből háromszor győztesen hagytuk el a parkettát! Illetve 3 kupadöntőn vettem részt, itt kétszer sikerült nyernünk.


Melyik a legemlékezetesebb győzelmed?


A 2005-ös Debrecen elleni bajnoki döntő 5. meccse! Ekkor 2:2 volt az állás és a mindent eldöntő mérkőzésen nem számíthattunk legjobb játékosunkra – Chris Monroe-ra és Pavlik Jancsi is sérült volt! Így igen sok lehetőséget kaptam ezen a fontos meccsen, szerencsére jól ment a játék és megszereztük a bajnoki címet. Nekem ez volt az első…

Melyik a legfájóbb vereséged?

Hazai pályán elbuktunk egy kupadöntőt a Kecskeméttel szemben. Ezt nagyon sajnáltam, mert elég sokáig vezettünk, de nem tudtuk megtartani az előnyünket a meccs végéig…

A tavalyi szezonban az alapszakasz 2. körétől szárnyalt a csapat. Mi volt a siker titka?

A tavalyi szezont is jól kezdtük, aztán jött egy gödör, amit edzőváltás követett. Ezután tényleg szárnyakat kaptunk és sikerült besöpörnünk a bajnoki címet! Hogy mi lehetett a siker titka? Nagyon sokat és keményen edzettünk Bánéval és igazi vezéregyéniségek voltak a csapatunkban, akik mindig átlendítettek minket a holtponton!

 

A jó szereplésed miatt úgy volt, hogy beválogatnak a magyar válogatottba is! Mi történt nyáron?

Nagyon nagy megtiszteltetés volt, hogy gondoltak rám a bő keretben, csak sajnos egy kellemetlen sérülés jött közbe! Márciusban kezdődött, erős alhasi fájdalmaim voltak, kiderült hogy kétoldali lágyéksérvem van, az utolsó 3 hónapot így játszottam le a bajnokságból. Nem volt egyszerű helyzet, bár Dongó minden edzés után kezelte a sérülésem a műtétet nem kerülhettem el. Sajnos ezzel elúszott a válogatottbeli szereplés lehetősége!

Az idei szezon ott folytatódott, ahol tavaly abbahagytuk! Egészen 9 mérkőzésig nem tudtak megállítani minket! Azóta sajnos bukdácsol a csapat. Mi történt szerinted?

Sajnos gödörben vagyunk, de közös erővel ki kell innen kecmeregnünk. Fogalmam sincs mi történhetett, mert edzéseken ugyanolyan elánnal edzettünk, készültünk de valahogy a szoros meccseken rendre alulmaradtunk. Nagyon fontos lenne, hogy ezeket meg tudjuk nyerni a jövőben.
Így a szezon közepén, mit vársz a csapattól? Szerinted van esély még bejutni a Magyar-Kupába vagy megvédeni a Magyar bajnoki címet?
      
Mi természetesen hiszünk benne, hogy összejöhet mindkettő! Ehhez az edzéseken és a meccseken mindent meg kell tennünk.

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%