Vereséggel zártuk a szezont

2017.05.02, 15:48 Kosárlabda
Negyedszer is legyőzött minket a Jászberény, de ettől függetlenül is tizenegyedik helyen fejeztük be a bajnokságot. Kalmár Viktor megszerezte első élvonalbeli pontjait.  

NB1 - Alsóház
JP Auto-Jászberényi KSE - Atomerőmű SE
80-75
(18-13, 17-22, 26-18, 19-22)
Jászberény, 2017.05.02
V.: Hegedüs T., Jakab L., Pozsonyi L. (Farkas J.)

JKSE: Saddler 22/9, Arrington 10/3, Williams 22, Stamenkovic 6, Cseh 9.
Cs.: . Czirbus 5, Mándoki 6/6, Bazsó , Nyíri -.
Vezetőedző: Ménkű Tibor

ASE: Kovács 14/6, Samenas 7/3, Medve 5/3, Tiby 13/3, Watkins 10.
Cs.: Gilbert 9/3, Will 12/6, Illés 1, Kalmár 4/3.
Vezetőedző: Teo Cizmic

Kipontozódott: Stamenkovic (39.) ill.

Kovács Ákos szép ziccerével mi szereztük meg a vezetést a bajnokság - számunkra - utolsó mérkőzésén, miután hosszú idő után először hozzánk került a bogyó a feldobáskor. A jó kezdést nem igazán követte jó folytatás, az első hat percben ezen kívül mindössze kér árva Kacsa-büntető landolt a berényi gyűrűben, miközben mi, ha nem is zsákszámra, de azért kaptuk a kosarakat. A játékrész végére aztán kicsit  magunkra találtunk, így mindössze öt pontos hátrányban zártunk.

A második negyedben aztán másfél perc alatt eltüntettük ezt is, 18-18-nál utolértük ellenfelünket, majd Kalmár Viktor gyönyörű triplájával a vezetést is átvettük. Fiatal centerünk remekül szállt be a játékba, ráadásul nem félt elvállalni a dobást sem. Ettől új erőre kaptunk, és mikor a Jászberény időt kért, már négy pont volt az előnyünk. Ez aztán később felugrott hétre is, ám a hibáinknak köszönhetően a negyed végére szépen el is olvadt, köszönhetően többek között Mándoki 14 másodperccel a vége előtt dobott hármasának, így döntetlennel vonultak az öltözőbe a felek húsz percnyi játék után.

Tiby triplájára Stamenkovic válaszolt a nagyszünet után, de mivel mi fiunké egyel többet ért, ezzel a felállással kiegyeztünk volna a folytatásban is. Persze nem ez történt, egy halom elrontott támadás után a JKSE találta meg előbb a gyűrűig vezető utat, Arrington révén. Kapkodva játszottak a csapatok, ritkán alakult ki tiszta dobóhelyzet, ráadásul azok a dobások is inkább hazai oldalon estek be. Cserébe legalább a faultok kiharcolásában jeleskedtünk, már a hatodik percben megvolt az öt hazai hiba. Persze ez pontot nem ér, ellenben a triplákkal, amiknek köszönhetően a negyed felére hattal megugrott a Berény. Teo Cizmic próbálkozott számtalan felállással, de egyik sem működött igazán, ennek tükrében azzal is elégedettek lehettünk, hogy "mindössze" nyolc volt közte a végére és maradt még esélyünk a fordításra.

Mi az hogy esélyünk? Mindössze egy perce tartott a záró felvonás, mi pedig Watkins és Will révén már öt ponttal megterheltük a hazai gyűrűt, háromra olvasztva a hátrányt. Időt kért a hazai csapat, ám megint labdát loptunk és Will újabb triplát süllyesztett el, kiegyenlítve az állást. Az örömünk határtalannak tűnt, egészen addig, amíg Williams két középtávolival meg nem büntette a védőoldali hibáinkat. Ezzel megadta azt a lökést csapatának, amire szükségük volt, és bár a végjátékban nagyot harcolva visszahoztuk a reményt a győzelemre, végül a hazaiak örülhettek. Az már korábban eldőlt, hogy a meccs eredményétől függetlenül tizenegyedik helyen zárjuk a bajnokságot, így erre nem volt hatással a végeredmény. A rosszul sikerült szezonunk mindenesetre véget ért, most pedig jöhet az építkezés.

Fotó: bb1.hu (archiv)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%