Megvan az első siker!

2016.09.06, 15:38 Kosárlabda
Remek csapatjátékunknak és agresszív védekezésünknek köszönhetően behúztuk a győzelmet a Kaposvár otthonában.  

 

Felkészülési mérkőzés
Kaposvári KK - Atomerőmű SE
87-96
(24-22, 25-31, 17-17, 21-26)
(24-22, 49-53, 66-70, 87-96)
V.: Söjtöry, Csabai , Deák

KKK: Wisseh 18, Duren 19/3, Cooke 14/6, Hendlein 12, Todorovic 9/3.
Cs.: Baki 2, Grebenár 4, Papp 9/3.

ASE: Kovács 8/3, Samenas 9/9, Forte 15, Tiby 23/9, Watkins 16.
Cs.: Illés 4, Medve 5/3, Bagó 3, Will 13/9, Sömenek -, Gulyás -.

Kipontozódott: - ill. Samenas (38.)

Két helyen is megvariálta a Vasas elleni meccshez képest a kezdőcsapatot Petrauskas mester, Watkins és Kovács is ott volt a pályán a feldobáskor. Az első kosarat mi jegyeztük, mégpedig Forte révén, ám innentől a Kaposvár diktálta az iramot. A somogyiak - elsősorban amerikai játékosaik révén - rendre jó és eredményes akciókat mutattak be, meg is ugrottak hat ponttal. Időt is kértünk gyorsan, mely után Tiby gyors öt pontjával megkezdtük a zárkózást. Amerikai játékosunk az első öt percben többet mutatott, mint legutóbb egész meccsen, ráadásul pontok mellett lepattanók terén is jeleskedett. A folytatásban elsősorban büntetőkkel operált a hazai gárda, ha már nem sikerült kivédekeznünk a támadásukat, legalább könnyű kosarakat nem engedtünk nekik. Aztán a tripláink is elkezdtek beesni, Will és Medve is betalált, így átvettük a vezetést. A hajrában aztán visszavette azt a KKK, de így is biztató volt a mindössze két pontos mínusz.

Beragadtunk a második negyed kezdetén, 5-0-át ment a Kaposvár, mire magunkhoz tértünk. A túloldalon a fiatal Papp vitte a prímet, kimondottan jól és eredményesen játszott ebben az időszakban. Közben Will újabb hármast küldött a helyére, így nem szakadtunk le, de oda kellett figyelni nagyon. az első negyedben nem sokat mutató Forte aktivizálta magát, öt pontjával egálra hozta az állást. Sajnos már a második negyed derekán megkapta a negyedik faultját Ryan Watkins, így le kellett ülnie, ami eléggé megzavarta a csapatot, kellett némi idő, mire rendeztük a sorokat. szerencsére a triplák továbbra is ültek, Samenas és Kovács is betalált, így nálunk volt az előny, amit ráadásul egy szép Tiby-kosárral még meg is toldottunk az utolsó pillanatban, így négy pontos fórral mehettünk a nagyszünetre.

A félidő után megint álmosan indítottuk a játékot, hamar eltüntette a különbséget a Kaposvár, kezdődött minden elölről. A hazai csapat főként betörésekkel operált, mi pedig több alkalommal is csak faulttal tudtuk megállítani őket. Igazi közönségcsalogató mérkőzés lett volna, már ha van közönség, ugyanis a puha gyűrűnek köszönhetően csak úgy potyogtak a kosarak. A dolgunkat nem könnyítette meg, hogy Samenas is beszedte a negyedik faultját, így már két játékosunk állt a kipontozódás szélén, ráadásul Medve is rásélült a pénteken meghúzódott lábára, így le kellett cserélni. A meccs irama egyébként edzőmeccshez képest kiemelkedő volt, nem kímélték egymást a csapatok, igazi parázs csata bontakozott ki a pályán. Cameron forte új oldaláról mutatkozott be, ezúttal a társak kiszolgálásában jeleskedett, több alkalommal is gyönyörűen dobatta meg az üresen álló embert. Az utolsó két percre fordulva  már hat hattal vezettünk, a játékunk pedig helyenként kimondottan tetszetős volt. ebben az időszakban az Illés - Gulyás - Will - Sömenek - Bagó sorral voltunk fent, ám a srácok remekül őrizték az előnyt. Érdekes, hogy nálunk mind a tizenegy ember lehetőséget kapott már ekkor, míg hazai oldalon nyolcan kerültek bevetésre. A lényeg, hogy a félidei előny megőriztük, így 66-70-es paksi előnnyel fordultak a felek az utolsó negyedre.

Az utolsó negyed is hazai kosárral indult, de ezúttal már postafordultával feleltünk is rá, így nem csökkent a különbség. Két és fél perc elteltével időt is kért a Kaposvár, de ez sem segített, újabb két perccel később már tizenegy pont volt a paksi előny. Fekete Ádám megint magához hívhatta fiait, valamit tennie kellett, hogy megállítsa a henger. Főleg Tiby volt elemében ebben az időszakban, előbb duplával, majd triplával jelentkezett, őrületbe kergetve a védőit. Persze a góltalanságot se lehetett a végletekig tartani, egy dudaszói védekezett támadás végén Cooke szórt be egy szép hármast, megtörve a kaposvári gólcsendet. Szerencsére ez sem rogyasztott meg minket, Samenas és Watkins révén visszaállítottuk a korábbi előnyt. Ráadásul egyértelműen jobb erőnléttel futottunk neki a hajrának, köszönhetően egyebek mellett a litván mester által alkalmazott bő rotációnknak. Az utolsó percre fordulván tíz volt a különbség a javunkra, hála Tiby aktivitásának és rengeteg támadópattanójának, egyszerűen nem tudtak mit kezdeni vele a védők. Innen már nem volt fordulat a meccsben, melyet végül magabiztosan, kilenc ponttal nyertünk meg.

Szép volt fiúk!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%