Kezdődik az elődöntő, irány Fehérvár!

2016.05.17, 18:49 Kosárlabda
Egy biztos, ha nem szakítjuk meg a majd két hónapja tartó idegenbeli vereségsorozatunkat, nem juthatunk döntőbe. A feladat adott, egyet nyerni kell idegenben, miért ne tudnánk le rögtön az első meccsen?

 

Elődöntő - 1. mérkőzés
TLI-Alba Fehérvár - Atomerőmű SE
Székesfehérvár, 2016.05.18. 18:30

Várható kezdőcsapatok

Alba: Cherry - Myles - Spurlock - Pearson - Lóránt

ASE: Kovács - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Tóth

 

Hát, eddig tartott az az időszak, hogy belefértek az idegenbeli vereségek, hisz elég volt otthon behúzni a meccseket és azzal célba érni. Az elődöntőben már ellenfelünké, jelesül a TLE-Alba Fehérváré a pályaelőny, mellyel minden bizonnyal élni is szándékozik Dzunic Branislav legénysége. Fehérváron nyerni nem egyszerű dolog, nem is sikerült még idén. Mármint nekünk, mert mások már végrehajtották ezt a bravúrt korábban, így legalább annyi biztos, hogy nem bevehetetlen a fehérvári vár. Ahhoz azonban nagyot kell javulnunk, mert az utóbbi bő két hónapban mutatott idegenbeli játékunk finoman szólva is hagy kivetnivalót maga után, ráadásul annak láttán még csak finoman sem akarunk fogalmazni...

A baj nem a képességekkel van, ez egyértelműen látszik. A csapatnak csapatként, sőt CSAPATKÉNT kell játszania ahhoz, hogy egyáltalán esélyünk legyen a bravúrra, melynek elérése esetén ismét ott tartanánk, hogy elég lenne "csak" a hazai találkozókat megnyerni. És hogy melyik meccset kellene elhozni idegenből? Lehetőleg már az elsőt, mert minél több lehetőséget puskázunk el, annál kevesebb marad, márpedig az a - megnyert hazaiak esetén rendelkezésünkre álló - három "élet" nem túl sok, könnyel el lehet packázni azokat. Lényeg a lényeg, nekik kell menni, és minden mindegy alapon megpróbálni elhozni az elsőt. Mit veszíthetünk? Maximum tovább nyúlik a rossz sorozatunk. És hogy mit nyerhetünk? Talán elég hitet és reményt, amely elég arra, hogy kitartson a bajnokságból hátra lévő bő három hétre. Ki tudja, talán ez lesz a sorsfordító pillanat?

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Dzunic Branislav, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Nagyon sok időnk volt felkészülni erre a mérkőzésre, és úgy érzem, ez kellőképpen sikerült is, annak ellenére, hogy csak vasárnap tudtuk meg, hogy ki lesz az ellenfelünk. Taktikailag is jól ismerjük a Paksot, hiszen már négyszer találkoztunk velük az idei szezonban, és úgy érzem, hogy nem tudunk egymásnak majd újat mutatni. Az, hogy előnyt jelent-e számunkra a hosszabb pihenő, majd csak a mérkőzésen fog kiderülni, akár rosszul is elsülhet, hiszen a Paks játékban van, és a meccshiányunk akár vissza is üthet. A Paks és a Sopron között nem volt nagy különbség, és szerintem az Alba és a Paks is hasonló játékerőt képvisel, nüanszok fognak dönteni. Supola Zoltán biztosan nem fog játszani, és Jerrell Wright szereplésére is kicsi az esély, hiszen az utolsó mérkőzésen izomsérülést szenvedett, és azóta nem is edzett.

Schmidt Béla: Elsősorban a regenerálódással kellett foglalkoznunk, egyénileg változó, hogy kiből mennyit vett ki az előző öt mérkőzés. Természetesen a Fehérvár játékából is készülünk, de nincs sok időnk. Az alap célkitűzésünk már megvan, ezután csak a ráadás következik, de ez nem azt jelenti, hogy elégedetten hátradőlhetünk, sőt, megpróbálunk ebből a hátrányos helyzetből előnyt kovácsolni. Nyilván a hazai pálya miatt is esélyesebb az Alba, illetve ellenünk is mindig nyert otthon ebben a szezonban. Jó lenne végre megtörni ezt az idegenbeli rossz sorozatot. Nem tudom, hogy jól járt-e a Fehérvár ezzel a hosszabb szünettel, egyelőre azt sem tudom, hogy az én csapatom hogyan dolgozza fel a negyeddöntők mérkőzéseit. A keretben szerencsére mindenki egészséges.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%