Júniusban a „B” Országos Jamboree-n vesz részt a Kenguru csapat

2016.05.04, 07:28 Kosárlabda
Nem sikerült bejutni az "A" döntőbe, de a tesztes helytállással nem volt gond.

Baljós előjelekkel készültünk a selejtezőre, hisz a megelőző két hét enyhén szólva nem volt ideális. Iskolai nyak sérülés, betegségek, iskolai sportversenyek, tanulmányi munka és egyéb elfoglaltságok miatt nem volt olyan edzés ahol a csapatból ne lett volna néhány hiányzó. Aki meg edzésen volt, arra sem lehetett elmondani, hogy mindent megtett az „ügy „érdekében. A torna végül bebizonyította csodák „léteznek” csak nem így ahogy készültünk. A mérkőzések Székesfehérváron az ALBA csarnokában kitűnő feltételek mellett zajlottak.

 

  Tudtuk, hogy első ellenfelünk a PVSK Párducok jó csapat és erősebb mint a szekszárdi fiúk,

 de abban bizakodtam, hogy meg tudjuk szorítani őket ill. minél többet látunk a tanultakból. Ez sajnos csak 4 percig tartott amikor  még jó kezdéssel 6:1-re vezettünk ( meg is lepődtek egy kicsit) de aztán a rengeteg eladott labda és figyelmetlenség megbosszulta magát, ill. ellenfelünk egyre magabiztosabb és erőteljesebb játékával megmutatta most sokkal jobb csapat a PVSK. Igaz ők heti 5 edzéssel készülnek és csapatjátékban, védekezésben jóval előttünk járnak. A különbség sajnos valós, 35 eladott labdával nehéz szoros meccset játszani, a nagy iramú mérkőzésen azért felvillanásaink voltak, de ez kevésnek bizonyult.

 

                  Paksi Harcosok - PVSK Hópárducok

                                      42 : 81  ( 8:17, 9:28, Büntető 5:7, 5:14,15:20 )

 

  PH.: Géringer 12, Kékesi 8, Pavlik 5, Sándor 5, Szalai 4, Kajári 3, Siklósi 3,

          Nagy R. 2, Szili1,Takács, Tengölics

 

 

 

  A második mérkőzésen a Soproni Tigrisekkel játszottunk a 3. helyért, a győztes  az „A” Jemboree-n szerepelhetett (1-8). Ellenfelünk összességében nem volt jobb csapat, 3 kiemelkedő játékosuk volt. Igaz ők pihenhettek egy mérkőzést, és ez az első félidőben látszott is, mi egy kicsit elbizonytalanodva, továbbra is sok hibával játszottunk. Sajnos az egyéni játékot erőltettük és képtelenek voltunk megjátszani és odaadni a labdát azoknak a játékosainknak akiket alacsony védők fogtak. A félidőre 15 pontos hátrányba kerültünk és a büntető dobásoknál az lett a feladat, javítsuk meg a csapat rekordot (8). Ez sikerült is 12/9 lett a vége aminek igazán örülhettünk. Ez némileg egy új impulzust adott a csapatnak a harmadik negyed már szoros volt, a negyediket nagy hajrával 28 ! pontot dobva 10-zel nyertük az utolsó percre 66:70-re feljöttünk, úgy, hogy mi játszottunk pörgősebben. Sajnos fordítani nem tudtunk, de úgy gondolom összességében velünk egy szintű csapattól kaptunk ki. Ami még örömteli, hogy szinte minden csapattag szerzett pontot.

 

                Paksi Harcosok – Soproni Tigrisek

                                      66 : 73   ( 13 : 21, 10:17, Büntető: 9:5, 6:12, 28:18 )

 

   PH.: Buglyó 17, Géringer 17, Kékesi 11, Kajári 8, Pavlik 4, Nagy R. 3, Tengölics 2,

           Szalai 3, Nagy D. 1, Siklósi 1, Sándor 1, Takács

           

 

Így júniusban a „B” Jamboree-n játszhatunk. Feladat van bőven, elsősorban a labda nélküli mozgásokban, az 1:1 védésekben és a passzokban kell javulni. A Jamboree egy kosaras találkozó lesz, játékosaink keverve lesznek más csapatok játékosaival és más edzők irányítják majd őket. Itt a jelenlegi tudásunkkal kell jókat játszani felszabadultan és nem hirdetnek végeredményt. Célunkat így is elértük, hogy részt vehessünk június 3-5 között egy ilyen rendezvényen ami Sopronban lesz. Előtte még május 22-én Nyuszi Kupa Döntő Szekszárdon és mi is szeretnénk egy különleges tornát rendezni 28-án. Hajrá Harcosok!

 

                                                                                                             Nagy Gábor


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%