Kaposvári KK - Atomerőmű SE

2018.04.10, 22:40 Kosárlabda
Az első pillanattól kezdve jól kell védekeznünk

NB1. Köszépszakasz – 2. forduló
Kaposvári KK - Atomerőmű SE
Kaposvár, 2018.04.11. 18.00
V.: Pálla Z., Ádám J., Boros T. (Bogárdi J.)

Várható kezdőcsapatok:
Kaposvár: Gibbs - Baki - Ivosev - Hendlein - Spica
ASE: Hinds - Ruják - Tarrant - Eilingsfeld - Guinn

Schmidt Béla: „Nem túl sikeresen fejeztük be az alapszakaszt, főleg a Jászberény elleni vereség volt elfogadhatatlan. Nagyjából 50 százalékos teljesítményt nyújtottunk, úgy gondolom, hogy ez nem megfelelő, nem ennyi van a csapatban. Azon fogunk dolgozni, hogy megtaláljuk az eddigi hektikus teljesítményünk okát, én úgy érzem, hogy ez inkább mentális dolgokra vezethető vissza, nagy szakmai problémákat nem látok. Nem is tervezek komolyabb változtatásokat, egyrészt az idő szűkössége miatt sem, másrészt mind a támadásbeli, mind a védekezésbeli repertoárunk megfelelő, némi korrigálásra lehet szükség maximum.
A múlt heti változás után a legfőbb feladatomnak azt tartom, hogy rátereljem a játékosokat a megfelelő útra. Olyan energiaszinttel kell dolgozniuk, játszaniuk, hogy a tényleges tudásuk meg tudjon mutatkozni az előttünk álló mérkőzéseken. Ehhez türelemre, fegyelmezettségre, komoly energiabevitelre van szükségünk, ha ezek megvannak, akkor nehéz lesz minket legyőzni.

A legutóbbi kaposvári mérkőzésen abszolút meccsben voltunk, győzelmi esélyeink voltak, egy utolsó másodperces buta hibából kaptunk gólt. Ilyen játék a kosárlabda, a tapasztalatokat fel kell használni, de a mostani egy másik mérkőzés lesz, tiszta lappal kell indulnunk.
Hátvéd poszton Gibbs-re kell nagyon figyelnünk, az ő erősségeit kell levédenünk. Emellett a szerkezetváltásaikra, illetve Ivosev megtartásra készülünk. 
A játékunk nagyon fontos eleme, befolyásoló tényezője, hogy jó külső dobásaink legyenek. Megvannak hozzá a dobóink, akár magasabb posztokon is. Ha ezek sikerülnek, akkor partyban tudunk maradni, és ki-ki meccsre vagyunk bárki ellen képesek. Emellett nagyon fontos, hogy a legelső pillanattól kezdve jól védekezzünk, mind fizikálisan, mind taktikailag. Ne késsünk le a besegítésekről, a csapdázásokról, a 2-2-et, az 1-1-et jól védjük, és a lepattanók is nagyon fontosak. Azt hiszem minden ellenfél ellen ezek a legfontosabbak.
Guinn felépült, jelen állás szerint mindenkire számíthatok, optimistán várom a mérkőzést.”

Hajrá ASE!

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%