A második félidőben döntöttünk Jászberényben

2016.03.02, 17:55 Kosárlabda
Nagyszünetben még döntetlenre állt a meccs, ám a harmadik negyedet nagyon megnyomtuk, így viszonylag sima győzelmet arattunk. A csapatból hatan is két számjegyű ponttermésig jutottak, igazi csapatmunka volt a mai siker.  

 NB1 - Alapszakasz, 21. forduló
JP-TOP COP Jászberényi KSE - Atomerőmű SE
80-92

(20-20, 30-30, 12-21, 18-21)
(20-20, 50-50, 62-71, 80-92)

JKSE: Cohn 17/6, Rakic 13/3, Horváth Á. 13/9, Soós -, Dramicanin 12/6.
Csere: Sherman 18, Caffey 4, Cseh 3/3.
Vezetőedző: Srecko Sekulovic

  ASE: Kovács Á. 14/6, Robinson 14/12, Barnies 13/3, Eilingsfeld 3/3, Tóth 10.
Csere: Dunn 16/9, Fomin 2, Watkins 13, Will 4, Medve 3/3. 
Vezetőedző: Schmidt Béla 

 Kipontozódott : - ill. -

Az előzetesen megadott kezdőcsapatokhoz képest volt némi változás a hazaiaknál, Sherman helyett Soós futott ki a pályára, így alacsonyabb szerkezettel mentek neki a berényiek a meccsnek. Tóth Ádám nem is volt rest kihasználni ezt, hamar megszerezte a vezetést. Erre még Kovács és Barnies is rátett egy-egy kosarat, így hamar elléptünk, mire a JKSE is megérkezett a meccsbe Rakic hármasával. Ez a meccs képén nem sokat változtatott, Kovács Ákos beszórta a második hármasát is, Tóth Ádám pedig továbbra is tarthatatlan volt, így sikerült kialakítanunk egy stabilnak mondható 6-7 pontos előnyt a negyed derekára. Ami eztán szép lassan el is olvadt, nagyjából olyan ütemben, ahogy a már sokszor megcsodált Dramicanin elkezdett játékba lendülni. Közben nálunk beszállt Dunn és Fomin is, mindketten kosárral mutatkoztak be, utóbbinak egyébként ez volt első paksi találata, azonban ez is csak arra volt elég, hogy egál legyen a nyitó negyed végeredménye.

Cohn és Robinson triplaváltása nyitotta a második játékrészt, majd Chris Dunn is beemelt egyet. Időt is kértek a hazaiak, majd két Sherman-találattal a mérkőzés során először a vezetést is átvették, majd el tovább növelték az egészen négy pontig. A rossz sorozatunkat Eilingsfeld Jani törte meg egy szép hármassal, első kosárnak nem volt rossz, meg kell hagyni. Főleg úgy, hogy Dunn erre is ráduplázott, így ismét fordult a meccs állása. A találkozó amúgy meglehetősen kiegyenlített küzdelmet hozott, nem ok nélkül tartott hát tőle Schmidt Béla előzetesen. A Jászberény Rakic és Sherman megszerzésével játékerőt tekintve fellépett a középcsapatok sorába, és - főleg otthon - komoly falatot jelent minden odalátogató gárda számára. A minimális vezetésünk nem is bizonyult hosszú életűnek, sőt hiába léptünk el többször is, a félidő végéig még négy alkalommal egyenlítettek ki a hazaiak, végül pedig Dunn két sikeres büntetője kellet ahhoz, hogy ne hátránnyal menjünk a nagyszünetre.

Tóth zsákolására Rakic válaszolt, maradt az egál. Barnies és Kovács Ákos is közelről találtak be, kezdtük elkapni egy kicsit a játék ritmusát, sőt - Rakic bosszantó közjátékként érkező ziccerét követően - ismét ők voltak eredményesek, tovább növelve a piros-kék előnyt. A túloldalon Sherman tartotta a lelket csapatában, ekkor már 12 pontnál járt, épp annyinál, mint amennyi a két paksi center együttes termése volt, testvéries megosztásban. A nyomást továbbra sem csökkentettük a hazaiakon, az ihletett formában játszó Barnies a 26. percben nyolcra növeltük a fórt, jött is az időkérés Sekulovic mestertől. Amely azonban nem segített a hazaiakon, mert okos és taktikus játékkal sikerült még minimálisan növelnünk is a különbséget a negyed végéig. Kilenc pont volt közte a harmadik játékrész végére, innen már csak be kellett gyalogolni a célba.

Persze azért a kosárlabda és úgy összességében a sport nem erről szól, és nem ilyen egyszerű, a "gyaloglásnál" több kell a sikerhez. Mi pedig tudtuk ez, nem nyeretlen kétévesekből áll ez a csapat, és Watkins újabb duplájával neki is láttunk a meccs lezárásának. Amely meccset a Jászberény sem adott még fel, mert hiszen a nagyjából tíz pontos differencia nem is adott erre okot, ám a felzárkózásra irányuló kísérleteiket rendre sikeresen vertük vissza, hol Watkins, hol Barnies tudatosította az ellenfélben, hogy mi bizony a győzelem, és azzal együtt az első hely megtartásának határozott szándékával utaztunk el ma Jászberénybe. Meg is nyertük a találkozót, mégpedig összességében magabiztos játékkal, mely azért jelentősen feljavult a második félidőre, mondjuk volt is honnan. A lényeg, hogy továbbra is mindössze négy vereséggel állunk a tabella élén, megelőzve az egyel több zakót számláló Szolnokot.

Szép volt fiúk!

Fotó: bb1.hu (archív)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%