Interjú Donald Wilson-al

2011.10.18, 10:22 Kosárlabda
izgatott vagyok már az eurochallenge szereplésünket illetően

 

Az oldalon elindított szavazáson Morgen Ferdi és Illés Máté sokáig az élen jártak, de végül Donald kapta a legtöbb voksot a szurkolóktól.  Donald Wilson Szolnokon, Zalaegerszegen és Szombathelyen is játszott már a Magyar Bajnokságban. Az idei szezonban az Atomerőmű SE játékosa lett és családjával együtt augusztusban érkezett meg Paksra. Az elmúlt kettő bajnokin és Eurochallengen kiegyenlített játékot mutatott.

 

- Elindult egy szavazás az oldalon, amin rád voksoltak legtöbben a szurkolók a harmadik körben. Ezzel párhuzamosan Blogot írsz az oldalon. Nagyon népszerű vagy a városban. Közel három hónapja már Pakson vagy a családoddal. Hogy tetszik a város és a csapat?

- Három hónap után nagyon jól érzem magam mind a városban, mind a csapatban. Sok lehetőség van a lakótelepen a családom és az én számomra. A fiam már el kezdett járni az egyik oviba itt városban. Mindennap boldogan kel fel és már alig várja, hogy mehessen játszani. A feleségem és én is örülünk, hogy jár, mert így egy kicsit többet tudunk pihenni otthon. Ezen kívül még rendkívül sok park és játszótér van a környéken, ahol mindkét gyerekem tud játszani. Imádnak a szabad levegőn lenni.  A csapatnak és nekem is jól alakulnak a dolgok. Mindenki élvezi a kosárlabdát és szeretem, hogy mindenki profi ebben a csapatban, a pályán kívül is. Ha valakinek bármilyen problémája van, mindig szívesen segítenek.

- Az Eurochellengben az ausztriai Traiskirchen csapatát búcsúzattuk kettős győzelemmel. Novemberben és decemberben minden kedden a nemzetközi kupában, szombatonként pedig a Magyar Bajnokságban lesz fordulónk. Ez egy nagyon kemény sorozat lesz. Mit vársz a csapattól és magadtól ebben a két hónapban?


- Nagyon izgatott vagyok már az eurochallenge szereplésünket illetően. Keményen dolgoztunk csapatként, hogy kvalifikáljuk magunkat és szerencsére mindkét meccsünket megnyertük különösebb probléma nélkül. A csoportmeccsek jövő hónapban kezdődnek és alig várja a csapat és én, hogy megmutassuk nemzetközi szinten is a képességeinket. Azt várom, hogy csapatként, együtt dolgozzunk a sikerért. Jó zárásokat fogunk adni, keményen fogunk védekezni és harcolni, amíg egyetlen másodperc is van az órán. Én speciel szeretném megmutatni, hogy egy nagyon jó védő játékos vagyok, én akarom fogni az ellenfél legjobb mezőnyjátékosát és támadásban meg akarom mutatni, hogy nagy hasznára vagyok a csapatnak. A magyar bajnokságban és az eurochallengeben is egy a cél: Csapatként, keményen dolgozni továbbra, és ahogy megy, előre a szezon egyre jobbak leszünk.

- Lee Nailon-nal teljes a csapat. Lee nagyon jó ajánló levéllel érkezet hozzánk. 7 szezont játszott az NBA-ben. Több nagy európai klub csapatban is megfordult. Hogy érzed be tudott már illeszkedni a csapatba?

- Igen, hál istennek most már teljes kerettel dolgozunk. Lee Nailon nagyot lendített a csapaton. Egy óriási tapasztalattal rendelkező és nagyon szorgalmas játékosról van szó.  A rutinja nagyban hozzájárul és segíti a csapat sikerességét és azt, hogy elérjük a céljainkat. Nagyon nyugodt mentalitású, ami kihat az egész csapatra. Ezen kívül rutinos, amit szívesen megoszt velünk és segít nekünk. Szeretem a játékstílusát. Jó zárásokat ad, emiatt sok üres dobóhelyzetem van. Nagyon jól lát a pályán és nem csak a palánk alatt ponterős, középtávolról is jó dobó. Nagyon könnyű vele játszani a magas játékintelligenciája miatt. Izgatottan várom a szezont Leevel és a csapat többi tagjával!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%