Idegenben is bizonyítani kellene

2016.05.06, 16:55 Kosárlabda
Másfél hónapja nem nyertünk meccset a Paks táblát elhagyva, az első meccsből erőt merítve itt lenne az ideje, hogy lezárjuk ezt a rossz sorozatot.

 

Rájátszás, Negyeddöntő - 2. mérkőzés
Sopron KC - Atomerőmű SE
Sopron, 2016.05.07. 18:00
V.: Földházi T., Farkas G., Tőzsér D. (Dr. Páli K.)

Várható kezdőcsapatok
SKC: Laroche - Bán - Tiggs - Dénes -Taylor

ASE: Dunn - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Tóth Á.

 

Valami hasonlóban bíztunk, mikor a rájátszás rajtjáról beszélgettünk, ám arra talán még a legelvakultabb paksi drukker sem számított, hogy ennyire sima lesz az első meccs. Gyaníthatóan azért ez nem a realitás volt, ennél a Sopron jobb csapat, amit vélhetően be is fog bizonyítani a szombati meccsen. Ettől függetlenül kimondva-kimondatlanul győzni megyünk Sopronba, mégpedig főként azon egyszerű okból, hogy bebizonyítsuk, idegenben is képesek vagyunk jól szerepelni. A legutóbbi idegenbeli győzelmünkért ugyanis egészen március 16-ig kell visszamenni, mikor a MAFC otthonában diadalmaskodtunk, és azért valljuk be, az nem ma volt. Fontos lenne hát a siker, egyrészt a továbbjutás karnyújtásnyi közelségbe hozása miatt, másrészt pedig azért, mert ha továbbmegyünk, akkor nagy valószínűséggel az Albával kerülünk össze, melynek otthonában mindenképp nyerni kellene egyet a döntőért. Apró, ám annál fontosabb lépés lehet hát egy esetleges holnapi siker, melyet a szerdán látott játékkal nem is lehet gond megszerezni.

Az eddig idén egyszer futottunk össze az SKC pályaválasztásával, lévén ellenfelünk nem jutott be a felsőházba a középszakaszban. Azon a novemberi meccsen, nagy csatában végül győztesen távoztunk Sopronból, mely sikerért főként Dunn és Barnies tett sokat, ketten együtt 39 ponttal terhelték meg a hazai gyűrűt, ráadásul előbbi hét gólpasszt, utóbbi pedig 7 pattanót is betett a közösbe:

{youtube}u89cXepa9ZE|525|400|0{/youtube}

Ami az első meccset illeti, ott egy percig nem volt kérdés, melyik csapat szerzi meg a győzelmet, a 25 pontos paksi siker talán még a vendégekre nézve volt hízelgő, komolyabb vereség is benne volt. A csapat remekül játszott, több jó egyéni teljesítmény is akadt, ám ezen az estén a sikerért mindenki megdolgozott, nem igazán lehet vagy érdemes bárkit is kiemelni:

{youtube}KyGJ-uIZlzY|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője: Száznyolcvan fokos fordulatra van szükségünk az első mérkőzéshez képest. A legfontosabb az volt, hogy szembesítsük a csapatot a Pakson történtekkel. Ha nem tudunk változtatni, akkor megérdemeljük, hogy ne jussunk tovább. Bízom benne, hogy a csütörtöki beszélgetés elegendő volt ahhoz, hogy megváltozzon a játékunk. Harcosságban, küzdésben illetve hatékonyságban is fel kell nőnünk a feladathoz. Remélem, hogy hazai pályán sikerül egyenlítenünk, és akkor továbbra is nyílt marad a párharc. Hiányzónk nem lesz, mindenkire számíthatok.

Schmidt Béla:
Az első meccsnél jóval szorosabb küzdelmet várok, a Sopronban bőven maradtak tartalékok. Az ellenfél szerdán nem az igazi arcát mutatta, és a második találkozó biztosan más lesz. Úgy gondolom, hogy az első mérkőzésen jó volt a mentalitásunk, és ha tudjuk tartani ezt a felfogást, akkor egy jó meccset játszhatunk Sopronban. Ha az idegenbeli formánkat mutatjuk, akkor nehéz pillanatokat fogunk átélni. Ezt azonban szeretnénk elkerülni, hogy jól alakíthassuk a saját sorsunkat.Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%