Kikaptunk Pécsett

2023.10.16, 08:22 Kosárlabda
Govens emberfeletti teljesítménye is kevés volt...

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – III. forduló
NKA Universitas Pécs – Atomerőmű SE
82 – 80
(23-20, 17-21, 20-22, 22-17)

Egy pécsi büntetővel és zsákolással indult a találkozó, a mi oldalunkon Wright Jr. szerezte meg az első paksi pontokat. Ibrahim két hárompontosával folytatódott a találkozó, nálunk White remek betörése két pontot ért. (10-4) Kapkodva játszottunk, nem találtuk meg a jó megoldásokat, Manjgafic kettese után időt kért Csirke Ferenc, az eredményen White 2+1-es akciójával tudtunk javítani. Gyors pécsi kosár következett, majd Dorogi Gergő triplázott, visszajöttünk 4 pontra az NKA időkérése előtt. (14-10) Wright Jr. triplája a legjobbkor jött, a negyed második felére jobban felszívtuk magunkat és jobb játékot mutattunk. Dorogi újabb kinti találatával másfél perccel az etap vége előtt kiegyenlítettünk, majd Radics remek gólpassza után Woods zsákolt hatalmasat, az előny már nálunk volt. (18-20) Meleg Gergő és Lados Erik pontjai után végül 23-20-as állással zártuk az első 10 percet.

Két perc kosárcsend után White szerezte az első pontokat a negyedben, azonban az NKA rákapcsolt, sorra érkeztek a pontok a rengeteg kihagyott büntetők ellenére is. Meleg Gergő triplája után időt kértünk. (32-26) Govens és Radics pontjaival ismét visszajöttünk a meccsbe és kiegyenlítettünk, ezt Kovács Ákos nagyon fontos kosara követte, ritmust tudtunk váltani, ezáltal átvettük a vezetést a félidőhöz közeledve. (32-34) Luzaic neve mellé jegyezhettek két pontot, majd Govens triplázott, a második etap utolsó percére kanyarodva három pont volt az előnyünk, ekkor labdát szereztek a hazaiak és a támadás végén egy büntetőt, majd egy triplát is értékesítettek, Woods azonban két gyors kettessel válaszolt, végül az utolsó másodpercekben Luzaic közelije után állt be az első félidő eredménye. (40-41)

Labdaszerzéssel és Maliek White hárompontosával indult a harmadik negyed, majd Luzaic talált be a fehér mezeseknél, erre Govens és White válaszoltak. Remek lendülettel kezdtük a második félidőt. (44-51) A következő percek a pécsi csapaté voltak, hiába „tepertünk” minden labdáért és volt nehéz dobásunk is Meleg Gergőék folyamatosan dolgozták le a hátrányukat, Luzaic tempója után már csak 1 pont volt a különbség. Govens kettes és Gulyás hármas következett, a túloldalon ismét az egész mérkőzésen szenzációsan játszó Manjgafic talált be. Végül az utolsó felvonásra 60-63-as állással fordulhattunk.

Parázs hangulatban folytatódott a mérkőzés, Govens megállíthatatlan volt, az ötödik hárompontosát vágta be a pécsi gyűrűbe, ezzel már 5 pont volt az előnyünk, időt kértek a hazaiak. (64-69) Izgalmas végjátékra számíthattunk, a pécs Ibrahim 2+1-es akciója után ismét átvette a vezetést, ekkor Gulyás hárompontosa érkezett, Kerpel-Fronius ziccere után ismét az pécsieknél volt az előny, időt kértünk. (75-74) Ibrahim szó szerint a gyűrűbe "tuszkolta" a játékszert, majd eladtuk a labdát és a pécsi gyorsindítást végén Gulyásra fújtak faultot, Kovács állhatott a büntetőhöz, aki mindkettő dobást értékesítette. (79-74) Két perccel a végső dudaszó előtt Govens dobott be két büntetőt, majd egy labdaszerzést követően gyorsindításból szerzett ismét két pontot, ekkor 25-nél járt az új igazolásunk, szenzációs teljesítményt nyújtott péntek este, időt kértek a pécsiek. (79-78) Woods kettesével átvettük a vezetést, Luzaic azonban 12 másodperccel a mérkőzés vége előtt triplázott, időt kértünk, hogy az utolsó támadást higgadtan tudjuk végigvinni. (82-80) Nem sikerült pontot szereznünk a támadásból, így az NKA Universitas Pécs nyerte a találkozót.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%