Izgalmas hét a Városi Bajnokságban!

2014.10.20, 08:08 Kosárlabda
A Városi Bajnokság második fordulója kivétel nélkül szoros összecsapásokat hozott. Az izgalmas mérkőzéseken többször is csak pár ponton múlt a győzelem, vagy a vereség.  


Nyenyekek – Old Boys 66-76

Már az első percektől kemény küzdelmet vívott egymással a két csapat, de végig a rutinosabb Old Boys irányított. Ugyan az újoncok is mindent megtettek a győzelemért, de a félidőre már 10 pont volt a két csapat közti különbség, amit a folytatásban még tovább tudott növelni az „Old”. A Nyenyekek az utolsó 10 percben rátettek még egy lapáttal, de igazán közel egyszer sem tudtak kerülni riválisukhoz, így az Old Boys második meccsén sem talált legyőzőre.

 


 

Vak Baglyok – Ultra Violák 28-33

A két csapat általában kiélezett csatákat vív egymással, és ez most sem volt másképp. A mérkőzés elejét a Baglyok kapták el jobban, és 10 perc után már 10 ponttal vezettek. Ekkor az Ultrák is játékba lendültek, és elkezdték a felzárkózást. A szívós küzdelemnek az utolsó negyedben lett meg az eredménye, ugyanis a mérkőzés végén az Ultrák előbb beérték riválisukat, majd meg is előzték őket, és megnyerték az összecsapást.

 


 

Zóna-kosár – Alibi KC 56-45

Az Alibi kezdte jobban a meccset, és az első negyedben komoly előnyt harcolt ki, sőt a második etap első kosarával 10 pontra hizlalta előnyét. Ekkor azonban a Zóna-kosárnál is összeállt a játék, és előbb egy 10-0-val utolérték az Alibit, majd a negyed hátralévő részében 10-3-at játszva már a vezetést is átvették.

A fordulás után kiegyenlítettebb lett a játék, de ennek a játékrésznek a hajrája újra a Zónásoknak sikerült jobban, akik így 10 pont fölé növelték vezetésüket. A záró 10 perc már nem hozott változást, az Zóna-kosár végig tartani tudta a 10 pont körüli különbséget, és megérdemelten nyert.

 


 

Judoplasztika – Street Boys 37-36

A szerdai játéknap, második találkozója is hatalmas csatát hozott.

A mérkőzés elején a Judosok irányították a játékot, pontosabb támadásaikkal sikerült pár pontos előnyt kiharcolniuk, amit a félidőig meg is tudtak tartani. A fordulás apróbb változást hozott, a Street Boys játéka feljavult, és sikerült is 1 pontra felzárkózniuk, ám ekkor a Judoplasztika egy 11-0-s rohammal az eddigi legnagyobb különbséget alakította ki.

A „Boys” ekkor sem hátrált meg, mindent megtett a fordításért, és a záró etapban még keményebb védekezést mutatott, aminek nem maradt el az eredménye. A mérkőzés hajrájára előbb 1 pontra zárkóztak fel, majd egy sikeres triplával már a Street Boys vezetett. Azonban erre is volt még válasza a Judoplasztikának, akik büntetőkkel megfordították az állást, és végül meg is nyerték a párharcot.

 


 

Puszta 5 City – Face Kings 56-60

Izgalmakban a hét utolsó találkozóján sem volt hiány! A City és a Face Kings már az előző szezonban is hatalmas csatákat játszott egymással, és ez most sem volt másként.

Ezúttal a Face Kings szerezte az első pontokat, de a Puszta 5 City sem maardt le, így rögtön az első negyedben elkezdődött az adok-kapok, amiből egyik csapat sem tudott megnyugtató előnyt kiharcolni. A két csapat egészen a félidő végéig nem tudott elszakadni egymástól, azonban a második félidő már rögtön az elején változást hozott.

A Face Kings újult erővel szállt harcba, és mivel a City játékosai az „öltözőben maradtak”, hamar 10 pont fölé tudta növelni előnyét. Ez a 10 pont a záró 10 percre is megmaradt, ám ekkor jött az újabb fordulat. Ezúttal a Puszta 5-nek sikerült „robbantania”, ami roppant izgalmassá tette a mérkőzés hajráját. Azonban hiába sikerült a Puszta 5 Citynek kiegyenlítenie, az utolsó pillanatok újra a Face Kings-éi lettek, akik így fontos győzelmet szereztek.

 

A mérkőzések statisztikáját megtaláljátok a kosarlabda.ase.hu/varosi-bajnoksag/program menüpont alatt!

 

Tabella:

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%