Jól sikerült rajt, legyőztük a Honvédot

2014.04.10, 09:11 Kosárlabda
Magabiztos győzelemmel indítottuk a junior országos döntőt, gyakorlatilag az első negyedben eldöntöttük a mérkőzést.

Atomerőmű SE - Budapesti Honvéd 77-53 (22-4,17-17,24-20,14-12)

A meccs részletes statisztikája IDE KATTINTVA elérhető!

A kosarsport.hu beszámolója a mérkőzésről:

Nagyon beragadt a rajtnál a Honvéd, hozzátartozik az igazsághoz azonban, hogy a paksiak sem hagytak semmit a véletlenre. Antoni triplája nyitotta a meccset, majd Fazekas és Kollár kosaraival nagyon hamar elhúzott az Atomerõmû. (18-4) A negyed végén Papp is betalált, Miholics pedig a második dupláját szerezte, így kiemelkedõ, 18 pontos elõnnyel készülhettek a második felvonásra a fehér mezesek.

A rövid szünet ugyanakkor láthatóan segített a fõvárosi alakulatnak abban, hogy magára találjon. Bubcsó hármasa, majd Pálházi és Szarvas duplái is bementek, mire Antoni révén reagálni tudott a Paks. (24-11) Itt azonban nem állt meg a Honvéd, Pálházi folyamatosan tornászta fel csapatát, eközben az ellenfél csak a negyedbeli egált próbálta behozni. (30-18) Ugyanakkor az utolsó négy percre kissé kifutotta magát a piros mezesek lelkesedése, pontot már csak Vörös triplája révén tudtak egyszer szerezni. (32-21) Ráadásul a dudaszó elõtt négy kosarat is dobott az Atomerõmû, így a félidõben 39-21-et mutatott az eredményjelzõ.

Fordulás után Jánosi szórt azonnal egy hármast, majd Kollár és Fazekas keserítették a fõvárosiak életét pontjaikkal, miközben a túloldalon csak Kiss tudott eredményes lenni. (45-26) A Honvéd ezt követõen Pálházi irányításával 12 pontig zárkózott fel (47-35), a fehér mezesek azonban újfent képesek voltak váltani, és egy lehengerlõ hajrával a maguk javára fordították a negyedet. A már megszokott Kollár, Fazekas duó mellett Papp is kiemelkedõt nyújtott, miközben az ellenfélnél csak Szarvas tudott veszélyt jelenteni. Végül 22 pontos különbséggel indulhattak neki az együttesek az záró felvonásnak. (63-41)

Az utolsó tíz percben aztán némileg halványabb játékot láthatott a közönség, a hatalmas differencia okán láthatóan visszavettek a csapatok a tempóból, spórolva az elkövetkezõ két nap megpróbáltatásaira. Az Atomerőműnél azok is pályára léptek, akik a mérkõzés korábbi szakaszaiban kevesebb lehetõséget kaptak, ám a paksiak teljesítménye ezzel együtt is elegendő volt egy 14-8-as részsikerhez, összességében pedig a 77-53-as diadalhoz.

Edzõi nyilatkozatok:

Nagy Gábor: Nagyon örülünk a gyõzelemnek. Az elsõ mérkõzés mindig görcsös szokott lenni, de az elsõ negyed nagyon jól sikerült számunkra, és szerencsére végig tudtuk tartani a kiharcolt különbséget.

Simon Nándor: Gratulálok a Paksnak, jól játszottak. Nem sok, hanem rengeteg eladott labdánk volt, ami megpecsételte a mérkõzés sorsát. Csak elõre nézünk, a következõ meccsre koncentrálunk. Van mit javítani a támadó játékunkon.    


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%