Kezdődik az EuroChallenge

2013.11.04, 08:54 Kosárlabda


A héten megkezdi EuroChallenge Kupa szereplését az Atomerőmű SE. A nemzetközi sorozat B csoportjában a piros kékek román, orosz és török ellenfelekkel mérkőznek. Az ASE a nyitó összecsapását a román CSM Oradea együttesével vívja.

A vendéggárda remek ajánlólevéllel érkezik, ugyanis vezeti hazája bajnokságát, 6-1-es mérleggel. A látogatóknál hat külföldi szerepel, amerikai, kanadai, montenegrói és kettő szerb légiós is található. A különböző statisztikai adatokból kiderül, a szakvezető Achim Cristian a rotáció híve, így nincs is 30 perc felett átlagoló kosaras a csapatban. Ennek köszönhetően kimagasló pontgyárosa sincs az egyletnek, a legjobb sem éri a 14-es átlagot, de 10 felett négyen is vannak. Az Oradea a legutóbbi fordulóban, idegenben aratott nagyarányú győzelmet, így mindenképpen pihentebben készülnek a paksi mérkőzésre, mint az Atomvárosiak.

Dzunics Branislav csapata a Kecskemét ellen fizikális csatát nyert, kérdés, mennyit vett ki ez a diadal a játékosokból. Az Atomosoknál bemutatkozott McGruder, aki bár 10 pontot szerzett, többnyire még idegenül mozgott új társak között. Az ASE legutóbb a 2011-12-es szezonban játszott az EuroChallenge sorozatban, akkor a csoportmérkőzések után kiesett a gárda. Idén titkon a továbbjutás a cél, de ehhez legalább a hazai meccseket hozni kellene. Dzunics edző habitusát ismerve a hozzáállással nem lesz probléma, a paksi legények utolsó leheletükig küzdeni fognak.

Az Atomerőmű SE- CSM Oradea összecsapás november 5-én kedden 18 órakor kezdődik, melyet a DigiSport Televízió élőben közvetít.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%