Hősies harc a Honvéd ellen

2023.11.30, 20:41 Kosárlabda
Rövid kispaddal ugyan, de nyerni tudtunk Budapesten.

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – X. Forduló
Budapest Honvéd – Atomerőmű SE
71 – 77
(18-18, 23-20, 13-14, 17-22)

Keith Wright Jr. két pontjával indult a csütörtök esti találkozó, majd közel két és fél perc kosárcsend után Filipovic is betalált a túloldalon, erre Ihring tudott válaszolni egy triplával, majd egy 2+1-es akcióval. Ismét hosszú eredménytelen időszak következett, egyik gárda sem tudott betalálni, végül Henry büntetőzött, majd White érétkesített három pontot. Felgyorsultak az események az első etap végére, Kopácsi, Ihring és Filipovic gyártották a pontokat. Bazsó triplájával először két pontra zárkóztak a hazaiak, majd Kopácsi két büntetőjével kiegyenlítettek. (18-18)

Filipovic tempójával indult a második tíz perc, erre Géringer válaszolt egy triplával, majd Wright értékesített két büntetőt. Dokovic és Hajdu triplái között Wright nevéhez jegyezhettünk két pontot, majd Kékesi Kolos is „beköszönt” a vonalon túlról, ez volt az ötödik hárompontosunk 11 próbálkozásból. (26-28) Dokovicot faultoltuk ziccer közben, a Honvéd légiósa a két pont után még a büntetőt is értékesítette, ezután viszont Nicholson két tempójával tartottuk magunkat, de Filipovic ismét betalált a gyűrű alól, időt kért Krasovec mester. (31-32) Nem tudtuk rendezni a sorainkat a technikai megbeszélés után sem, fellazult a védelmünk és támadásban sem voltunk eredményesek, végül Dokovic két hármasa után Ihring állította be a félidő eredményét. (41-38)

White triplája lecsorgott a gyűrűről, Filipovic viszont Radics faultja után értékesített két büntetőt, majd Nicholson és Radics is hibáztak, a Honvéd gyorsindítása végén Bazsó tette fel a ziccert, időt kértünk. (45-38) Krasovec mester eligazítása után White duplázott, a túloldalon Henry két büntetővel növelte a hazaiak előnyét, majd ismét Filipovic kosarának örülhettek a szurkolók. Mario Ihring remek gólpasszából Géringer vágott be egy triplát, ez nagyon kellett 9 pontos hátránynál. White bokája fordult ki egy ziccernél, az amerikai játékos számára véget ért a mérkőzés a harmadik negyed felénél, sajnos ezzel még rövidebb lett a kispadunk. Filipovic büntetője után Radics hárompontosával próbáltuk „tartani magunkat”, de Bazsónak „hála” nem sokáig maradt 50-46 az eredmény. A negyed végére elkezdtük ledolgozni a hátrányunkat, Nicholson és Radics pontjaival 54-52-re zárkóztunk.

Bazsó újabb triplája nyitotta a záró felvonást, ezt követően Nicholsont faultolták a hárompontos vonalnál, az amerikai légiósunk a büntetőt is értékesítette. (57-55) Ihring ellen is a hárompontos vonalnál követtek el szabálytalanságot, a Szlovák légiós nem hibázott a büntető vonalnál, kiegyenlítettünk, majd egy perccel később már nálunk volt az előny. (60-61) Fej-fej mellett haladtak a csapatok, kemény harc folyt a pályán, a látszólag fáradó Honvéd már nem volt olyan hatékony, mint az első három etapban, Wright triplája után Ihring közelijével ismét nálunk volt az előny, ekkor kértek időt a piros-fehér mezesek. (64-66) Folytatódtak Ihring percei, a Honvédnak viszont folyamatosan voltak válaszai a dobásainkra, így nem tudtunk érdemben meglépni előlük, időt kért Krasovec mester. (71-70) Nem tudtunk kosarat szerezni a következő támadásunkból, az utolsó percre kanyarodva a hazaiaknál volt az előny, viszont Filipovicék sem voltak eredményesek, Wright Jr. állhatott a büntetővonalhoz. Az amerikai magasember mindkét büntetőt értékesítette, 29 másodperccel a végső dudaszó előtt nálunk volt az előny. (71-72) Végül nem tudott pontot szerezni a Honvéd az utolsó támadásából, így Ihring két büntetője után megnyertük a mérkőzést, ezzel a második győzelmünket is behúztuk a 2023/24-es szezonban.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%