Kemény meccs vár ránk Szombathelyen

2016.10.18, 14:45 Kosárlabda
Nem feltartott kézzel utazunk el Vas megyébe, de Watkins nélkül nagyon nehéz dolgunk lesz a nyáron igencsak megerősödött Falco otthonában.

 

NB1 - Alapszakasz, 3. forduló
Falco KC Szombathely - Atomerőmű SE
2016.10.19. 18:30
Szombathely
V: Cziffra Cs., Török R., Boros T. (Nagy J.)

Várható kezdőcsapatok:
Falco:
Melford - Governs - Váradi - Pustahvar - Turner

ASE:
Kovács - Medve - Samenas - Forte - Tiby

 

Hát, ha a Horváth Zoltán Emléktornán beszedett elég komoly vereség nem lett volna elég arra, hogy mindenki kötelező hazai győzelemről beszéljen, Ryan Watkins sérülése biztossá tette ezt. A fogadóportáloktól a szakportálokig mindenhol fix egyesre veszik a mérkőzést, ami nem is biztos, hogy túl nagy gond számunkra, hiszen mondhatni teher nélkül játszunk holnap. Márpedig a keretünk azért annyival nem gyengébb a vendéglátókénál, hogy ha jó napot fogunk ki, ne tudnánk meglepetést okozni. Persze Watkins sajnálatos sérülése igényel némi átszervezést, hiszen a magas poszton kieső 30 percnyi játékidőt valahogy el kell osztani, de a csapat dolgozott is ezen keményen az elmúlt egy hétben.

Egy biztos, mi nem veszíteni megyünk Szombathelyre, az esélyesség terhe pedig nyomja csak a hazaiakat. Ráadásul a mai napon jó hírt is kapott a csapat: ha holnap még nem is, de szombaton a Jászberény ellen már pályára léphet a frissen igazolt Anthony Morse, aki Watkinst hivatott pótolni, remélhetőleg minél nagyobb sikerrel. Azonban mi koncentráljunk egyelőre erre a mérkőzésre, zárjunk össze, tegyük oda magunkat védekezésben és mutassuk meg, hogy hiába vérzünk több sebből, azért még mindig tudunk harapni!

A két edző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Srecko Sekulovic: Nehéz találkozót várok, nekünk egy héten belül ez lesz a harmadik meccsünk. Megpróbálunk több energiával játszani, mint a szombati bajnokink első félidejében. Kötelező győzelem előtt állunk, nagyon tisztelem a paksiakat, de nekünk hazai pályán muszáj nyerni ellenük. Néhány hete találkoztunk egymással a Horváth Zoltán Emléktornán, igaz azóta annyit változott a helyzet, hogy új irányítójuk van, Watkins pedig kidőlt. Biztos, hogy hiányozni fog nekik a center, ez nekik mínusz, nekünk viszont plusz. Nagyon sajnálom, hogy megsérült, de ilyen a sport, ez benne van a pakliban. Biztos több sanszunk lesz nélküle, mert így gyengébbek lesznek a palánk alatt, ezt ki kell használnunk. Nálunk mindenki rendben van, Turner tegnap egy kisebb húzódást érzett a lábában, de remélem, hogy holnapra minden rendben lesz.

Gediminas Petrauskas: Nehéz meccset várok, hiszen idegenben játszunk, az otthonunktól távol sosem lesz könnyű dolgunk. Ismerjük a Falcót, játszottunk ellenük néhány hete a felkészülési tornájukon. Szeretnénk annál sokkal jobban teljesíteni. Kemény meccs lesz, jó csapatuk van a szombathelyieknek, sok potenciállal. Van hat-hét jó játékosuk, akik bármikor képesek meccseket eldönteni. Szinte mindannyian jól dobnak, minden poszton erősek, nagyon komplett csapatról van szó. A hangsúly a kemény védekezésen lesz, nem szabad hagyni, hogy lendületbe jöjjenek, és akkor lehet esélyünk ellenük. Watkins nem játszik, remélem, hogy hamarosan megtaláljuk a helyettesét, de holnap még nem lesz új légiós a pályán.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%