Kétszer egy félidő most még elég volt a győzelmekhez a serdülő bajnokság rajtján

2012.10.02, 19:50 Kosárlabda


 

Hétvégén 18 csoportban, 65 csapattal megkezdődtek a serdülő csapatok küzdelmei a 2012/2013-as bajnoki idényben. December 23-ig öt fordulóban (10 mérkőzés) lehet pontokat gyűjtögetni ahhoz, hogy a legjobb 16 csapat között, a tavaszi 3 főtábla fordulóban lehessen még játszani. Az alapszakasz fordulókban 4-3-2-(1) pontot lehet szerezni attól függően, hogy hány csapat játszik a csoportban.

Mi a G csoportban az ASE/B és a PVSK-Panthers csapataival kezdtünk és tudtuk az ismeretlen pécsi csapattal játszhatunk ki-ki mérkőzést. Ez így is lett.

A bemelegítésnél látszott, hogy ellenfelünk hasonló szintű csapat, mint mi, de több 99-es játékosból áll. Jól kezdtük a mérkőzést, hiszen 12:2-re vezettünk az 5. perc végén. Ezután kicsit megtorpantunk, bár nem játszottunk rosszul, elég volt némi figyelmetlenség a támadásban, lemaradás a védekezésben, ellenfelünk ezt kihasználva felzárkózott a negyed végére 18:15-re (6:13 a második 5 perc).

Második hatosunk az első három percben nehezebben vette fel a ritmust, de a 0:6-os kezdést követően szép játékkal és jó védekezéssel 23: 4 –re!!! hozták a hátralévő 7 percet, így magabiztosan vezettünk a félidőben 41:25-re. A be-becsúszó hibák ellenére sok mozgással szépen csináltuk a befutásokat, helyenként jól egy-egyeztünk, a lepattanók zömét is mi szereztük meg.

Sajnos a második félidő szinte teljesen az ellentéte volt az elsőnek, és nem azért, mert ellenfelünk annyival jobb ötöst tudott összerakni a harmadik negyedre. A folyamat szép lassan indult el, a harmadik negyedben ugyanis még látszólag biztosan vezettünk (55:42), de a játékunk képe már korántsem volt olyan, mint az első félidőben. Elkezdtünk kapkodni, letámadásunk nemcsak erőtlen volt, de figyelmetlen is, lekéstünk az emberekről, ill. könnyen átvitték a labdát a pécsiek, sokszor akadálytalanul a gyűrűig sok könnyű kosarat kaptunk. Kintről is jól dobott ellenfelünk, főleg Porrogi Dominik (25 pont), sokadszorra sem tudtuk felvenni időben és kiérni rá. Támadásban már nem mozogtunk eleget és célirányosan, sok labdát rossz ütemben adtunk, ill. ezeket könnyen szerezte meg ellenfelünk. Az 1:1 elleni játékunk álló, behúzódó védőkkel szemben vérszegény betörésekre és rossz ütemű dobásokra szűkült.

Az utolsó negyedet új ötössel kezdtük, hogy mindenki játsszon, de sajnos a negatív tendenciákra rátéve egy lapáttal 0:10-re nyitottunk, a 36. percben már 59:56 állt a táblán és természetesen ellenfelünk volt lendületben. Időkérést és cseréket követően némileg összeszedtük magunkat, majd a Plézer, Major duó vezérletével, ha keservesen is, de megnyertük a végjátékot ( 10:7 ) így a mérkőzést is.

Ismét sok tanulsággal szolgált a találkozó. Nagyon hiányoltam többekből azt a harcosságot és küzdeni tudást, ami Léván a második mérkőzésen, ill. akár a Kaszások, akár a Dombóvár elleni felkészülési mérkőzéseken nyújtottak.  Nincsenek csodák. Akik nem megfelelő fizikai felkészültséggel rendelkeznek, és nem tudják felvenni a mérkőzéshez szükséges harcosságot, nem tudnak érdemben a mérkőzésen teljesíteni. ( Megbeszéltük mindenki tudja, kikről beszélek. ) Akik meg ebben előrébb tartanak azoknak pedig a tudatosságot és a koncentráltságot kell magasabb szintre emelni, mert ez kevés lesz a továbbiakban!!!! Mindezekkel az edzéseken kellene elkezdeni felvérteződni.

 

Atomerőmű SE /A – PVSK-Panthers
69:63
(18:15, 23:10, 14:17, 14:21)

 

ASE/A:  Major 12, Csobán 5, Zántó 4, Rausch 4,Stier 4,

Cs.: Plézer 21, Varga 7, Kalmár 6, Rausch 4, Pupp 2, Dorogi 2, Forster 2, Weisz -,


 

A második mérkőzés formalitásnak tűnhetett. B csapatunkba azon 2000-es születésű játékosaink kaptak helyet, akiknek a jövő szempontjából több játéklehetőséget szeretnénk adni, mint amit az „A” csapatban kaphatnának, ill. a 2001-es gyerekcsapat legjobbjai szerezhetnek tapasztalatokat a serdülő mezőnyben.

Ezen a mérkőzésen tiltva volt az ellenfél hármasán belüli labda leütés, ehhez igencsak nehezen alkalmazkodtunk az első félidőben. Az első három negyedben jól tartották magukat a „kicsik”, jól küzdöttek, helyenként eredményesen is játszottak, az első negyedet alig tudtuk megnyerni 11:10-re.

Mi továbbra is lemaradtunk védekezésben az emberekről, mindenki át tudta venni a labdát, bármikor ott, ahol csak akarta. Fizikai és magassági fölényünket nem tudtuk érvényesíteni, igen csak akadozott az add és fuss játék, ill. a fusd le a labdást feladat. Végül az utolsó negyedben, amire elfáradt lelkes ellenfelünk (4:54) kiütközött a különbség, magabiztosan nyertünk és végre sok futással megcsináltuk a feladatokat.

 

Atomerőmű SE/A – Atomerőmű SE/B
99:21
(10:11, 0:12, 7:22, 4:54)

 

ASE/A: Plézer 18, Zántó 12, Tarnóy D. 6, Rausch 5, Stier 9,

Cs.: Kalmár 18, Varga 10, Tarnóy B. 9, Tarnóy Á. 4, Dorogi 4, Forster 4,

 

A harmadik mérkőzésen a jól küzdő „B” csapat 29:89-re kikapott a PVSK-tól, így ők lettek a harmadikok ezen a napon a csoportban.

 

Edző: Nagy Gábor


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%