Szombathelyen folytatódik a menet

2015.04.24, 19:24 Kosárlabda
Az első győzelmet szerdán megszereztük, most idegenben kellene bizonyítani.

 

 NB1 - Negyeddöntő, 2. mérkőzés
 Falco-Trend Optika KC Szombathely - Atomerőmű SE
2015.04.25. 18:00
Szombathely, Arena Savaria
V.: Földházi T., Hegedüs T., Török R. (Hartyáni)

Várható kezdőcsapatok

Falco: Váradi - Perl - Dukic - Bognár - Krstanovic

ASE: Dugat - Medve - Evans - Körtélyesi - Szabó

Az első meccs az előzetes várakozásoknál talán némileg szorosabban alakult, ám hiába loholt a nyakunkban 30 percen át a Falco, sőt vette át a vezetést is többször, a negyedik negyedben felőröltük őket. Dugat, Evans és Körtélyesi parádésan kosarazott, vezérletükkel végül magabiztosan szereztük meg a vezetést a párharcban. Az elején egyik csapatnak sem nagyon mentek a dobások, mindkét fél elhibázta az első nyolc távoli kísérletét, és bár a helyes útra a Falco lelt rá előbb, végül miénk lett a jobb triplamutató, aminek kulcsszerepe volt a sikerben. Az első nyolc elrontott próbálkozás után a következő tizennyolcból tizenkét kísérlet a gyűrűben landolt, ami az egész meccset tekintve végül parádés, 46 százalékos mutatót jelentett. Ha most is így dobunk, komoly baj nem lehet.

Ami a sérülteket illeti, komoly pozitív változás nem volt, sőt. Odaát ugyan Martinic és Perl elkezdtek edzeni, ám Kálmán László elmondása szerint továbbra sem teljesen egészségesek, a biztosan nem játszó Doyne mellé pedig Will Tamás is csatlakozott. Nálunk továbbra is civilben nézi a meccseket Jeremy Wise és Jarrod Jones, ráadásul Luka Markovic is betegséggel küzd, ami kérdőjelessé teszi játékát.

Az első kör menetrendjét IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

A 2014/15-ös szezonban eddig megvívott három mérkőzésen rendre mi hagytuk el győztesen a parkettet. Szombathelyen november közepén vizitáltunk, akkor 81-94 arányban bizonyultunk jobbnak az akkor még veretlen listavezetőnél:

{youtube}iX_Mt8IAVr0|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a találkozó előtt a bb1.hu-nak:

Kálmán László: "Továbbra sem vagyunk könnyű helyzetben, nagyjából ugyanazzal a kerettel tudunk kiállni, mint szerdán. Ráadásul Will Tamás bokasérülés miatt biztosan nem játszhat, Perl Zoltán és Bam Doyne ugyan megpróbálkozott az edzéssel, de mindketten húzzák a lábukat, úgyhogy, ha át is öltöznek, túl sokat nem várhatok el tőlük. Ettől függetlenül nem adjuk fel, megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a meccsből. Szeretnénk hazai pályán megverni a Paksot, és egyenlíteni a párharcban. Szerdán hiába voltunk partiban 34 percig, az ASE a végére felőrölt minket a rutinjával. Több cseréje volt, mint nekünk, és a végén, amikor kellett, extrán is dobtak. Volt három kimagasló teljesítményük, Dugat egész meccsen kilencven, Körtélyesi hetven, Evans pedig hatvankét százalékkal dobott."

Branislav Dzunic: "Az első mérkőzés három negyeden keresztül kiegyenlített küzdelmet hozott, aztán a negyedik negyedben sikerült felülkerekednünk a Falcón. Védekezést váltottunk és a külső dobásaink ültek a záróetapban, ez volt a győzelem kulcsa. Szombathelyen is nehéz összecsapásra számítok, remélem, hogy egy jó hangulatú, jó mérkőzést, egy igazi rájátszás-meccset fogunk játszani, amely szerintem ismét nyílt és kiegyenlített lesz. Szeretném, ha jobban védekeznénk, mint legutóbb, és nagyon fontos lesz a lepattanózás is, mert az első találkozón ebben voltak hibáink, amiket ki kell javítanunk. Markovics betegséggel küzd, nem tudom, szombaton milyen állapotban lesz."

 

Kép, forrás: bb1.hu

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%