Itthon nem hibázhatunk!

2016.05.20, 20:27 Kosárlabda
Hazai pályán idén már kétszer legyőztük az Albát, most sincs más választásunk, mint nyerni, ha meg akarjuk tartani az esélyt a továbbjutásra.

 

Elődöntő - 2. mérkőzés
Atomerőmű SE - TLI-Alba Fehérvár
Paks, 2016.05.21. 18:00
V.: V: Földházi T., Papp P., Kapitány G. (Fekete L.)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dunn - Medve - Barnies - Eilingsfeld - Tóth

Alba: Chery - Myles - Spurlock - Pearson- Lóránt

 

Nagyjából most jött el az a pillanat, mikor nem hibázhatunk többet. Persze, három győzelem kell a továbbjutáshoz, és egy esetleges szombati vereség még "csak" a második Alba -siker lenne, de tegye a szívére a kezét mindenki: egyszer még benne van, hogy nyerünk végre Fehérváron, de hogy kettőt nem nyerünk meg, és 0-2-ről nem állunk fel, arra elég alacsony szorzóval lehetne fogadni a bukiknál. Innentől kezdve pedig akkor felesleges a matek, egyszerűen nyerni kell holnap és kiegyenlíteni a párharc állását.

Az Alba remek csapat, ebben is egyet ért nagyjából mindenki, aki követi és érti a magyar kosárlabda mindennapjait. Kívülről-belülről veszélyesek, fizikálisak, jól támadnak és védekeznek. Azonban ezt a remek csapatot mi idén már kétszer is két vállra fektettük. Mindkétszer a Gesztenyés úton, és mindkétszer viszonylag sima meccsen. Erre lehet és kell is alapozni, mert ez egy olyan alap, mely már nem tud megrendülni. A recept adott, elég visszanézni azokat a találkozókat, holnap pedig befűzni a filmet és levetíteni.

Győzni kell, nincs más választásunk!

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Schmidt Béla: Szinte majdnem ugyanolyan mérkőzést játszottunk legutóbb Fehérváron, mint amikor a középszakaszban vendégszerepeltünk náluk. Hasonlóan alakult a találkozó eredménye is, és sajnos ugyanazokat a hibákat követtük el támadásban. Ezen sürgősen változtatnunk kell. Sokkal kevesebb egyéni játékra van szükség, csapatjátékot kell nyújtanunk, hiszen az Alba nagyon szűk területeket hagy a belső részeken. Dekoncentráltság, rossz visszazárás jellemezte a csapatot, érthetetlen számomra, hogy ezekben miért nem tudunk stabilizálódni. Most azonban hazai pályán játszunk, ami bizakodásra ad okot. Fegyelmezettséget várok a csapatomtól, és olyan hozzáállást, ami általában jellemez minket a saját közönségünk előtt. Mindenki egészséges a keretben.

Dzunic Branislav: Nagy valószínűség szerint más mérkőzést láthatunk majd Pakson az első összecsapáshoz képest. A tolnaiak csak egyszer veszítettek hazai pályán az idei szezonban, sokkal jobban játszanak otthon. Az első találkozót el kell felejtenünk, idegenben is nagy koncentrációra lesz szükség a fiúktól, és jobban is kell kosaraznunk ahhoz, hogy nyerjünk. Az ASE egy nagyon jó csapat, és megérdemelten van a legjobb négy együttes között. A szurkolóik sokat segítenek nekik minden egyes alkalommal, nem véletlenül szerepelnek ilyen jól hazai pályán. Apró dolgokban finomíthatunk a taktikánkon, de ilyen rövid időn belül nagy változtatásokat nem lehet véghezvinni. Wright és Supola továbbra is sérült, Markovics pedig eltiltás miatt nem lesz bevethető.

Kép: bb1.hu

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%