A Berény maradt állva a triplazáporban

2017.02.04, 16:59 Kosárlabda
A két csapat együtt harmincöt hármast jegyzett, ebből Stamenkovic egymaga nyolcat.  

NB1 - Alapszakasz, 17. forduló
JP Auto-Jászberényi KSE - Atomerőmű SE
102-89
(25-27, 30-19, 15-14, 32-29)
Jászberény, 2017.02.04
V.: Hegedüs T., Ádám J., Gorka Sz. (Farkas J.)

JKSE: Saddler 16/12, Arrington 7/3, Williams 13/3, Stamenkovic 29/24, Bojic 20.
Cs.: Cseh 8/6, Czirbus -, Brbaklic 9/6, Mándoki -.
Vezetőedző: Stevan Tot

ASE: Hill 4, Kovács 9/3, Samenas 17/12, Gilbert 22/15, Tiby 26/12.
Cs.:Illés 11/9, Watkins -, Gulyás -, Kalmár -.
Vezetőedző: Teo Cizmic

Kipontozódott: - ill. Samenas (37.), Tiby (40.)

Triplapárbajjal indult a találkozó, Arrington és Stamenkovic távolijára Tiby és Samenas válaszolt hasonlóképp, erre meg Saddler. A folytatásban azért persze esett néhány közeli találat is, főként paksi oldalon Tiby kézbesítésében, de alapvetően a triplákról szólt az első tíz perc. Ritkán látható intenzitással záporoztak a hármasok mindkét oldalon, ráadásul még jól is céloztak a felek: a Jászberény tizenkét kísérletből hetet, mi kilencből hatot értékesítettünk. A túloldalon Saddler és Stamenkovic járt az élen kettővel, nálunk Samenas jegyzett ugyanennyit. Volt is pont bőven, de a lényeg, hogy az első tíz perc után nálunk volt az előny.

Tiby hármasával, majd néhány kihagyott helyzettel a indult a második negyed, aztán Samenasra fújtak sportszerűtlen faultot a sporik, de ez sem tört meg minket. Sajnos P.J. Hill eladott labdái már jobban fájtak, de egyebek mellett szereplést sérülten is vállaló, és az első félidőben 13 pontig jutó Samanas remek játékának köszönhetően nem nagyon szakadtunk le. A negyed derekán aztán hosszú idő után Ryan Watkinst is a pályán köszönthettük. Ez a negyed egyébként teljesen más játékot hozott mint az előző, két okból is. Egyrészt a csapatok közel merészkedtek a gyűrűhöz és már kizárólag távolról dolgoztak, másrészt pedig - és ez a sajnálatosabb - a JKSE szép lassan kezdett ellépni tőlünk. Pedig Cizmic mester mindent megpróbált, de hát ennyire szűk rotációból nehéz várat építeni. A negyed végén beesett Illés Máté második triplája is, ezzel legalább azt sikerült elérnünk, hogy egy számjegyű maradt a különbség a két csapat között.

Sajnos a játékunk a második félidőre sem javult fel, sőt. A hazai csapat továbbra is agresszíven játszott és kedvére alakította a mérkőzés sorsát, mi pedig csak futottunk az eredmény után. Távoli kísérleteink száma jelentősen megcsappant, és azok sem nagyon akartak beesni. Nincs mit szépíteni rajta, nagyon nem ment a játék. Pedig több alkalommal is eljutottunk ziccerig, illés Máté két szép betörést is bemutatott, hogy aztán mindkétszer a gyűrűről csorogjon le a labda, pont mint Gilbert kísérlete után. A játék képének megfelelően a negyed végére a különbség is rendesen meghízott, volt, hogy két pont híján a húszat is elérte. Az utolsó egy-két percben aztán megráztuk magunkat, és Gilbert utolsó másodperces triplájával lejöttünk tízre, megadva magunknak az esélyt, hogy megfordítsuk a meccset a záró felvonásban.

Az utolsó tíz percben minden mindegy alapon nekimentünk az ellenfélnek, veszítenivalónk nem nagyon lévén. Ekkor ismét elkezdtek beesni a távoli dobásaink, de a Berény kitartóan védte a megszerzett előnyét. Pedig Gilbert kétszer, Samenas és Tiby pedig egyszer-egyszer eredményesen célzott a vonalon túlról. A negyed derekán aztán Samenast elveszítettük, ötödik faultját is beszedte. A csapat ettől nem rogyott meg, fél perc alatt lefelezte a különbséget, így mikor időt kértek a hazaiak, csak öt volt közte. Aztán fél perccel később megint, csak közben esett egy-egy hármas Stamenkovic és Illés révén. Eddig még oké is volt a történet, az azonban már sokkal kevésbé, hogy Stamenkovic következő triplájára nem mi feleltünk, inkább Bojic kosara ami így megint tíz volt közte, ami 2:47-tel a vége előtt nem sok jót sejtetett. Nem is volt már visszaút innen, sajnos ezúttal sem sikerült begyűjteni a győzelmet, így visszacsúsztunk a Jászberény mögé a 12. helyre.

Fotó: bb1.hu (archiv)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%