JP Auto-JKSE - Atomerőmű SE

2017.12.08, 09:15 Kosárlabda
Nincs mese, győzni kell Jászberényben!

NB1 Alapszakasz – 10. forduló
JP-Autó JKSE - Atomerőmű SE
Jászberény, 2017.12.09. 18.00
V.: Pálla Z., Ádám J., Vida B., (Szabadvári J.)

Várható kezdőcsapatok:

JKSE: Nelson - Rakic - Wallace - Lucic - Cseh

ASE: Hinds – Allen – Barnies – Eilingsfeld – Ogunyemi

Teo Cizmic: Pillanatnyilag a legjobb nyolcért és a kupadöntőn való részvételért harcolunk, így nincs más választásunk, nyernünk kell Jászberényben, illetve az azt követő meccseket. Nekem, mint edzőnek, és a játékosoknak is fel kell vállalni az ezzel járó felelősséget és meg kell tennünk mindent ezért. A héten több megbeszélést is tartottunk, csapat és menedzsment szinten egyaránt, hogy mindenkiben tudatosuljon, mennyire fontos ez a klub számára, és hogy mindenki megértse, ezt csapatként, együtt és egymásért küzdve kell elérnünk.

Az elmúlt három hétben - miközben a bajnokság a válogatott meccsek és az All-Star gála miatt szünetelt, - kétszer is összecsaptunk az Albával, illetve igyekeztünk részben fizikai, résztben taktikai és játékelemekkel tarkított edzésekkel fejleszteni a csapatot. Sajnos sokszor elég foghíjasan voltunk, hiszen két kosarasunk is a válogatottal volt, többször csak 6-7 játékosom volt edzésen, de igyekeztünk így is előre lépni. Nem egyszerű ez a szitu, de úgy értem az összecsiszolódás és az összjáték terén tudtunk fejlődni, azonban hogy ez valóban sikerült-e, az majd a meccsen kiderült. Az elmúlt hetekben felfelé ívelt a csapat játéka, mondom ezt az Alba elleni vereségek (bajnoki és edzőmeccsek) ellenére is, remélem ez folytatódni fog. Ha nem, akkor nyilvánvalóan komolyabb problémáink vannak.

A Jászberény a Pécs ellen kiállított Ismet Sejfic nélkül lép pályára ellenünk. Ez természetesen hatással lesz a meccsre és a mi játékunkra is, meg kell próbálnunk széthúzni a védekezésüket és gyorsabban járatni a labdát. Szinte biztosan megpróbálnak majd zónázni, illetve alacsony szerkezetben, négy hátvéddel játszani, ekkor vélhetően Wallace lesz négyes poszton. Illetve csapdázni az alsó posztot, hogy kíméljék a leszűkült magasember-rotációjukat. Négy hátvéd ellen soha nem egyszerű játszani, hiszen ezzel felgyorsul és agresszívebbé válik az ellenfél, erre fel kell készülnünk. ennek megfelelően igyekeztünk is gyakorolni is a zónavédekezés, illetve a small-ball elleni játékot. Határozottnak, okosnak és koncentráltnak kell lennünk, ha nyerni akarunk, ez egészen biztos. Képesnek kell lennünk levédeni a gyorsindításos játékukat, otthon biztosan igyekeznek majd aggresszíven építeni erre is.

És ami a legfontosabb, be kell végre dobni azokat a bizonyos üres helyzeteket. Játszhatunk akármilyen jól, járhat a labda bármilyen tökéletesen, védekezhetünk akár hiba nélkül is, de ha nem tudjuk bedobni az üreseket, akkor nem fogunk mérkőzést nyerni senki ellen, különösen idegenben nem.

Kép.: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%