Kezdődik az erőltetett menet

2016.03.25, 18:25 Kosárlabda
A Körmend látogat hozzánk a középszakasz nyitányán, melyet ősszel oda-vissza legyőztünk. Sérült egyik oldalon sincs, igazi rangadóra van kilátás.

 

NB1 - Középszakasz, 1. forduló
Atomerőmű SE - Egis Körmend
Paks, 2016.03.26. 18:00
V.: Cziffra Cs., Török R., Praksch P. (dr. Páli K.)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dunn - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Tóth

Körmend: Petty - Channels - McKinney-Jones - Dickerson - Duinker

 

Élesedik a helyzet, rajtol a középszakasz! Innentől minden egyes hibának komoly jelentősége van, na nem mintha az alapszakaszban nem lett volna, de azért ez mégiscsak más. Itt már a legjobbak ellen kell pályára lépni hétről hétre, nem lesznek "ellazsálható" meccsek, folyamatosan magas szinten kell teljesíteni. Elsőként rögtön a kupagyőztes (ej, de fájó az a hosszabbításos vereség...), az alapszakaszban oda-vissza legyőzött Körmend látogat hozzánk, amely meg kell vallani, elég jó formában várja a mérkőzést. Utolsó öt meccsüket nyerték a piros-feketék, közte egy nagyon fontosat Szolnokon, mellyel bebiztosították felsőházi helyüket. Teo Cizmic mester kissé szokatlan módon gyakorlatilag mindössze 7-8 embert forgat meccsenként, de ez nem látszik játékosain, akik remek fizikai állapotban vannak, és kiválóan bírják a végjátékokat is. Egy biztos, nagy meccsre van kilátás, ahol mindennél fontosabb lenne a győzelem, mellyel megalapozhatnánk egy esetleges jó középszakasz-szereplést.

Ősszel listavezetőként érkezett Paksra a Körmend, ennek fényében mindenkit meglepett, mekkora zakóval távozott innen. A mérkőzés a várakozásoknak megfelelően szorosan alakult az elején, a páros negyedeket azonban nagyon megnyomtuk, így végük 98-71 arányban diadalmaskodtunk ellenük. A meccsnek egyértelmű hőse nem volt, ám az mindennél beszédesebb, hogy a lepattanó csatát 44-24 arányban nyertük, játékosaink közül pedig öten is eljutottak legalább 12 pontig:

{youtube}NP6IuUYEyV0|525|400|0{/youtube}

A visszavágón teljesen más meccset láthattak, aki kilátogattak a körmendi csarnokba, ám hiába volt sokkal küzdelmesebb az a találkozó, ott is begyűjtöttük a két pontot. Az eredményjelzőn végül 63-66 állt a lefújás után, legeredményesebb játékosunk pedig a 17 pontig jutó Robinson volt:

{youtube}r9FNN7griDY|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Schmidt Béla: A győzelem mellett egyértelmű elvárás a csapat felé, hogy javuló játékot mutassunk és ne legyen hullámzó a teljesítményünk. Sokat dolgoztunk ezen az elmúlt időszakban. Természetesen a Körmendre is készültünk. Nem egyszerű feladat, nagyon jó szériát futnak az elmúlt időben, kiemelkedő játékot produkálnak. Kemény, küzdelmes találkozóra van kilátás. Remélem, a gyakorolt elemeket viszont láthatom a pályán. Sérültünk nincs, így az lenne az elvárás, hogy hazai veretlenségünk megtartásával menjünk az ünnepekre.

Teo Cizmic: A jelek szerint mindenki egészséges lesz nálunk, a legerősebb csapatunkkal állhatunk ki a Paks ellen. Az ellen a Paks ellen, amely az alapszakasz második helyezettjeként természetesen favoritja a mai összecsapásnak, de igyekszünk majd mindent megtenni annak érdekében, hogy az utolsó pillanatokig meccsben maradjunk. Kiváló kinti dobóik vannak, akikre nagyon kell majd figyelnünk.

Fotó: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%