Két vereséggel zártuk a nyitóhetet

2021.09.26, 23:23 Kosárlabda
Az első és a negyedik negyedben nem tudtunk mit kezdeni a Szolnokkal.

Atomerőmű SE – Szolnoki Olajbányász
67 – 90
(21-31, 17-15, 18-17, 11-27)

ASE: Brown 18/12, Karosi 3/3, Brzoja 2, Melvin 11/3, Eilingsfeld 15/3
Csere: Buljevic 8, Djukanovic 5, Kovács Á. 5/3, Frank Á. -, Pajor -.

Szolnok: Rogic 14/6, Pallai 5/3, Cummings 14/6, Subotic 10/3, Cakarun 16
Csere: Badzim 19/15, Zsiros 5/3, Gilszki 3/3, Taiwo 2, Rudner 2, Kovács P. -.

Szolnoki kosárral indult a találkozó, majd Eilinsgfeld János értékesített egy ziccert Brzoja passza után. Cakarun tripla az egyik oldalon, majd Eilingsfeld kettes a másikon. Jó iramban indult a rangadó, mindkét szurkolótábor kitett magáért. A negyed közepén a vendégek domináltak, Rogic és Pallai kosarai után tízzel húzott el Gasper Potocnik csapata, ekkor Teo Hojc kért időt. Cummings gyors kosarával folytatódott a párharc, pár másodperccel később Subotic is eredményes volt. A hosszú kosárcsendünket Karosi Gergely törte meg egy triplával, majd Ken Brown is bevágott egyet a vonal mögül, ezt Cleveland Melvin hárompontosa követte. Rogis is belendült a túloldalon, egy triplát és egy gólpasszt is jegyezhettünk a neve mellé. Djukanovic neve memmé is jegyezhettünk két pontot a negyed utolsó másodpercében, ezzel az első etapot 21-31-es állással zártuk.

Három és fél perc telt el ASE pont nélkül a második negyedből, Ken Brown azonban megtörte a csendet és egy remek akció után kintről volt eredményes. A védekezésünk továbbra sem volt eredményes, a Szolnok mindig megtalálta a lyukat a falon. Négy perccel a félidő kezdete előtt sikerült „benéznünk” tízen belülre Melvin kettesével, szép lassan elkezdtük ledolgozni a hátrányunkat. (38-46)

Öt perc alatt további három pontot dolgoztunk le a hátrányunkból, koncentráltabban jöttünk ki a harmadik etapra, mint az elsőre. Felébredtek a vendégek is, nekünk pedig a biztosnak tűnő kosarak sem estek be, a Szolnoknak viszont szinte minden, ismét tizenhárom volt közte. (50-63) Végül az utolsó negyedre 56-63-as állással fordulhattunk.

Négy Badzim tripla és egy Rogic kettes érkezett, eközben nálunk Buljevic és Kovács voltak eredményesek. Teljesen felőrölt minket a Szolnok, nem volt ellenszerünk a támadásaikra, Badzim az ötödik tripláját is csont nélkül vágta be, ezzel már 19 pont volt az Olaj előnye. Innen már nem tudtunk közelebb kerülni, elszenvedtük a második vereségünket is a szezonban. A következő mérkőzésünket a Sopron KC ellen játszunk idegenben.

Ezúton szeretnénk megköszönni a szurkolóknak, hogy ilyen szép számmal jöttek el Szekszárdra és bíztatták a csapatot!

 

Markeith Cummings: Sok energiával jöttünk ki az öltözőből, ez is volt a tervünk, mivel idegenbeli mérkőzésről volt szó. Tulajdonképpen ebből tudtunk profitálni.

Eilingsfeld János: Gratulálok a Szolnoknak, nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, a második és harmadik negyedben azonban sikerült feljavulnunk. Az utolsó negyedben felőrölt minket a vendégcsapat, oda kell figyelnünk a védekezésünkre, az utolsó etapban is úgy kell játszanunk, mint a második és harmadik 10 percben.

Gasper Potocnik: Szeretnék gratulálni a csapatomnak, nagyon jó munkát végeztek. Ezzel a fizikalitással nem csak pár periódusban kell játszani, hanem az egész mérkőzésen. Jó dobócsapat vagyunk, ezt az utóbbi két mérkőzésen nem tudtuk úgy hozni, ahogyan szerettük volna. Megyünk tovább gratulálok a Paksnak is.

Teo Hojc: Nagyon jó csapat a Szolnok, jó edzővel, profi játékosokkal. Az ötödik légiósunk kicsit későn érkezett, látszik a pályán az, hogy keressük még egymást, nem tudtunk még úgy összeszokni, mint más csapatok. Leginkább a védekezésben kell javulnunk, ebben nagy problémák vannak. Ha ezen tudtunk javítani akkor jó irányba kerülhetünk.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%