Kicsúszott a kezünkből a mérkőzés

2023.02.24, 09:45 Kosárlabda
Hibát-hibára halmoztunk a záró felvonásban.

Alapszakasz – XX. forduló
Atomerőmű SE – Szolnoki Olajbányász
76 – 83
(28-18, 18-23, 18-17, 12-25)

Paks: Edwin 24/3, Pajor -, Buckingham 11/3, Eilingsfeld 14/6, Atkinson 11
Csere: Grubor 12/9, Kovács Á. 2, Taiwo 2, Frank -

Szolnok: Durham 9/3, Lukács 6, Barnes 7/3, Szubotics 15/9, Williamson 14
Csere: Révész -, Pongó 18/12, Mokánszki -, Gavin 14/12, Rudner -

A feldobás után mi hozhattunk játékba a labdát először, egy hosszú támadás után azonban Eilingsfeld dobása kimaradt, a vendégek is hibáztak, végül Edwin 2+1-es akciója robbantotta fel a csurdultig megtelt ASE csarnokot. Williamson két ziccere között Eilingsfeld is eredményes volt, majd Atkinson Jr. ziccere és Edwin újabb kettese juttatott minket 5 pontos előnyhöz. (9-4) Jó iramban folytatódott az összecsapás, védekezésben ugyan voltak hibáink, de a pontos támadásaink kompenzálták ezeket, Gasper Potocnik kért először időt Edwin hárompontosa után 18-10-es állásnál. A hosszú betegségből felépült Kovács Ákos két büntetőjével folytatódott a mérkőzés, majd a gyorsindítást követően Eilingsfeld tempójával növeltük tovább az előnyünket. (22-10) 0-8-as szolnoki rohanás következett, a felzárkózásukat követően Edwin újabb 2+1-es akciója, majd Eilingsfeld triplája zárta az első etapot. (28-18)

Révész passzából Pongó neve mellé jegyezhettünk két pontot, Atkinson Jr. azonban tudott erre válaszolni a túloldalon. A pattanásig feszült hangulatban a 4 pontos támadásunk után Barnes triplázott, ezzel 8 pontra közelítettek meg minket a vendégek, Csirke Ferenc időt kért. (36-28) Két támadólepattanót is szereztünk a következő offenzívánknál, ám pontot nem tudtunk dobni a próbálkozásainkból, Durham triplája után már csak 5 pont volt az előnyünk. Buckingham maradt üresen a sarokban, amit ki is használt az amerikai játékosunk. Agresszívabban védekezett az Olaj ebben a negyedben, sokszor nem tudtuk játszani a játékainkat a felállt védelemmel szemben, ez az etap egyértelműen a vendégeké volt. Lukács büntetője után Edwin ziccerének örülhettünk, majd Buckingham szerzett labdát, amiből Taiwo volt eredményes, kijavítottuk a hibáinkat, időt kértek a vendégek. (43-33) Négy gyors szolnoki kosár következett, amivel pillanatok alatt felzárkóztak a piros mezesek a mérkőzésen először két pontra, Grubor utolsó másodperces triplája viszont a legjobbkor jött, ezzel zártuk az első 20 percet. (46-41)

Gavin triplája szinte centiméterre pontosan arról a helyről érkeztek, ahonnan Grubor dobta az első félidő utolsó kosarát, Barnes kettesével pedig már egál volt az állás. Edwin percei következtek, az amerikai légiósunk pontjaival ismét 6 volt a két csapat közt. Kapkodva, pontatlanul, de keményen játszottak a vendégek, a faultarány három és fél perc után 0-4 volt Suboticéknak. Edwin egészen egyszerűen megállíthatatlan volt a mai napon is, rendkívül hasznosan játszott az irányítónk, ennek köszönhetően 3 perccel a negyed vége előtt 11 pontos előnyt sikerült szereznünk. (59-48) Feléledtek a vendégek, két gyors kosarat követően elkezdtek visszazárkózni, Csirke Ferenc időt is kért. A megbeszélés után Buckingham duplája után Gavin triplázott, erre Eilingsfeld válaszolt egy vonalon túli dobással. (64-58)

Két perces kosárcsenddel indult a záró felvonás, Gavint Buckingham faultolta egy sikeres hárompontos közben, így 4 pontos akcióval indítottak a vendégek. Grubor kettese után Gavin büntetőjével előbb egálra módosult az állás, majd Gavin ás Pongó tripláival a találkozón először átvették a vezetést a vendégek, időt kértünk. (66-72) Buckingham passzírozta be a játékszert a gyűrűbe, erre ismét érkezett válasz Szolnoki részről Subotic és Pongó által, ez azt jelentette, hogy 4-19 volt a negyed ereménye a vendégek javára. (68-77) Grubor érkezett meg a sarokból, majd a szolnokiak hibáját követően a tranzíciós játékunk után Atkinson Jr-t faultolták, az amerikai magasember azonban csak egy büntetőt értékesített, a kövektező támadásunknál viszont kijavította a hibáját, 5 pontra jöttünk vissza két perccel a végső dudaszó előtt. (74-79) Zúgott a "mindent bele" rigmus a szurkolóinktól, Atkinson Jr ezt két ponttal köszönte meg, folytattuk a zárkózást, Williamson dudaszós kettese azonban bebiztosította a vendégeknek a győzelmet. (76-83)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%