Jön a mindent eldöntő ötödik meccs

2015.05.02, 17:13 Kosárlabda
Kettő-kettőre áll a párharc, amelyik csapat nyer, az lesz a Kecskemét ellenfele az elődöntőben.

 

 NB1 - Negyeddöntő, 5. mérkőzés
Atomerőmű SE - Falco-Trend Optika KC Szombathely
2015.04.28. 18:00
Paks, ASE sportcsarnok
V.: Kapitány G., Hegedûs T., Török R. (Faidt)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dugat - Medve - Evans - Körtélyesi - Tóth

Falco: Váradi - Doyne - Hall - Majstorovic - Krstanovic

A párharc állása: 2-2

Két mérkőzést vívtak egymással eddig a csapatok, ezeken minden esetben hazai siker született. Ráadásul egyik meccsen sem volt apelláta, a házigazda minden alkalommal magabiztosan húzta be a győzelmet. Reményeink szerint a sorminta ezúttal is folytatódni fog, és bejutunk az elődöntőbe, ahol a már lassan egy hete pihenő Kecskemét vár a továbbjutóra.

A legutóbb hazai meccsen magabiztosan és jól játszottunk, és végig vezetve 98-65-re meg nyertünk is:

{youtube}mXAVFUszGUM|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a találkozó előtt a bb1.hu-nak:

Branislav Dzunic: "Egy ötödik meccs már ki-ki meccs. Az az elsődleges, hogy játékban felülkerekedjünk ellenfelünkön, a védekezésre és a lepattanózásra kell leginkább figyelnünk. Nincs sok idő a két mérkőzés között, készülünk, ahogy eddig is. Minden meccs más. Eddig a hazai találkozókat nagy különbséggel nyertük, ez lehet, hogy megint így lesz, de lehet, hogy nem. Valahogy idegenben nem sikerült úgy védekeznünk, ahogy azt kellett volna. Hazai pályán viszont jól játszunk, reménykedem benne, hogy ezt a tendenciát tudjuk folytatni. A keretben nem lesz változás. "

Kálmán László: "Egy életem, egy halálom. Az utolsó meccsen már nem kell tartalékolni, taktikázni, gondolkozni, mindent bele kell adni, hogy sikerüljön a továbbjutás. Szeretnénk megmutatni, hogy a Falco nem hiába van ott, ahol, a négybe jutás küszöbén. Ha már idáig eljutottunk, szeretnénk bejutni az elődöntőbe. Bár Pakson legutóbb nem ment a csapatomnak, ettől függetlenül úgy érzem, hogy meccsről meccsre javulunk, a játékosok vevők arra, amit kérünk tőlük. Bízom benne, hogy Pakson is tudunk nyerni, ehhez azonban ugyanilyen elánnal és akaraterővel kell küzdenünk, mint tegnap. A nyomás most már a Pakson lesz, nem azt mondom, hogy mi az esélytelenek nyugalmával vágunk neki a meccsnek, de egy ötödik mérkőzésen már csak a hazai csapatnak van vesztenivalója. Szerintem kulcsfontosságú lesz, hogy az első negyedben ki kapja el jobban a ritmust. Ha az elején tartani tudjuk őket, agresszíven, jól védekezünk, úgy, hogy minden kosárért meg kell szenvedniük, akkor lehet esélyünk. Úgy vettem észre, hogy a felállt védelem ellen nem olyan acélosak. Martinicsre továbbra sem számíthatok, és bár Perl Zoli még mindig nem teljesen egészséges, tegnap is elégedett voltam vele, passzolt, védekezett, nagyon fontos emberünk a rotációban, remélem, hogy holnap csak még jobb lesz."

Kép, forrás: bb1.hu

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%