Kaotikus végjáték után hazai vereség

2022.02.14, 13:58 Kosárlabda
Majdnem sikerült a győzelem.

Atomerőmű SE – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
76 – 80
(11-22, 24-14, 21-13, 20-31)

Martynas Pacevicius ütötte el a labdát a feldobásnál, így az első támadást csapatunk vezethette, Taylor dobása azonban lecsorgott. Jobban kezdte a mérkőzést a KTE, 3 perc után 0-7 volt az állás a vendégek javára, ekkor a litván centerünk Martynas Pacevicius szerzett két pontot. Hamar válaszoltak erre a lila mezesek, Jamaraz maradt üresen a palánk alatt, amit két ponttal „köszönt meg”, időt kért Mijovic mester. A technikai megbeszélés után sem lett jobb a helyzet, 7 perc után 6-20 volt az állás, ekkor ismét Martynas volt eredményes egy középtávoliból, majd Brown triplája is beesett, az első negyedet 11-22-es állással zártuk.

Gyors kecskeméti kosárral indult a második etap, majd Mislav Brzoja betörése volt eredményes, 2+1-es akcióval fejezte be a támadást. Felvettük a ritmust, agresszívabban kezdtük el játszani, ennek hatására 4 pontra zárkóztunk fel. Rákapcsoltak a vendégek is, de ezt a különbséget nagyjából tudtuk tartani, sőt 34 másodperccel a félidei dudaszó előtt két pontra zárkóztunk fel Deshon Taylor labdaszerzése, majd ziccere után. Az időkérés után gyors KTE kosár jött, majd a második negyedet Ken Brown triplájával zártuk. (35-36)

Az első félidőben a két csapat dobószázaléka nagyjából megegyező volt, lepattanózásban viszont a kecskemétiek teljesítettek jobban. Goins zsákolásával a mérkőzésen először átvettük a vezetést, az előny azonban nem sokáig volt nálunk, Pollard hármasa is beesett a gyűrűbe, ezt követően a gyorsindításból Martynas Pacevicius volt eredményes. A jó kezdés után sokat hibáztunk, amit a KTE ki is használt, a negyed felére 5 ponttal szakadtunk le Wittmannéktól. Brzoja és Taylor kosaraival kezdtünk el ismét felzárkózni, a védekezésünk sokat javult, Brown triplájával pedig már egál volt az eredmény. (47-47) Ezután Brzoja tört be és értékesített két nagyon fontos pontot, a gyors játékunkkal meg tudtuk zavarni a KTE-t. Taylor triplája is jó volt, ezzel kialakult a harmadik negyed végeredménye is, az utolsó etapra 56-49-es állással mehettünk. A védekezésünk javulása egyértelmű volt, ez volt a második olyan negyed, ahol 14 pont alatt tartottuk a vendégeket.

Pollard kettesével indult a negyedik negyed, erre Kovács Ákos válaszolt a másik oldalon. Szoros végjáték kezdett kibontakozni, Wittmann triplája és kettese után ismét Forray Gábor együttesénél volt az előny, azonban ez nem tartott sokáig, Kenny Goins hárompontosa és Kovács Ákos ziccere is jó volt. (68-64) Két és fél perccel a végső sípszó előtt Pacevicius zsákolt nagyot, ezzel 72-69-re módosítva az eredményt, időt kért a Kecskemét. Pollard triplázott, majd Ken Brown a kettőből csak egy büntetőt dobott be, a kontratámadásban Dramicanin tempója volt jó, az előny ismét a KTE-nél volt, időt kértünk. Az utolsó perc teljesen kaotikus volt, a végén sok rossz döntés után elbuktuk a találkozót.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%