Izgalmas meccsel zártuk az évet

2021.01.04, 17:37 Kosárlabda
A ZTE végig partiban volt.

Magyar Bajnokság – XVII. forduló
Atomerőmű SE – Zalakerámia ZTE KK
83 – 75
(17-11, 22-24, 21-21, 23-19)

Az év utolsó mérkőzésén a Szabó Zsolt vezetésével felálló Zalakerámia ZTE KK csapatát fogadtuk az ASE Csarnokban. Gulyás Milán kosaraival indult a találkozó, a fiatal játékosunk 5 pontot dobott a mérkőzés elején, ráadásul a ZTE másfél perc alatt négy személyi hibát gyűjtött össze, így a betörésekből szerzett faultok után büntetők következtek. Támadásban nem voltunk annyira hatékonyak, mint védekezésben, ezt az eredmény is jól mutatta, hat és fél perc után 11-9 volt az állás. A mérkőzés első hárompontosát Kis Raul szerezte, aki a negyed utolsó másodpercében talált be, ezzel beállítva az első etap eredményét. (17-11)

Közel három perc telt el a második negyedből ASE kosár nélkül, ezt Eilingsfeld János törte meg, majd Kovács Ákos kétpontosa növelte az előnyünket. Mindkét csapat közel hasonló dobószázalékkal dolgozott, a félidő előtt 39,4%-os pontossággal találtunk gyűrűbe. (39-35)

A félidő után a ZTE kapta el a fonalat, 4 perc elteltével 5-12 volt az állás a vendégek javára, ráadásul Vuko, Donaldson és Duren kosaraival át is vették a vezetést. (44-49) Izgalmas mérkőzés kerekedett ki az összecsapásból, fej-fej mellett haladtak a csapatok, végül a negyed végén Kevin Capers triplájával visszavettük a vezetést. (58-56) Végül az utolsó percben visszatért a lendületünk és az utolsó negyedre négy pontos előnnyel fordulhattunk. (60-56)

Az utolsó negyedben egyszerűen minden összejött a vendégeknek, hatalmas lendülettel játszottak és a nehéz dobásaik is sorra beestek a gyűrűbe. Végül szoros végjátékban tudtunk nyerni, ezzel az év utolsó mérkőzését is behúztuk.

Köszönjük a szurkolóinknak a támogatást, sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk mindenkinek!

 

Montae Glenn: Keményen küzdöttünk, de úgy érzem, hogy az első negyedben nem voltunk elég agresszívek, a hazai csapatnak hagytunk egy kis előnyt, ami után egész mérkőzésen futottunk. A második, harmadik és a negyedik negyedben sokkal jobb volt a játékunk, megyünk tovább.

Eilingsfeld János: Gratulálok a győzelemhez a csapatomnak. Örülök, hogy tudtunk javítani, természetesen gratulálok a ZTE-nek is, határozottan jobb mérkőzés volt, mint múltkor, ugyan a harmadik negyedben leblokkoltunk az elején, ekkor átvette a vendégcsapat a vezetést. Nem úgy játszottunk támadásban, ahogyan mi akartuk és a védekezésben is voltak hibák, de szerencsére meg tudtuk nyerni a meccset. Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!

Heinrich Róbert: Gratulálok a Paksnak. Olyan mérkőzés volt, amilyenre számítottam, bár kicsit ellenkező előjel lett vége a mérkőzésnek, én úgy gondoltam, hogy nyerni fogunk ma. A Paks jól védekezett, nem tudtuk olyan gördülékenyen játszani a támadójátékainkat, mint amennyire szoktuk, jó energiákat mozgósítottunk, jól védekeztünk a mérkőzés egyes szakaszaiban, de a támadásaink végig döcögtek ez megpecsételte a sorsunkat.

Dzunic Branislav: Gratulálok a Zalaegerszegnek is. Végig kiélezett párharc volt, a végjátékban sikerült a megoldásokat megtalálni főleg védekezésben, aztán támadásban is feljavultunk. Azt gondolom, hogy más ZTE volt, mint az első meccsen. A végjátékban tudtunk nyerni, sok hibával dolgoztunk, ritmustalanul játszottunk egész meccsen, de végül behúztuk az év utolsó mérkőzését.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%