II. hely az emléktornán

2019.09.07, 22:31 Kosárlabda
Két ponttal bizonyult jobbnak a házigazda.

Orosz László Emléktorna - Döntő
Kaposvári KK – Atomerőmű SE
74 - 72
(17-12, 22-20, 16-23, 19-17)
Kaposvár, 2019.09.07.

Evans 23/15, Coleman 15/6, Lóránt 6, Early 17/6, Porter 2.
Csere: Harris 3/3, Kovács 4, Kalmár -, Pajor -, Valerio Bodon -, Szalai -, Kis 2.

Julien Norfleet az ASE korábbi játékosa kezdte meg a pontgyártást szombat este, amire Trey Porter egyből válaszolt a másik oldalon. Rengeteget faultoltunk az első negyedben és kevés kosár is volt mindkét odalon. 6 perc elteltével még mindig csak 8-7 volt az állás. A mi kosárcsendünket végül Shannon törte meg egy hárompontossal, de erre gyorsan jött a somogyiaktól egy kontra, végül az első negyedet 17-12-re veszítettük el. Sajnos Trey egy felugrást követően rosszul érkezett vissza a parkettára és kiment a bokája, ezen a mérkőzésen már nem tudott visszatérni, így centerposzton meggyengült a csapat szerkezete.

A második etapot harciasabban kezdtük, Cleanthony, Kovács Ákos és Orlando is betalált, 2 perc után megfordítottuk az állást. (19-21) Shannon hármasával tovább növeltük az előnyünket, de a Kaposvár két gyors kontrával visszajött egy pontra. Sajnos a negyed hátralevő része nem a pénteki nap legjobbjáról szólt, Evans zsinórban három dobást hagyott ki és eladott labdái is voltak, amiből a házigazda könnyű kosarakat tudott szerezni. A félidőre 36-29-es állással mehettünk.

A harmadik felvonásban a Kaposvár remekül védekezet, ezáltal több offenzívánk is sikeretelen volt. 7 perc elteltével Orlando Coleman triplájával 48-48-ra módosítottuk az állást. Coleman nem csak a támadásban, hanem a védekezésben is remek teljesítményt nyújtott az egész mérkőzés során. Végül egálról indulhatott az utolsó 10 perc.

Shannon megdobta a 21. pontját is, ekkor azonban Dramicanin percei következtek, az ő kinti dobásával 6 pontra nőtt a kékek előnye. 4 perccel a vége előtt Coleman zsákolt egy hatalmasat Shannon passza után, majd Shannon büntetőivel ismét egálra módosítottuk az állást. Két perccel a lefújás előtt ismét Dramicanin talált be kinntről, amire még Cleanthony tudott válaszolni, de a következő támadásban szinte hajszál pontosan ugyanarról a helyről engedte el a Kaposvár kiválósága a labdát, ami szintén három pontot jelentett a hazaiaknak. Az utolsó támadást 74-72-es állásnál kezdhettük meg, de nem sikerült jól kivitelezni Dzunic mester kérését, így nem tudtuk pontra váltani a dobásunkat, lecsúsztunk az első helyről.

Dzunic Branislav vezetőedző nyilatkozata:
"Nagyon hasznos tornán vettünk részt, úgy gondolom, hogy ebben az időszakban nekünk is szükségünk volt ilyen jellegű mérkőzésekre, mert ezekből tudjuk levonni azokat a következtetéseket, amelyek a fejlődésünkhöz és a finomhangolásunkhoz szükségesek. Sajnos a döntőben center nélkül maradtunk, ezáltal teljesen más szerkezetben kellett játszanunk. Szervezetlennek láttam a csapatot, de a harciasság az meg volt a fiúkban. Gratulálok a Kaposvárnak!"

Ezúton szeretnénk megköszönni a szurkolóinknak, hogy a helyszínen és otthonról is bíztattak minket. Folytatjuk tovább a felkészülést, jövő héten a Morgen Ferdinánd Emléktornán találkozunk!

HAJRÁ ASE!!!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%