Hoztuk a kötelezőt

2020.11.30, 23:05 Kosárlabda
Le a kalappal a Jászberény előtt.

Alapszakasz – VIII. Forduló

Atomerőmű SE – Jászberényi KSE

117 - 63

(30-16, 25-18, 27-17, 35-12)

 

Közel egy hónapos szünet után léphettünk ismét pályára tétmeccsen az ASE Csarnokban. A lelátók azonban üresek voltak, az új szabályok értelmében zárt kapuk mögött kell játszanunk a mérkőzéseinket. A vendégek megfogyatkozva, fiatal kerettel érkeztek.

Jackson kosarával indítottuk a mérkőzést, majd Ian Baker percei következtek, az amerikai légiósunk 5 perc alatt 7 pontot szórt a berénynek. A vendégek fizikálisan kezdték a mérkőzést, 12-12-es állásnál azonban elkaptuk a fonalat és egy 11-0-ás rohammal elléptünk ellenfelünktől. Az első etapot 30-16-ra nyertük meg.

A vendégek 4 perces kosárcsendjét Brbaklic Aleksa törte meg két triplával, azonban a kék mezeseken érezni lehetett azt, hogy nincsenek összeszokva, nem jöttek a figurák, sok labdát adatk el, amikből csapatunk gyorsindítással pontokat tudott szerezni. A negyed felénél Baker érkezett meg ismét a sarokból, 5/3-as triplamutatónál és 13 pontnál járt a játékosunk. Az első 10 percben mutatott játékunkhoz hasonlóan a félidő előtti etapot is magabiztosan hoztuk. (55-34)

A különbséget a félidő után is sikerült növelnünk, a harmadik negyedben Baker, Shepard, Jackson és Eilingsfeld Jani is szórta a pontokat, a vendég gárda ereje kezdett elfogyni, így az utolsó felvonásra 82-51-es állással fordultunk.

Lóránt Peti neve mellé jegyezhettünk három pontot a negyedik negyed elején, pár perccel később pedig már 40 ponttal vezettünk. (94-54) A századik pontunkat Eilingsfeld János szerezte, végül könnyen húztuk be ezt a mérkőzést. Le a kalappal a Jászberény előtt, hogy ebben a nehéz helyzetben is vállalták a mérkőzést, és ugyan fiatal kerettel, de kiálltak ellenünk.

 

Eilingsfeld János: Profin álltunk ehhez a mérkőzéshez. Az elején pár percig szoros volt a találkozó, utána eldőlt. Le a kalappal a Jászberény előtt, az U20-as meccs után a fiatalok még pályára léptek és végigjátszották a mérkőzést. Sokmindent nem lehet levonni ebből a találkozóból, ez egy jó edzés volt. Megyünk tovább, a szerdai meccs nagyon fontos, nyerni szeretnénk.

Dzunic Branislav: Azt kívánom az ellenfélnek, hogy minél hamarabb kijussanak ebből a helyzetből. Gratulálok a csapatomnak, próbáltunk minél komolyabban és jobban játszani, azt gondolom, hogy mindenki aki a páylára lépett odatette magát.

Brbaklic Aleksa : Szeretnék gratulálni a Paksnak, komoly csapat, jó légiósokkal és magyar játékosokkal. Nem a legjobb szituációban voltunk, de biztonsan jobb lesz ez. Egy nehéz mérkőzés volt.

Petőfi Áron: Gratulálok az Atomerőműnek, nyílván a bajnokság élvonalában lesznek, ma eljöttünk, játszottunk, de úgy gondolom, hogy sok szakmai értéke nem volt ennek az estének. Az MKOSZ rendelete szerint a mérkőzéseket el kell kezdeni lejátszani, amivel maximálisan egyet is értünk, azonban ha tehetek egy apró észrevételt, akkor az az lenne, hogy véleményem szerint jobban meg kellett volna vizsgálni a helyzetünket, a kecskemét és mi voltunk azok, akiknek pozitív játkosai voltak, a mi felelősségünk volt pályára küldeni a játékosainkat, remélem mindenki komolyabb sérülés nélkül úszta ezt meg. Úgy gondolom, hogy amennyi találkozó elmaradt, belefért volna hogy következő hétvégén játszunk, de eljöttünk és pályára léptünk.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%