Irány Berény!

2015.02.27, 17:36 Kosárlabda
Az alapszakasz győzelemért lépünk pályára Jászberényben, a betegséggel küzdő Evans nélkül.

 

 NB1 - Alapszakasz, 24. forduló
FAIRIUM Jászberény - Atomerőmű SE
2015.02.28. 18:00  (U21 15:30)
Jászberény, Belvárosi Általános Iskola
V: Farkas G., Jakab L., Sallai I. (Szabó)

Várható kezdőcsapatok
JKSE: Ware – Horváth Á. – Kerpel-Fronius – Cseh – Dramicanin.

ASE: Dugat - Baki - Markovic - Eilingsfeld - Jones

A bronzéremmel végződő kupahétvége után ismét visszatérünk a régi kerékvágásba, és menetelünk tovább a bajnokságban. Ráadásul innentől kezdve elindul az erőltetett menet, szinte folyamatosan szerda-szombat ritmusban játsszuk a mérkőzéseket, két-három hetente egy-egy pihenővel. Ennek a sorozatnak első állomásaként Jászberényben fogunk pályára lépni, ahol bebiztosíthatjuk az alapszakasz győzelmet. Ehhez mindössze le kellene győzni a hazaiakat, akik bár a sérülések miatt érdekes szerkezetben játszanak, de roppant veszélyesek tudnak lenni. Különösen a triplavonalon túlról, ahonnan gyakorlatilag minden játékosuk átlag feletti dobóteljesítményre képes. Horváth Ákos és Kerpel-Fronius Balázs képességeit paksi időszakukból is jól ismerjük, de Ware vagy Dramicanin is "bajnokság szerte" rettegett dobóknak számítanak. Remélhetően a palánkok alatti fölényünket sikerül majd kihasználni, és centereink játékára építve be tudjuk húzni a mérkőzést.

Ami a sérültjeinket illeti, Ryan Evans egész héten betegséggel küszködött, sajnos edzeni sem tudott, így ő biztosan nem lép pályára, de rajta kívül is vannak kérdőjelek a csapatban.

Ősszel végig vezetve, magabiztosan győztük le őket hazai pályán 82-67 arányban, köszönhetően többek között a talán legjobb paksi meccsét játszó John Robertson 20 pontjának, de de mellette Jones, Eilingsfeld,. Szabó és Dugat is elérte a 10 pontot.

{youtube}agX_RV73Szw|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a találkozó előtt a bb1.hu-nak:

Bencze Tamás: "A kéthetes időszak elején elsősorban nem is a Paksra készültünk. Érzékeltem a fizikai fáradtság jeleit a csapaton, valamint Sonyák csatlakozott a kerethez, az ő beépítésével is foglalkoznunk kellett. Kedd-szerda magasságában kezdtünk el a soron következő ellenfélből készülni. A Paksot nem kell részletesen bemutatni, nagyon erős csapatról van szó, jó légiósokkal, honosított játékossal a keretben, nem véletlenül van ott a tabellán, ahol. Az elmondható, hogy nem egy kategória a két keret, de már nem egyszer megizzadt Jászberényben a Paks, bízom benne, hogy ez most is így lesz. Ezen a héten már teljes kerettel tudtunk edzeni, Szögi, Nárai és Mladenovic mellett Sonyák is edzésbe állt. Sok függ majd a külső dobásaink eredményességétől, illetve a védekezéstől. Azt talán elmondhatom, hogy reálisan nézve nem mi vagyunk a meccs esélyesei. Azzal lennék elégedett, ha a maximumot tudnánk kihozni ebből a találkozóból, az pedig a meccsen dől majd el, hogy ez győzelmet vagy szoros, esetleg nagyobb különbségű vereséget ér-e."

Braniszlav Dzunics: "Most sem számolgatunk, egyszerűen arra koncentrálunk, hogy egy olyan Jászberény ellen lépünk pályára, amely sok riválisának nehéz falat volt hazai pályán. Komoly összecsapás lesz. Jól kell védekezni, de nem csak a külső dobásokra kell figyelni a JKSE ellen, lesznek további feladataink is, amiket ugyanúgy meg kell tudni oldani. Egyszerűen jobbnak kell lennünk, mint az ellenfél, ami azonban egyáltalán nem lesz könnyű feladat. A kupahétvége után kicsit fáradt a keret, sérültjeink és betegeink is vannak, nem tudom még, hogy pontosan kikre számíthatok. Az biztosnak tűnik, hogy Evans betegség miatt kihagyja a találkozót, ő ugyanis a héten még nem tudott edzeni."

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%