Interjú Morgen Frigyessel

2023.09.22, 17:21 Kosárlabda
Indul az NB I. B-csoportos bajnokság.

Morgen Frigyes, az Atomerőmű SE U23-as csapatának a vezetőedzője osztott meg velünk pár gondolatot a szezonstart előtt:

"A magyar élvonalbeli kosárlabda területén az elkövetkező években várhatóan egy komoly fiatalítási folyamat lesz, ami már most is tetten érhető. Azon klubok, akik ezt megtehetik és kellő játékosállománnyal rendelkeznek mind igyekeznek azon dolgozni, hogy minél több lehetőséget biztosítsanak a játékosok számára, minél több tapasztalattal rendelkezhessenek és fejlődjenek. Kiváló alternatíva erre az U23-as csapatok szerepeltetése az NB I. B-csoportos bajnokságban.
Itt már beszélhetünk versenysportról ami sokfajta tapasztalathoz juttatja a játékosokat és edzőket. Folyamatos visszajelzést ad arról - egy felnőtt mezőnyben, ahol sokszor A-csoportot megjárt játékosok, illetve jól képzett, tapasztalt magyar játékosok szerepelnek - legfőképpen egyénileg hol tartunk technikai képzettségben, fizikálisan vagy épp mentálisan ebben a versenysorozatban.
Azért is emelném ki, hogy egyénileg mert csapat szinten még biztos, hogy sok teendőnk van és lesz is. A keretünk rendkívül fiatal, a csapat több mint fele idén fog belekóstolni először a B-csoportos bajnokságba, ezért ez egy nagy megtiszteltetés és egyben komoly lehetőség, amit minden játékosom rendkívül motiváltan vár. Közös edzésmunkára - azon 3-5 játékosunkkal, akik az A-csoportos keret tagjai viszont játszanak B-csoportot is - nem igazán volt lehetőségünk, hiszen ők elsősorban oda fókuszálnak és ott kell helytállniuk. Az ő számukra ez a bajnokság még abban segít és ad lehetőséget, hogy olyan szituációkban vállaljanak domináns szerepet és a játékban felelősséget, amilyen játékszituációban az élvonalban esetleg még nem.
Nagyon jó karakterek, motivált fiatalok alkotják a csapatunkat ezért biztos vagyok benne, hogy fordulóról-fordulóra egyre jobb gárdává fogunk válni! Minden meccsen maximumon igyekszünk dolgozni, hogy valóban fejlődjünk a szezon során. Az idei B-csoportos erőviszonyokat még nem látjuk - kell hozzá 3-4 forduló - utána viszont reális célkitűzést fogunk megfogalmazni csapat és egyéni szinten is. Hajrá ASE!"

-Morgen Frigyes, vezetőedző


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%