Interjú Horváth Ákossal.

2009.09.25, 05:05 Kosárlabda
Az ASE évek óta top csapat Magyarországon, aktuális bajnok, biztos anyagi és szakmai háttérrel.

 - Kezdjük az elején, mikor és hol kezdtél el először kosárlabdázni?

- Széchenyi István Általános Iskolában fogtam először labdát, Dunakeszin. Később a Radnóti Miklós Gimnáziumban folytattam, de közben az  atlétikáé volt inkább a főszerep. 16 éves koromig nem játszottam klub szinten sehol. Akkor kerültem be a Gödi SE csapatába felnőttek közé, rá két évre pedig jelentkeztem a Bp. Honvéd ifi csapatánál, ahol szerencsémre barátságos fogadtatást kaptam. Így ott is ragadtam és a következő évtől már kerettag voltam a felnőtt csapatban is. Azóta már ez lesz a 11. szezonom a magyar élvonalban, továbbra is nagyon élvezem és szeretem ezt a játékot.

Mit tartasz az eddigi legnagyobb sikereidnek?

- Tízpróbában és hármasugrásban sikerült országos bajnoki címet szerezni 1998-ban. De ezzel be is fejeztem atlétika pályafutásomat az ifi korosztály végén. Kosárlabda junior bajnokságot nyertünk a Honvéddal, majd 2. helyezést értünk el a Mafc-cal. Felnőtt bajnokságban egyszer jutottam el a döntőig az Albacomp csapatával, éppen az ASE állított meg akkor.  Nagy sikernek élem meg a válogatott tagságomat. Jó érzés, hogy évek óta számítanak rám a szakvezetők.
 
- Hogy érzed mik az erősségeid és a gyengeségeid a játékban?

- Erősségem a fizikumom, a sebességem, kinti dobásaim. Gyengeségeket nem fejtem ki inkább, nehogy elolvassa valamelyik ellenfél ezt az interjút … :)

- Mi döntött amellett, hogy az ASE csapatához igazolj?

- Az ASE évek óta top csapat Magyarországon, aktuális bajnok, biztos anyagi és szakmai háttérrel. Csapattársaim nagy részét innen-onnan már ismerem, vonzott a lehetőség, egy igazán sikeres szezonra vágyom.                                            

- Mik a céljaid a következő szezonra?

- Nem lehet más, mint a magyar bajnoki cím, kupagyőzelemmel kiegészítve! Ha elindulunk nemzetközi kupában, természetesen ott is a lehető legjobb eredmény a cél. Egyénileg a célom természetesen minél többet hozzátenni csapatcéljaink eléréshez.

- Merre jártál nyáron, voltál valamerre nyaralni?

- Kedvesemmel nekivágtunk Horvátországnak autóval. 5 napot töltöttünk ott, napsütést nem nagyon láttunk, de nagyon jól éreztük magunkat, városnézéssel telt főleg az idő.
 
- Mi a véleményed az idei EB-ről? 

- Nagyon élveztem az EB időszakát, amikor csak tehettem néztem minden meccset. Nagyon sok csapat komoly fiatalításba kezdett, néhány ország szinte teljesen új csapattal állt ki. A spanyolok kicsit amolyan „úgyisminyerünk” felfogással indult neki a tornának és erre meg is kapták a pofonokat (noha láthattuk : ők most is a legjobbak) , a fiatal csapatok megkeserítették az életüket. Sokszínű volt az egész rendezvény, nagyon sok szoros végjátékkal. Úgy gondolom teljesen felzárkózott az európai kosárlabda az amerikaihoz, kíváncsi leszek mit tudnak majd kezdeni ezek a csapatok az „NBA-válogatottal” … Várom is a vb-t, de azért az még odébb van. Remélem nemsokára még részem lehet a magyar válogatottal EB-n szerepelni!!

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%