Jól sikerült a főpróba

2014.10.05, 16:58 Kosárlabda
Az utolsó negyedben öt ponton tartottuk a Kecskemétet.  


KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE 61-68
(16-15, 19-16, 21-22, 5-15)

Kecskemét, Messzi István sportcsarnok
Vezette: Benczúr, dr. Vígh, Cziffra

Kecskemét: Pongó Máté 2, Rakic 1, Derasimovic 7/3, Ivosev 17, Barovic 12.
Csere: Kinney 13/3, Hegedűs -, Kovács -, Karahodzic 9, Mészáros -.

ASE: Roberson 9/3, Baki 10/6, Körtélyesi 4, Szabó 12/6, Jones 11.
Csere: Eilingsfeld 4/3, Kovács 5/3, Dugat 8/3, Tóth 5, Markovic -, Gosa -.

Medve Máté betegség miatt nem utazott el a csapattal Kecskemétre, Henry Dugat pedig a kispadon kezdett, a kezdőcsapatba így végül Baki Gergely került be. Egy perc után Szabó Zsolt ijesztett rá a társakra, egy ütközés után fájdalmas arccal fogta a csuklóját. Jött is helyette Eilingsfeld János, így - meglepetésre - Dzunic Branislav cserélt előbb a két edző közül. Szerencsére Szabó megúszta sérülés nélkül az esetet. Maga a meccs barátságos tempóban csordogált, a negyed felénél 6-6 állt az eredményjelzőn. Derasimovic és Baki triplaváltása következett, majd három büntetőt is kihagytunk, így nem tudtunk ellépni, sőt a negyed végére a hazaiakhoz került az előny.

Tóth Ádám 2+1-es akciója és Eilingsfeld János triplája csökkentette egy kissé a ráncokat Dzunic mester homlokán, szép támadás végén született mindkettő. Majd újra megszaporodtak azok a bizonyos ráncok, amikor Kecskemét a következő percekben folyamatos hibákra kényszerítette a mieinket, ráadásul támadásban is eredményesnek bizonyultak. Odaát Kinney volt a vezér, nálunk Kovács és Jones talált be, így nem szakadtunk le az ellenféltől. Ebben a periódusban Charles Gosa is pályán volt, így gyakorlatilag 11 játékost forgatott edzőnk.

A két szakvezető megegyezése szerint mindössze öt percnyi pihenő után folytatódott is a találkozó, mi pedig két jó akcióval - közte Roberson első triplájával - hamar ki is egyenlítettünk. Ami a meccs hőfokát illeti, szinte bajnokinak is beillett, komolyan is vette mind két fél. Egy lejáró - le nem járó támadóidő miatt ki is alakult egy kisebb szóváltás a két délszláv szakember, valamint a zsűriasztal között, állt is a játék egy darabig. Tóth Ádám percei következtek: előbb szép zsákolással, majd látványos gólpasszokkal tolta előre a szekeret, így ha keveset is, de faragni tudtunk a hátrányunkon.

A záró felvonásban aztán Baki trojkájával hamar kiegyenlítettünk, ám hiába jutottunk két tiszta dobóhelyzethez is ezt követően, a vezetést nem tudtuk magunkhoz ragadni. Elég idegesek voltak a felek, perceken át nem esett egyetlen kosár sem, ellenben technikai hiba és eladott labda akadt bőven. Három perc kosárcsend után aztán Szabó labdát szerzett, végigvitte a pályán, és be is fejezte, ahogy kell. Egy-két ponton belül mozgott a különbség, két és fél perccel a vége előtt épp nálunk volt az előny, még ha csak két pontnyi. Aztán Szabó eladott, majd megkerült, végül a vonalon kívülről gyűrűbe juttatott labdája után már öt pontos volt az a fór. A végén még Körte is ellopott egy labdát, magabiztossá téve a győzelmünket.

Fotó: Fekete Zsuzsanna


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%