Interjú, Antóni Csanáddal

2012.09.13, 19:02 Kosárlabda


 

Idén a Romániában megrendezésre kerülő B divíziós Európa bajnokságon az Atomerőmű SE egyik kiváló játékosa, Antóni Csanád is keret tag volt. Csaszit ezzel kapcsolatban kérdeztem meg élményeiről, tapasztalatairól.

 

- Nyáron tagja voltál annak az U16-os válogatottnak, aki Romániában játszott a B divíziós Európa Bajnokságon. Mikor és hogy kerültél a korosztályos válogatott közelébe?

- 3 éve kerültem a korosztályos bő válogatott keretbe. Évente 2-3 alkalommal volt összetartás a kerettagoknak. Szolnokon és Sopronban Váradiné Szarka Ildikó és Radovics József irányításával.

- Hogyan készültetek az Eb-re?

- 2011 augusztusában Sopronban került megrendezésre egy 1 hetes válogató tábor. Októberben új vezetőedző került az U16-os válogatott élére, Peresztegi Nagy Ákos, aki az első összetartást Pécsen tartotta. Pécs után még 4 alkalommal találkozott a bő keret, majd a 2012. májusi kadet döntő után már csak 16 játékost hívtak be a válogatottba. Június 10-től 5 héten keresztül Marcaliban készültünk. A felkészülési időszakban több edzőmeccset is játszottunk a szlovák, grúz, ill. a lengyel csapattal. Ezeken a mérkőzéseken nyújtott teljesítményemmel sikerült kiharcolnom a helyemet az EB-re utazó keretben.

- Milyen csapatokkal játszottatok Romániában, milyen eredménnyel zártatok?

- A csoportmérkőzéseken Norvégiával, Ausztriával, Portugáliával, Svájccal és Hollandiával játszottunk, 4 győzelem és 1 vereség volt a mérlegünk. A keresztjátékban a két délszláv ellenfelünket, Montenegrót és Bosznia - Hercegovinát legyőzve jutottunk be az elődöntőbe, ahol 2 pontos vereséget szenvedtünk Belgiumtól majd a bronzmérkőzésen Svédországtól is kikaptunk és így érem nélkül jöttünk haza. Azt gondolom, hogy a megszerzett negyedik helyezésünkért nem kell szégyenkeznünk, bár egy éremre az egész tornán nyújtott játékunkkal rászolgáltunk volna.

- Milyen szerepet, feladatot kaptál a válogatottban?

- Egészen más szerepem és feladatom volt a válogatottnál, mint az egyesületnél. Itthon minden poszton játszottam, ha kellett. A keretben főleg 2-es poszton számítottak rám és a mérkőzéseken kb. 20percet játszottam és a csapat második legtöbb pontját dobtam átlagban. Védekezésnél én voltam az egyik olyan játékos, akinek az ellenfél legjobbjainak semlegesítése volt a feladata

Miben más a külföldi csapatok játéka? Hogyan értékeled a végeredményt?

- A külföldi csapatok mentalitása teljesen más, mint amit itthon megszoktunk. Legfőképpen a lepattanókért való harcban, szabad labdák megszerzésében és főleg a védekezésben. Náluk a mérkőzés akkor ér véget, amikor a bíró lefújta. A játék sebessége is teljesen más. Csak akkor vehetjük fel a harcot, ha sok–sok mérkőzést játszunk ellenük. Az EB előtti felkészülési mérkőzéseken sikerült alkalmazkodnunk a nemzetközi szinthez, hiszen az A csoportos lengyeleket és a négy közé jutásért a két volt jugoszláv tagállamot is sikerült legyőznünk. A végeredmény tekintetében kissé csalódott vagyok, hogy nem tudtunk feljutni, de ha azt nézem, hogy milyen ellenfeleket győztünk le és milyen kicsin múlott a feljutás, elégedett vagyok.

- Mit vársz magadtól a következő bajnoki évben? Milyen feladatok várnak rád?

- Ebben az évben is több korcsoportban játszom az egyesületnél, juniorban, U23-ban és az eddigi teljesítményemmel bekerültem az ASE felnőtt bő keretébe is, természetesen ott még kevesebb szerepet kapok, de azt igyekszem meghálálni. Fontos lesz ebben az évben azoknak a hiányosságoknak a pótlása, ami szükséges ahhoz, hogy továbbra is a válogatott tagja lehessek. Örömmel venném, ha bekerülhetnék a következő korosztályos válogatott bő keretébe. Szeretném megismételni a tavalyi eredményes évemet és ebben az idényben be akarunk jutni a junior bajnokságban az országos döntőbe.

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%